Renault Laguna 2 (2001-2007) Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Renault'un D segmentinde otomobili Laguna'nın 2001 ile 2007 yılları arasında satılan 2. nesli nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Bana göre Laguna'nın en iyi tasarıma sahip olanı Laguna 2'dir. 2001 - 2007 yılları arasında üretilmiş olup, 2008 yılında yerini Laguna 3'e bırakmıştır.

Laguna 2 Nasıl Bir Araba?

2001 yılında Türkiye yollarına ilk çıktığı günleri daha dün gibi hatırlıyorum. Onu gören herkes of ne araba diyordu. D segmenti otomobil pazarının en acımasız olduğu yerdir. Laguna dahil olmak üzere pek çok kaliteli otomobil modeli tutulmadığı için silinip gitti. Laguna 2'de bunlardan bir tanesidir. Laguna 2'nin "Authentique, Dynamique, Expression, Privilege, RXE, RXT" donanım paketleri vardır ve Privilage en ful donanımınıdır. Bu pakette " hız sabitleyici, elektrikli koltuklar, ABS, ESP, 6 hava yastığı, yol bilgisayarı ve dijital klima gibi pek çok özellik bulunmaktadır. 

1.6 16 valf Benzinli : 112 beygir ve 151 Nm tork güç üreten motorun performansı o kadar fazla değil çünkü Laguna 2 ağır bir otomobil. Şehir içinde 10, şehir dışında ise 7 litre yakıt tüketiyor. Son hızı ise 195 km/s olarak ölçülmüştür. LPG ile uyumlu bir motordur

1.8 Litre 16V Benzinli : Bu motora sahip Laguna çok fazla ithal edilmemiştir ama az da olsa ülkemizde satılmıştır. 120 beygir ve 165 Nm tork güç üreten bu motorun şehir içinde 11.5, şehir dışında ise 7.5 litre yakıt tüketim verisi var. Son hızı ise 202 Km/s olarak ölçülmüş.

1.9 dCi Dizel : Renault'un DCİ teknolojisini ilk kullanmaya başladığı motordur. 107 beygir ve 250 Nm tork güç üreten bu dizel motor şehir içinde 7.5, şehir dışında ise 5 litre yakıt tüketiyor. Son hızı ise saatte 190 Km.

2.0 Benzinli : 136 ve 140 beygir olmak üzere iki farklı güce sahip olanı vardır. Şehir içinde 12.5, şehir dışında ise 8.5 litre yakıt tüketiyor. Son hızı ise 210 km/s olarak ölçülmüş. LPG ile tam uyumlu bu motor Laguna 2 ile çok uyumlu. Eğer benzinli bir Laguna 2 alacaksanız 2.0 hacimli olanını almanızı tavsiye ederim.

2.0 Turbo : 2.0 T olarak geçene bu motor 170 beygir ve 270 Nm tork gibi yüksek bir güç üretiyor. Yüksek performanslı Laguna 2 isteyenler tarafından tercih edilebilir. Ben bu motorsa sahip bir Laguna 2 kullandım ve araba resmen yerinde durmuyor. Gaza bastığınız anca fırlayıp gidiyor. Neyse 2.0 litrelik turbo motor şehir içinde 13, şehir dışında ise 9 litre yakıt tüketiyor. 

2.2 dCi : Hem dizel olsun hem de yüksek performanslı olsun diyorsanız alabilirsiniz. 4 silindirli olan bu motor 150 beygir ve 320 Nm tork gibi yüksek bir güç üretmektedir. Şehir içinde 8.5, şehir dışında 5 litre yakıt tüketiyor.

3.0 24 Valf V6 : Adından da anlaşılacağı gibi 6 silindirli 24 valf bir motora sahip. Bu motor 207 beygir ve 285 Nm tork güç üretiyor.  Şehir içinde 16, şehir dışında ise 9 litre yakıt tüketiyor. Malum yüksek vergisi sebebiyle ülkemizde çok fazla tutulmamıştır.

Laguna 2'nin manuel ve otomatik vitesli şanzıman seçenekleri vardır. Ayrıca hatchback sedan karışımı bir kasa tipine sahiptir.

Laguna 2 Kullanıcı Yorumu

2006 model bir Laguna 2 sahibi oldum ve 4 yıl boyunca kullandım. Benim 1.6 litre hacimli benzinli motora sahip olanıydı. Performansına geçmeden önce içerisinden biraz bahsedeyim. Laguna zaten geniş ve oturaklı bir otomobil. Ama içerisi gerçekten oldukça geniş ve rahat. Ön koltuklarını kendime göre ayarladığımda arka diz mesafesi oldukça fazla kalıyordu. Ön göğüs ve kapı kollarında kaliteli bir malzeme döşemesi kullanılmış. koltuk süngerleri ise ne sert ne de çok yumuşak yani oldukça rahat ve kaliteli bir sünger yapısı var. Laguna 2'nin yalıtımı çok başarılı. Motor çalıştığı zaman arabanın içerisine hiç ses almıyor. Ama dediğim gibi 1.6 benzinli motorunun performansı biraz düşük. Arabada 4 kişi varken birde klima açarsanız rampalarda bayılıyor. Yüksek performans istiyorsanız mutlaka daha yüksek hacimli Laguna 2 bakın. Uzun yol ve yüksek hız performansına göz atacak olursa. Yol tutuş olarak ben Laguna 2'den daha iyi o modellerde araba görmedim. Nice sert virajlara yüksek hızlarda girdim. Keskinliği ile meşhur toros dağlarında diğer arabalar 80-90 a düşerken, Laguna 2, 120 ile o keskin virajları alıyordu. Frenlerine ayrı bir parantez açmak istiyorum. o kadar güçlü frenleri var ki, insana acayip güven veriyor. Laguna 2, böyle kemikli diye tabir edilen otomobillerden bir tanesi.

Laguna 2 İçi

Laguna 2 Alınır Mı

Tüm bu yazdıklarımıza bakarak Laguna 2'nin ne kadar kaliteli bir otomobil olduğunu anlayabilirsiniz. İkinci el piyasası biraz zayıf. Ama bu bana göre bir avantaj. Çok kaliteli bir otomobile az para ile sahip olabiliyorsunuz.  Laguna 2'nin bilinen kronik bir sorunu yok. Bana soracak olursanız şöyle temiz bakılmış ve kullanılmış bir tanesi alınıp güzelce binilebilir.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

5 yorum

Bu sınıf araçlar için en fiyata en üst düzeyde donanım sunan bir otomobil özellikle privilege olanlar fiyatına göre sunduğu donanım insanı şaşırtıyor ayrıca ülke genelinde servis vs hizmetleri tartışılmaz

Güzel araba bütçe fazla yoksa tercih edilebilir.

2003 model 2.0 otomotik laguna almayı düşünüyorum sizce şanzuman sıkıntısı yaşanıyormu bu araçlarda

2006 model 1.6 16 valf privillage paket laguna 2 aracını satın almak istiyorum sizce araç ağırlığına göre çekiş sorunu yaşatır mı

3 yıldır kullanan birisi olarak şunu diyorum.

Aracın konforu ve sürüş stili çok iyi. Bu araca uzun zaman bindikten sonra başka araçlarda şoförlük yapmak istemezsiniz çünkü beğenmeyeceksiniz. Yol tutuşu, fren mesafeleri ve diğer güvenlik konuları üst düzey. İçinde kendimi güvende hissettiğim bir araç ve bunu gösteriyor da. Hızlanma ve performans konularında bir çok kullanucu şu hataya düşüyor ve araç hantal diyor. O hata şu ki bu araçlarda 3000-3500 devirde vites değiştirmeniz lazım. Aracın ruhu bunu istiyor yoksa hantal demeye devam edebilir sonrada sıkılabilirsiniz. Korkmayın ben şahsen köküne kadar kullanan birisi olarak motorda bir sorun görmedim. Hatta çoğu zaman 1 ve 2. vitesleri 4000-4500 arası tutuyorum. Aracı tanıdığım için içim rahat ama size ilkten yuh napıyorsun izlenimi verebilir. Kliması vs güzel ısıtma soğutma yapıyor. Yalnız LPG ile 1.6 motorda klima aracı boğuyor ona göre benzindeyken sorun yok ama... Tek kötüleyeceğim yanı tirimlerde sesler olabilir. Çok fazla parça malzeme var ve bunları iyi halletmezseniz ses duyabilirsiniz. Kronik bir sorununa denk gelmedim. Ufak tefek şeyler oluyor ama onları yazacak kadar bile değerli görmüyorum. LAGUNA ALIRKEN özellikle elektriksel aksamla oynanmışı alırsanız ziyan eder sizi ona dikkat edin ve kesinlikle faturasız rektefiye olmuş lagunayı almayın. Rektefiye olmuşsa fatura varsa alın. Kısa lafın uzunu bu piyasada gidip clio'ya albeaya vereceğiniz para ile laguna alın bi 10 yıl daha sürün...

BU YAZIYA YORUM EKLE