Alfa Romeo 159 Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları


Alfa Romeo'nun 2006 - 2011 yılları arasında satışa sunulan üst-orta sınıfı otomobili olan 159 Nasıl bir araba? Alınır mı? Kullanları yorumları nedir sorusuna cevap arayacağız.

Alfa Romeo Avrupa pazarında uzun yıllardır yer almak için büyük çaba sarf ediyordu. D segmenti için ürettiği Alfa Romeo 156 ile istediği satış rakamlarını yaklayamayan üretici, yeni model ile piyasada yer alma çabasına girdi. Bu sebeple 2005 yılının aralık ayında Alfa Romeo 159'u satışa sundu.

Alfa Romeo 159 Nasıl Araba?

Aralık 2005'te Türkiye'de 1.9 litre jts 160 beygir, 1.9 lt jtd 150 beygir ve 3.2 litre V6 260 Hp motor seçenekleriyle satışa sunulmuştur.2007 yılında 1.8 litre 140 beygirlik motor seçeneği de satışa sunulmuştur. Sedan ve Sportwagon seçenekleri ile satın alınabiliyordu. D segmenti bir araba olduğu için rakipleride oldukça iddalıydı. Bu sebeple Alfa Romeo 159'da kullanılabilecek en kaliteli malzemeler kullanılmıştır. Donanım olarak aklınıza gelebilecek her şey mevcut. Ön taraftan bakıldığında oldukça sert çizgilere sahipken, arka taraftan yumuşak çizgilere sahip. Ön ve arka tasarım biraz daha uyumlu hale getirilebilirdi.

Alfa Romeo 159 Kullanıcı Yorumu

Aracın içerisine oturduğunuzda premium bir arabanın içine oturduğunuzu hemen anlayabiliyorsunuz. Aynı emsali passat, mondeo ve avensis'ten daha iyi olduğu daha içine oturur oturmaz kendini belli ediyor. Motor gücü yüksek seviyelerde olduğu için şehir içi ara hızlanmalarda ve yokuşlarda kalkışlarda 159'un ivmelenmesi üst seviyede. Ben otobanda bir hız denemesi yaptığımda hız göstergesi 150'yi göstermesine rağmen sanki 50-60 km hızla gidiyormuş gibi bir his uyandırıyor. Aracın verdiği güvenlik hissi üst seviyede. Aracın şehir içi yakıt tüketimi 12, şehir dışı 9 litre olarak ölçülüyor.

Alfa Romeo 159 Alınır Mı?

D segmenti otomobil pazarının en sert savaşının yaşandığı bir segment. Bir passat ve BMW 3 serisi dışında neredeyse hiç bir marka bu pazarda tutunamıyor. Alfa Romeo 159'da bu pazarda tutunamayan otomobil markalarından bir tanesi. Eğer bir alfa romeo 159 almak istiyorsanız mutlaka temiz kullanılmış ve uygun fiyatlı olması gerekir. Çünkü kaliteli araçların ucuza alınıp ucuza satılabildiği pazardan bahsediyor. Konumua dönecek olursak kaliteli bir arabaya ucuza binmek isteyenler tercih edebilir. Yedek parça sorunu tamamen şehir efsanesi. Yedek parçası pahalı ancak bir focus, astra veya megane'a karşı pahalı. D segmenti araçların yedek parçalarıyla aynı fiyatlara alabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE