Araba Koltukları İleri Geri Gitmiyor, Koltuk Ayarlanmıyor

Aracınızın koltukları öne arkaya hareket etmiyorsa bu çok can sıkıcı olabilir. Peki araba koltuğu öne arkaya neden hareket etmez. Koltukların öne arkaya hareketi yeniden nasıl sağlanır.

Bir otomobili birden fazla kişi kullanıyorsa mutlaka sürücü koltuğunu kendine göre ayarlamak ister. Koltuğu kendine doğru ayarlamak için bir mandal çekilir ve koltuk istenilen hizaya gelene kadar ileri geri ittirilir.

Koltuk Ayarı Nasıl Çalışır

Koltuklar bir kızak üzerinde bulunmaktadır. Koltuk kızağının üstünde bulunan çentikler koltuğun ileri öne seviyesini belirtiler. Koltuk ayar kolunu çektiğinizde çentik boşa çıkar ve koltuk serbest halde ileri geri kayar. Peki ya koltuklar ileri geri neden gitmez? Sıkışan koltuk kızağı nasıl açılır?

İlk olarak yapmanız gereken şey koltuğun ileri geri gitmesini engelleyen şeyin ne olduğunu belirlemektir. Eğer koltuk ayar kolu takılı kaldıysa bunu tamir etmeniz gerekir. Ancak kızak üzerinde paslanma nedeniyle koltuk hareket etmiyorsa yapılacak şey çok basit. Bir WD-40 alıp kızağa püskürtmektir. Böylelikle sıkışıklık açılacaktır ve koltuk ileri geri hareket edecektir.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE