Daewoo Lanos Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Daewoo tarafından 1997 ile 2002 yılları arasında üretilen ve aynı yıllarda Türkiye'de de satılan Lanos nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt arayacağız. Ayrıca Daewoo Lanos kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.


Güney Kore'nin en büyük otomobil üreticilerinden bir tanesi olan Daewoo 1980'li yılların sonunda itibaren Amerikan General Motor tarafından destekleniyordu. 1995 yılına gelindiğinde Daewoo'nun tamamını satın almıştır. Bu sebeple bir Daewoo Lanos alacaksanız Opel ile aynı kruha sahip bir otomobile bineceğiniz anlamına gelir.

Daewoo Lanos Nasıl Bir Araba?
Daewoo Lanos'un üretimi sonlandıktan sonra yerine Chevrolet Lacetti çıkarılmıştır. Yani lacetti ile aynı şaseyi kullanmaktadır. 1.5 ve 1.6 litrelik iki farklı motor seçeneği ile satışa çıkmıştır. 1.5 litre hacimli motor; 86 beygir ve 126 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 9, şehir dışında 6 litre yakıt tüketimi vardır. 1.6 litrelik motor 106 beygir ve 145 Nm tork güç üretmektedir. Yakıt tüketimi şehir içinde 8.5, şehir dışında 5.5 litre yakıt tüketimi vardır. Sedan, Hatchback ve stationwagon kasa tipleri vardır. Ayrıca manuel ve otomatik şanzımanlı vites seçenekleri de vardır. Lanos'un en dolu paketlerinde klima, ABS, hava yastığı, dört cam otomatiği gibi donanımlar bulunmaktadır. 

Daewoo Lanos Kullanıcı Yorumu
Daewoo Lanos'ta, opel corsa ve astra'da kullanılan aynı motor kullanılmıştır. Oldukça sessiz olan bu motor gayet performanslı. Ancak alacaksanız 1.6 litre olanını almanız iyi olacaktır diye düşünüyorum. Ön göğüste ve kapı kollarında kaliteli bir plastik malzeme kullanılmış. Şehir içinde klima açıldığı zaman motora pek fazla etki etmiyor. Performans kaybı yaşamıyorsunuz. Otomatik vitesin geçişleri sessiz ve sarsıntısız. Şehir dışı yani uzun yol ve yüksek hızlarda yol tutuşu gayet güzel. Ayrıca yol ve rüzgar sesini içeriye almadığı için yalımı güzel. Ön tarafın genişliği gayet güzel. Ancak arka tarafta biraz darlık hissediyorsunuz. Arka tarafa 3 kişi oturduğunda cam kenarlarında kalanlar kavis nedeniyle sıkışabiliyor. Sedan olanların bagaj hacm gayet büyük, ancak her hatchback otomobilde olduğu gibi Lanos hb'nin de bagajı biraz küçük. 180 km/s hıza kadar çıktım ve gayet stabil bir şekilde yol alıyor. 

Daewoo Lanos Alınır Mı?
Fiyatına baktığınız zaman en donanımlı otomobillerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Ancak buz dağının diğer yüzünde neredeyse hiç olmayan bir ikinci el piyasası ve yedek parça sıkıntısı bulunuyor. Örneğin ben Ankara'da çoğu parçasını bulamadığım için İstanbul'dan kargo ile getirmek zorunda kalıyordum. Mekanik parçalarının bazıları Opel ile uyumlu. Ama kaporta aksamında baya bir zorluk yaşayabiliyorsunuz. Bir parçasını bulsanız bile biraz pahalı olacağını unutmayın. Alırım hemen kar eder satarım mantığındaysanız almayın. Ancak uzun süre kullanırım, az para ile kaliteli bir otomobil sahibi olurum derseniz Daewoo lanos alınabilir. 


Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

4 yorum

Merhaba ben yarın Elazığ'a 1.5 motor sıfır rektefe yapılı daevo lanos alacam onerırmısınız fiyat 30 pahalı degılmı sızce saygılar

Rektefiye nasıl yapıldı işinin ehli ustalar tarafından yapılması çok önemlidir ve tam olarak ne yapıldı

şu anda 150 bin

BU YAZIYA YORUM EKLE