Fren Hidroliği Neden Eksilir? Fren Hidrolik Sızıntısı Belirtileri

Frenler bir aracın en önemli bileşenlerinden bir tanesidir. Aracınızın fren sistemini iyi durumda tutmak, aracınızın uzun ömürlü olmasını aynı zaman sizin güvenli yolculuk yapmanızı sağlar.

Fren sistemi arıza yaptığı zaman, arızanın pek çok nedeni olabilir. Fren hidrolik yağı eksiltme veya fren hidrolik sızıntısı bu arızalardan bir tanesidir.

Tipik bir otomobilde fren sistemi, fren ana merkezi, fren hortumları ön ve arka fren kaliperlerinden oluşmaktadır. Fren hidrolik yağı kaçağı bu parçalardan herhangi birisinde meydana gelir. Ancak sızıntı genelde kaliperlerden meydana geleceği için buradan başlamak en iyi yoldur.

Fren hidroliği sızıntısı olduğunu anlamanın en iyi yolu, zemine biriken sıvı kalıntılarıdır. İşte fren hidrolik yağı eksiltmesinin belirtileri

Fren Hidrolik Yağı Sızıntısı Belirtileri

1- Fren Uyarı Işığının Yanması

Aracınızın fren sisteminde bir sorun olduğu zaman, bu sürücüye fren uyarı lambası ile bildirilir. Genelde fren balataları bittiği zaman yanan bu ışık, fren hidrolik sıvısı azaldığı zamanda yanar. Eğer aracınızın gösterge panelinde fren uyarı ışığı yandıysa mutlaka bir sorun var demektir. Can güvenliğiniz açısından aracınızı hemen bir servise götürmeniz gerekmektedir. 

2- Arabanın Altına Yağ Damlası

Özellikle aracın tekerlerine yakın bir yerlerde yağ birikintisi görürseniz bu, fren hidrolik yağı olabilir. Fren hidrolik yağı genelde turuncu renkte olmaktadır. Fren hidrolik deposunu kontrol etmeniz faydalı olacaktır.

3- Frenin Çok Yumuşak Olması 

Aracınızı yavaşlatmak için fren pedalına bastığınızda, frenler basınca göre sertleşmelidir. Ancak fren pedalı yumuşaksa bu fren hidrolik hatları içerisinde yağ azlığı nedeniyle havanın sıkışmasına işarettir.Eğer böyle bir şey olursa fren sistemindeki tüm yağı boşaltıp, yeniden yağ doldurmanız gerekmektedir.

4- Fren Pedalının Çok Dipten Kavraması

Eğer fren pedalınız daha alttan kavramaya başladıysa bu, fren hidrolik sıvısının eksik olduğuna işaret ediyor olabilir.Frenlerle ilgili en ciddi sorun budur. Çünkü frenler istenilen kadar tutmayacaktır. Yani frene tam basmanıza rağmen aracınız yavaşlamayabilir. Eğer sürüşten önce böyle bir şeyle karşırsanız aracınızı kesinlikle yerinden oynatmayın. Sürüş esnasında olursa, yavaş yavaş vites küçültürek aracınızı yavaşlatabilirsiniz.

5- Fren Mesafesinin Uzaması

Aracınızda fren mesafesinin arttığını düşünüyorsanız bu hidrolik yağının eksilttiği anlamına gelebilir.

Fren Hidrolik Yağı Eksilmesi Nedenleri ve Tamiri

Fren hidrolik yağı, fren sisteminde meydana gelen bir sorundan dolayı olabilir. Bunun için fren hortumlarını, kaliperleri ve fren merkezini kontrol edin. Herhangi bir parçada sızıntı varsa bunu gözle göreceksiniz. Fren hidroliği eksildikçe tamamlamak geçici bir çözümdür. Sızıntının kaynağı zamanla daha büyüyecektir ve kaza riski oluşturacaktır. En kısa zamanda frenleriniz ile ilgili sorunu bir servise giderek çözmelisiniz.


Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE