Tofaş Şahin, Doğan ve Kartal Fren Balatası Fiyatları ve Değişim Ücreti

Evet arkadaşlar yaklaşık 1 aydır bir süredir 1993 model bir tofaş şahin kullanmaktayım. Bugün fren balatalarının bittiğini hissettiğim için değiştirdim. 
Tofaş şuan Türkiye'de parçası en ucuz otomobillerin başında geliyor. Yaklaşık 1 aydır sahibi olduğum 1993 model şahinimde son 2 gündür frene bastığım zaman sürtünme sesi gelmeye başlamıştı. Bende fren balatalarının bittiğini düşünerek ustamın yolunu tuttum.

Ustam arabayı lifte kaldırdıktan sonra ön tekerlerin jant aralığından balataların kalınlıklarına baktı ve değişmesi gerektiğini söyledi. Bende tamam ne yapman gerekiyorsa yap dedim.

Ustam beni yakındaki bir tofaş yedek parçacısına yönlendirdi. Ön iki fren balatasını "40 liraya" aldım. Tekrardan ustamın yanına döndüm. Ustam ön tekerleri süküp eskimiş fren balatalarını yerinden çıkardı ve yeni olanlarını taktı. Fren balatası değişimi için işçilik ücreti ise 20 lira para aldı. Yani 2020 yılı temmuz ayı itibariyle 60 liraya tofaş şahinimin fren balatalarını değiştirmiş oldum.

Şahin'de kullanılan fren balataları, kartal ve doğan için de uyumlu. Zaten aynı arabalar diyebiliriz. Bu sebeple kartal ve doğan'ın fren balatası değişim ücreti de 60 lira tutacaktır. 

Tofaş'ın fren balatasını ömrü İstanbul ve Ankara gibi sıkışık trafiğe sahip şehirlerde 15 - 20 bin kilometre, daha kırsal yerlerde ise 30 bin kilometreye kadar çıkabiliyor. Ancak en fazla 20 bin kilometrede tofaş aracınızın fren balatasını değiştirmeniz gerekiyor. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE