Daewoo Leganza Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Güney Koreli otomobil üreticisi Daewoo'nun Leganza modeli nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi konumunda olan General Motors (GM) 1980'li yılların sonundan itibaren Daewoo'ya motor ve bazı ekipmanlar tedarik ediyordu. 1990'lı yılların ortasından itibaren ise Daewoo otomobillerinin neredeyse tüm parçaları GM tarafından üretiliyordu. Nitekim Daewoo 1999 yılında iflas edince, GM, Daewoo'nun otomobil kısmını tamamen satın almıştı. 

Şimdi bunları neden anlatıyorsun dediğinizi duyar gibiyim. Evet GM, Amerikalı bir otomobil üreticisi ve Amerikan halkın büyük, konforlu ve donanımlı otomobilleri seviyor. Daewoo Leganza'da Amerikan halkının ihtiyaçlarına yönelik üretilmiş bir otomobildi. D segmenti olan bu otomobilin 1999 yılında hibrit versiyonları bile üretilmişti. Daewoo Leganza, "Jaguar kensington ve Toyota Aristo" ile tasarım olarak kardeş diyebiliriz.

Daewoo Leganza Nasıl Bir Araba?

Yukarıda dediğimiz gibi Daewoo daha çok Amerikan halkına yönelik otomobiller ürettiği için Leganza'da donanım, konfor ve performans üst seviyede tutulmuştu. Türkiye'de 1998 ile 2002 yılları arasında satışa sunulan Leganza'nın 2.0 litre hacimli 135 beygir ve 190 Nm tork güç üreten bir motoru vardır. Bu motor şehir içinde 12, şehir dışında ise 7 litre yakıt tüketiyor. 4 İleri otomatik ve 5 ileri manuel şanzımanlı seçenekleri vardır. Türkiye'de 2 farklı donanım seçeneği ile satılmıştır. Bu donanım paketlerine göz atacak olursak;

SX: Boş olan pakettir. Donanım olarak ABS, klima, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, hidrolik direksiyon ve hava yastığı gibi özellikleri vardır.

CDX : En dolu paketidir. SX paketine ek olarak elektrikli sunroof, hıza duyarlı hidrolik direksiyon, hız sabitleyici, dijital klima, deri koltuklar ve direksiyon simidi, alaşımlı jantlar, elektrikli ön koltuklar ve hava sıcaklık göstergesi gibi özellikleri vardır.

Evet 1997 ile 2002 yılları arasında üretilen bir otomobil olduğunu düşünürsek bugün bile donanım olarak çok üstün bir otomobil olduğunu kanıtlıyor. Leganza'da kullanılan 2.0 litre hacimli motor, Opel tarafından Vectra modelinde de kullanılmıştır.

Daewoo Leganza Kullanıcı Yorumu

Bu hafta sonu bir Daewoo Leganza ile vakit geçirme fırsatı buldum. Ankara şehir içi trafiğinden tutunda Ankara - Nevşehir arası ailemle gidip geldim. Şimdi size Leganza ile ilgili düşüncelerimi aktaracağım. Benim kullandığım 1999 modeldi. Daha arabanın içine oturduğum anda kaliteli bir otomobil olduğu hissiyatını verdi. Benim kullandığım otomatik vitesli olanıydı. İçerisinde her şeyin en kalitelisinin kullanıldığı hemen anlaşılıyor. Şehir içinde biraz turladım. Dik yokuşların bol olduğu Ankara trafiğinde motor performansı bana yeterli geldi. Vites geçişleri sarsıntısız ve sessiz. Yokuşlarda kolaylıkla ivmelenebiliyor. Kliması çok başarılı, kısa süre içerisinde Leganza'nın içini buz gibi yaptı. Ancak asıl merak ettiğim uzun yol ve yüksek hız performansıydı. Bu sebeple ailemle birlikte Ankara'dan çıktığımda bir ara 180 km/s hıza kadar çıktım ve bana mısın demiyordu. Yol ve motor sesini içeriye almıyor. Yalıtımı harika yapmışlar. Yol tutuşuna hayran kaldım. Arka tarafta 2 kişi çok rahatlıkla yolculuk edebiliyor. Hatta 3. bir kişi otursa bile rahatça yolculuk edebilir. Hani derler ya Mercedes gibi araba diye, Daewoo Leganza'da gerçekten böyle bir otomobil.

Daewoo Leganza Alınır Mı?

Evet Daewoo'nun hemen hiç bir modeli Türkiye'de öyle çok tutulan bir araba olmamıştır. Leganza'nın D segmenti bir otomobil olduğunu düşünürsek, tutulmayan bir model olduğunu anlayabiliriz. Çünkü nice kaliteli marka modelleri bu segmentte tutulmadığı için çöp olup gidiyor. Eğer temiz kullanılmış bir Leganza bulduysanız kaçırmayın derim. Çünkü emsali olan bir passatın yarı fiyatına hemen hemen aynı şeyleri size sunacaktır. İçerisinde kullanılan motor Opel ile ortak olduğu için mekanik, yürüyen ve motor aksamının parçalarını bulmakta zorlanmazsınız. Ancak kaporta aksam parçalarını bulmak biraz zor olabilir. Onları da internetten temin edebilirsiniz. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE