Chery Chance Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Chery'nin 2010 ile 2013 yılları arasında satılan C segmenti Hatchback otomobili olan Chance 1.6 normo nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
Ucuz ama donanımlı bir otomobil mantığıyla yola çıkan Chery, Türkiye'de golf, focus ve auris'e rakip olmak istedi. Bu sebeple Hatchback modeli Chance'i piyasasya sürdü. 2010 ile 2013 yıllarında Türkiye'de satışa sunulan Chance, çok fazla talep görmeyince satışı durdurulmuştur.  Sadece 1.6 litrelik motor seçeneği ile satılan Chance'in Normo ve Lusso olmak üzere iki donanım paketi yer alıyor. 

Chery Chance Nasıl Bir Araba?

İlk olarak Chance'in motorun biraz bahsedelim. 1.6 litre hacmindeki benzinli motor, 119 beygir ve 147 Nm tork güç üretiyor. Aracın boş ağırlığı ise 1300 kilogram. Chance'de standart olarak, ABS, EBD, dört cam otomatiği, iki hava yastığı, klima ve alüminyum alaşımlı jantlar gibi özellikler bulunuyor. Ayrıca ASR'de opsiyonel olarak sunulmuştur. 5 ileri manuel ve 4 ileri otomatik vitesli şanzıman seçenekleri vardır. Chance'in kronik sorun olarak direksiyon boşluğu vardır. Siz direksiyonun dönmesini beklerken hala daha boşluğunu almadığınızı fark ederseniz. Diğer bir kronik sorunu ise alt takımının çok çabuk arıza vermesi. 

Chery Chance Kullanıcı Yorumu

Benim kullandığım 1.6 normo paket olanıydı. Chance'in kaputunun altında 119 beygirlik motor olduğunu duyunca çok yüksek performans beklemiştim. Ama yanılmışım, araba klima açıkken çok fazla bayılıyor. Motor kağıt üzerinde güçlü gibi dursa da pratikte hiç öyle değil. Şehir içinde yokuşlarda falan çabuk ivmelenemiyor. İçerisinde kullanılan malzeme kalitesi alt seviyelerde. Her yerde adi sert plastik malzeme kullanılmış. Uzun yol performansında ise 90 km/s hızdan sonra yol ve motor sesini öyle bir alıyor ki içeriye yanınızdaki kişiyi zor duyuyorsunuz. Yalıtımı çok zayıf. Yol tutuşu ise ortalamanın biraz altında. Yan rüzgarlardan oldukça etkileniyor. Bir diğer eksi yönü ise frenleri geldi bana. Yani bu modelde bir aracın frenleri bu kadar kötü olabilirmiş ilk defa görüyorum. Ayrıca frenlerinin kötü olması neredeyse her Chery Chance kullanıcısının ortak sorunu.

Chery Chance Alınır Mı?

Arabanın tipine şöyle bir baktığımız zaman sanki çok kaliteli bir otomobilmiş gibi geliyor. Ancak doğruyu söylemek gerekirse malzeme kalitesi yerlerde sürünüyor. Ayrıca kaporta aksamının parçalarını bulmak neredeyse imkansız. Macera aramaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE