Jant yanaklarından hava kaçıran lastiğe çözüm

Araçlarımızın lastikleri sök tak yapılmaktan zamanla jant kenarlarında bulunan yanak diye tabir edilen yerlerinden zamanla hava kaçırmaya başlar. Eski lastiklerde hava kaçırma daha çok görülür. Lastik fiyatlarının yüksek olması sebebiyle herkes istediği zaman lastik değiştiremiyor.  

Lastik kenarlarından neden kaçırır

Aracınızın lastikleri zamanla değiştirilme sebebiyle jant kenalarından yıpranır, ayrıca jantın içinin paslanması nedeniyle lastik janta tam anlamıyla oturmaz. Bu sebeple aracınızın lastiklerinin basıncı oluşan paslanma ve korozyon nedeniyle eksilmeye başlar. 

Yanaklardan kaçıran lastik nasıl tamir edilir?

Bir oto lastikçiye gitmeniz durumunda, oto lastikçi lastiği janttan söküp bir zımpara veya tel fırça yardımıyla jantın kenarlarını ve lastiğin janta temas eden yerlerindeki korozyon ve paslanması kazıyacaktır. Daha sonra özel bir madde sürüp lastiği yerine takacaktır ve hava kaçırması büyük ihtimalle engellenmiş olacaktır.

Lastiğiniz çok eski veya yıpranmış bir durumda ise hava kaçırması devam edecektir. Bu durumda yapmanız gereken kendi can güvenliğiniz açısından lastiği değiştirmek olmalıdır. Ancak maddi durumunuzun olmaması nedeniyle lastiği bir müddet daha kullanmak zorundaysanız. " Lastiğinize olması gerekenden daha fazla bar hava basmak olmalıdır. Örneğin normalde lastiğinizin 30 bar basınç olması gerekiyorsa o lastiğe 38 veya en fazla 40 hava basın. Bunu hangi taraftaki lastiğe yaptıysanız diğer lastiğe de o ayarda hava basın. Yani arka sağ tekere 40 hava bastıysanız, arka sol tekere de 40 hava basın. "Bunu yapmanızın sebebi lastiğin yüksek basınç nedeniyle janta iyice sıkışması ve hava kaçırmasının önüne geçilmesidir.

Ancak yüksek basınçlı lastikler aracın yol tutuşunun azalmasına neden olacağını da unutmamak gerekiyor.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

1 yorum:

Guzel o özel madde ne onu diyin bari alalim

BU YAZIYA YORUM EKLE