Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Ödenmeden Muayene Yaptırılır Mı?

Ticari araçlar her yıl, hususi araçlar ise 2 yılda bir muayene yaptırmak zorundadır. Araç sahipleri muayeneye girmeden önce bazı şartları yerine getirmekle yükümlüdür. Motorlu taşıtlar vergisi yani MTV'de bu şartlardan bir tanesidir.

Motorlu taşıtlar vergisi her altı ayda bir tüm motorlu taşıtlardan alınan bir vergidir. MTV her yılın ocak ve temmuz ayında iki vadeyle alınır. 
MTV'si ödenmemiş bir aracın trafiğe çıkmasında bir sakınca yoktur. Ancak MTV'si ödenmemiş bir aracın muayeneye girmesi olanaksızdır.
Aracınız muayene olmadan önce mutlaka MTV'si yatırılması gereklidir. Ancak aracınızın muayenesi ocak ve temmuz ayına gelirse ilgili ayların son gününe kadar MTV yatırmadan muayeneye girebilir. 
Şimdi örneklerle açıklayarak soru işaretlerini kaldıralım.
Örnek 1 : Aracınızın muayenesinin şubat aynın 15'inde dolduğunu farz edelim. Eğer aracınızı 31 ocak yani 1 şubat tarihinden sonra muayeneye sokacak olursanız MTV yatırmak zorundasınız. Ancak 31 ocak - 1 ocak tarihleri arasında yaptırmak isterseniz ocak MTV'sini yatırmak zorunda değilsiniz.
Aracınızın muayenesi temmuz ve ocak ayı içinde bir güne geliyorsa ilgili ayın motorlu taşıtlar vergisini yatırmayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE