BMW F30 3.16İ 2013 Model Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

BMW'nin en şok tercih edilen modeli olan 3 serisinin 3.16İ modelini nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, Kullanıcı yorumlarına yer vereceğiz.

BMW özellike spor otomobil sevenlerin en çok tercih ettiği markaların başında geliyor. Aracın 1.6 litre hacminde 136 beygir ve 220 Nm tork güç üretiyor. 8 ileri yarı otomatik şanzımanı sayesinde zorlanmadan yüksek hızlara çıkabiliyor.

otohocam kullanıcılarından Berkay Eraslan BMW 3.16İ modelini anlatıyor.

BMW F30 3.16İ Nasıl Bir Araba

Ziyaretçimiz Berkay Eraslan'ın yorumladığı 2013 model BMW 3.16'i'de donanım olarak esp, hız sabitleyici, abs, dijital klima, dört cam otomatiği ve hava yastıkları gibi pek çok donanımı bulunuyor. 136 beygirlik motoru şehir içinde 8 litre, şehir dışında ise 6 litre yakıt tüketiyor. Arka koltuk diz mesafesi gayet yeterli olan aracın iç mekanında kullanılan malzemeler oldukça kaliteli malzemeden yapılmış. Performans tatmin edici olan aracın vites geçişleri sessiz ve sarsıntısız. Ancak eksi yönlerini anlatan ziyaretçimiz, en çok ZF şanzımanın arızasının dert yakınıyor. Şanzıman soğutucusunun patlaması nedeniyle ciddi masraflar açan bu F30'un, şanzıman tamirini yapabilecek ustayı bulmak Türkiye'de çok zor. Genelde bu arıza olduğunda servisler yurt dışından yeni şanzıman getirmek zorunda kalıyor. Bu da ciddi paralara mâl olan bir tamir masrafı. BMW F30 3.16'in kronik sorunları ise pek hayli fazla. Örneğin turbo tahriki nedeniyle direksiyon titremesi, sürekli kalorifer peteği arızası vermesi ve yolda gezinmesi bu sorunlardan sadece bir kaç tanesi

BMW F30 3.16İ Alınır Mı?

Kullanıcımız Berkay Eraslan 120 - 140 bin lira fiyat bandında pek çok araçtan iyi olmasına rağmen, bu kadar çok sorun çıkaran bir arabayı bir almak istemediğini söylüyor.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE