Fiat 126 Bis Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Fiat'ın minik otomobilli olan 126 Bis'i bugün test etme fırsatı buldum. Peki Fiat 126 bin nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
Fiat'ın ilk modelini 1972 yılında ürettiği ancak ülkemize, 1987 yılında gelen 126 Bis,  küçük otomobil teriminin adeta baştan yazılmış hali. 1996 yılına kadar üretilen 126 Bis ülkemizde pek fazla tutulmamıştır

Fiat 126 Bis Nasıl Bir Araba?

Bis'in motorunun yeri ön kaputun altında değil, arka tarafındadır. Yani bagaj ile motor yer değiştirmiş haldedir. İki silindirli 26 beygir güç üreten dikine yerleştirilmiş bir motoru vardır. Bildiğiniz motosiklet motorunun otomobile uyarlanmış halidir. Donanım olarak hiçbir şey yok. Direksiyon, vites ve pedallar işte hepsi bu kadar. 700 CC olanlar sulu diye geçer. Yani su soğutmalıdır. Ancak 650 cc'lik motora sahip olanlar hava soğutmalı motordur.
Fiat 126 Bis tüm düğmeleri gösterge panelinin etrafında toplanmış.


Fiat 126 Bis Kullanıcı Yorumu

Arkadaşım hobi amacıyla temiz bir Fiat 126 Bis almış. Bende bunu duyunca bir test etmek için Bis'i istedim sağolsun kırmadı verdi. İçine oturduğunuz anda küçük bir otomobilin içinde olduğunuzu fark ediyorsunuz. Siz şoför koltuğundayken, yanınıza birisi oturduğunda omuzlarınız birbirine değiyor. Ön koltuğu 1.80'lik kendi boyuma göre ayarladıktan sonra, arka koltuğa oturmaya çalıştım ama nafile. Şehir içinde motoru bana baya seri geldi. Yüksek hızlarda denemek için çevre yoluna çıktım ama 90 km/s hıza kadar çıktım, fazlasından korktum açıkçası. 

Fiat 126 Bis Alınır Mı?

Şimdi bu arabayı aldığınız zaman, büyük ihtimal sorun çıkaracak. Ufakta bir sorun olsa, parçasını nereden bulabileceğinizi düşünün. Hobi amaçlı olarak alınabilir, ancak ben gündelik olarak tek araba arıyorum derseniz alınmaz. Ayrıca fiyatları da hiç az değil. Şuan bile 15 bin liranın üzerinde bir fiyata satılıyor. Yani meraklısına alınabilecek bir otomobil.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE