Park Halindeki Arabaya Çarpıp Kaçmak


Arkadaşlar dün akşam park halindeki aracıma çarpıp kaçtılar. Bende yasal prosedür neyse hemen başlattım. Bakalım beni ne gibi durumlar bekliyor. Bu süreçte nelerle karşılaşacağım. Ayrıca başına böyle bir durum gelen olursa bu yaz sayesinde ne yapması gerektiğini öğrenir. 
27 aralık 2019 akşamı saat 22.30'da dışarıdan büyük bir gürültü geldi. Ben ilk önce çöp kamyonunun geldiğini ve çöpçülerin kamyona bir şeyler attığını düşündüm. Sesin gelmesinden 5 dakika sonra zil çaldı ve üst komşumuz benim arabama çarptıklarını söyledi.


Hemen dışarı çıktığımda aracımın arkasının büyük hasar aldığını, ayrıca çarpmanın etkisiyle benim aracımın öndeki arabaya çarptığını da gördüm. Yani aracım önden ve arkadan hasar almıştı. 
Arabama çarpan kişi aracıma çarptığı anda kendi aracı stop ediyor. Ardından aracını zor bela çalıştırıp önce geri geliyor ve sonrada kaçmaya başlıyor. Kaza yerine 5 metre mesafede bulunan güvenlikler aracın şoförüne dur diye bağırıyorlar, ancak o kaçmaya çalışıyor. Uzaklaşırken mahallenin gençleri aracın önünü kesmek istiyor. Çarpan arabanın şoförü gençlerin üzerine arabayı sürüyor ve kaçıp gidiyor. Güvenlikler, gençler ve sesin şiddetiyle dışarı çıkan komşularım aracıma çarpıp kaçan aracın plakasını, markasını ve modelini alıyorlar. Bu arada çarpıp kaçan kişinin siogrtası benim aracımı karşılıyormuş. Ancak çarpan kişi kaza yerini terk ettiği için ne kadar para harcarsa sigorta şirketi ilgiliden tahsil ediyormuş.

27 Aralık 2019: Kaza olduktan hemen sonra sokakta devriye gezen polisleri durdurduk. Olayı anlattık ve aramaya başladıklarını söylediler. Ayrıca 155'i arayarak ekip istedik. Gelen trafik ekipleri kaza tespit tutanağı tuttu ve kaçan aracın plakasını aldı. Ve bize mahallemize bakan karakola kazadan 5 gün sonra giderek kaza tespit tutanağını almamızı söyledi.

28 Aralık 2019: Kaza sonrası son durumu öğrenmek için sabahtan karakola gittim. Hafta sonu olduğu için salı günü gelmemi bu sırada kaza tespit tutanağının da geleceğini söylediler. Bende polislere danışarak aracımı çekici yardımıyla servise gönderdim. Çekiciden fatura almayı ihmal etmeyin ki, çekici parası sizin cebinizden çıkmasın. Servis kaza raporu gelmeden bir şey yapamayacaklarını söyledi. Aracım şimdilik öylede kazalı halde servisin önünde duruyor.

31 Aralık 2019: Akşam işten geldikten sonra mahallemizin karakoluna gittim. Trafik polisi tarafından tutulan kaza tutanağının geldiğini öğrendik. Polis ifademizi aldı, ayrıca kazayı gören iki şahitin de ifadesine başvuruldu. Ben ve diğer şikayetçi kaza raporunun birer suretini alarak karakoldan ayrıldık. Yarın raporu sanayide ustaya vereceğim ve aracımın tamiri için dosya açılacak.

01 Ocak 2020: Öğle saatlerinde karakoldan aradılar. Polis aracıma çarpıp kaçan şahsı bulmuş. Şahıs aracıma çarpıp kaçtığını kabul etmiş ve maddi hasarımı karşılayacağını söyledi. Poliste 27 aralık itibariyle 15 gün içerisinde hasarımın karşılanması gerektiğini söyledi.

08 Ocak 2020: Aracıma çarpıp kaçan şahıs, benim hasarımı karşılamadı. Bunun sonucunda bende tekrardan karakola giderek şikayetçi oldum ve kaza raporu ile gerekli evrakları sigorta dosyası açılması için kaportacı ustaya verdim.

24 Ocak 2020 : 15 Ocakta kaportacı tarafından çağrıldım. Karşı taraftan tahkim mahkemesi yoluyla alınacağı için bir kaç evrak imzaladım. Ayrıca mahkeme takibi için avukata vekalet verdim. Benim cebimden para çıkmadı her şeyi kaportacı halletti. Ancak alınacak paranın hepsini kaportacı alıyor. Sanıyorum sigorta şişirmesi dedikleri böyle bir şey. Kısmetse pazartesi günü aracımı alacağım.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

4 yorum

Aydınlatıcı bir yazı olmuş, elinize sağlık. Bu konu hakkında bir gelişme var mı ?

devamını ekledim. Konu hakkında sormak istedikleriniz varsa yanıtlarım.

bunu belki bilerekte yapmış olabilir

bunu belki bilerekte yapmış olabilir ama yinede gaçmiş olsun

BU YAZIYA YORUM EKLE