Mitsubishi Galant Nasıl Araba? Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Mitsubishi tarafından bir dönem ülkemizde de satılan Galant nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, mitsubishi galant kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
1980'li yılların sonu, 90'lı yılların başında mitsubishi dünyanın en çok otomobil satan markalarından bir tanesiydi. Ayrıca ürettiği otomobiller hep zamanının ötesinde olmuştu. Amerikan pazarında uzun yıllardır Galant modeli ile yer alıyordu. Ancak Avrupa ve Türkiye pazarında da daha ciddi yer alabilmek için 1987 yılında Galant satışlarına başladı. Türkiye'ye resmi olarak 1.6 ve 1.8 litre hacimli karbüratörlü motorlar gelmiştir. Ancak az sayıda da olsa 2.0 litrelik motorlarda satılmıştır.

Mitsubishi Galant Nasıl Bir Araba?

Mitsubishi Galant'ın üç farklı motor seçeneği buluyor. Bunlardan 1.6 litre hacimli olanları 75 beygir, 1.8 litre 90 beygir, 2.0 hacimli olanları ise 109 beygir güç üretmektedir. Türkiye'de en çok 1.8 litre benzinli motora sahip olanları satılmıştır. Her üç motorunda LPG ile uyumu iyidir. Manuel 5 vitesli ve otomatik 4 ileri vitesli şanzıman seçenekleri vardır. Sorunsuz bir motora sahip olan galant'ın şehir içi 10, şehir dışı 7 litre yakıt tüketimi var. Donanım olarak bazı modellerinde klima, dört cam otomatiği, elektrik aynalar ve hidrolik direksiyon gibi özellikleri mevcuttur.  

Mitsubishi Galant Kullanıcı Yorumu

İlk olarak iç mekan ve malzeme kalitesinden bahsedelim. Ön göğüste ve kapı kollarında sert plastik malzeme kullanılmış. Biraz daha kaliteli olabilirdi diye düşünüyorum. 1.8 litrelik motoru şehir içerisinde biraz hantal kalıyor. Özellikle klima açıldığı zaman motor gücünü baya bir etkiliyor. İçerisinin genişliği güzel. 5 kişi rahatlıkla seyahat edebilir. Arka diz mesafesi ve bagaj hacmi büyük. Uzun yol ve yüksek hızlarda yol ve motor sesini içeriye alıyor. Ben yalıtımını  başarılı bulmadım. Ayrıca hızlanması da çok başarılı değil. Yol tutuşu orta seviyelerde diyebiliriz. Ama 20 bin kilometre boyunca sadece yağ bakımını yapmamıza rağmen hiç bir sorun çıkarmadı. Taş gibi sağlam bir motoru ve şanzımanı var. 

Mitsubishi Galant Alınır Mı?

Aslında fiyatlarına baktığınız zaman tofaş parasına, japon kalitesinde bir arabaya sahip olabilirsiniz. Hemde alacağınız araba otomatik vitesli ve klimalı bile olabilir. Ancak madalyanon öbür yüzünde işler öyle değil. Türkiye'de zaten çok fazla satılmadığı için yedek parçasını bulmak çok zor. Özellikle kaporta aksamının parçaları hurdacılarda bile yok. Yurt dışından gelmesi için bekleyebilirsiniz. Malum döviz kurundan dolayı, arabanın yarı parasına bir kaç parça alabilirsiniz. Biraz daha farklı araçlara bakmanız iyi olur diye düşünüyorum.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE