Proton Gen-2 Nasıl Bir Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

 Malezyalı otomobil üreticisi Proton tarafından 2007 - 2012 yılları arasında satılan modeli Gen-2 nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Türkiye'de geçmişte ismini vermek istemediğimiz distribütör tarafından kötü bir şöhrete sahipti. Ancak bu şöhreti yıkmak isteyen Malezyalı otomobil üreticisi yeni modeli olan Gen-2'yi 2006 yılının son aylarında satışa çıkardı. 2012 yılında Türkiye'den çekilene kadar az da olsa satılmıştır.

Proton Gen-2 Nasıl Bir Araba?

İngiliz otomobil devi Lotus iflasın eşiğindeyken, Malezyalı otomobil üretici Proton tarafından satın alındı. Bun satın alınma sonrası Lotus teknolojisi de transfer oldu. Proton Gen-2, tamamen kendine has bir platform üzerinde üretilmiştir. Donanım olarak "Base Line, High Line, Low Line, Medium Line" paketleri vardır. En full modeli Low Line'da ABS, EBD, sürücü ve yolcu hava yastığı, immobilizer, klima ve direksiyondan kumandalı ses sistemi gibi özellikler vardır. Tasarım olarak Lotus izleri bulunmaktadır. 

Türkiye'de sadece 1.6 litre hacimli motorla satılmıştır. Bu motor 6.000 devirde 110 beygir ve 4.000 devirde 148 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile çok uyumlu bir motor olduğu için fabrika çıkışı LPG'li olanları bile vardır. 5 ileri otomatik ve manuel vitesli seçenekleri vardır. 

Proton Gen-2 Kullanıcı Yorumu

2008 yılında bir Gen-2 sahibi olmuştuk. Aldığımız zaman arabamıza kasko yaptırmak istediğimizde pek çok şirket parçası ve servisi olmadığı için bu arabaya kasko yapmak istememişti. Ancak Gen-2'den bahsedecek olursak bana göre şuan Türkiye'de parasına göre alınabilecek en kaliteli otomobil. içerisinde kullanılan malzeme kalitesi çok üst düzey. 110 beygirlik motoru şehir içerisinde harika bir performans sergiliyor. Yokuşlarda falan hiç bayılmıyor.  Aynı modelde diğer takiplerine göre çok güçlü bir fren sistemi var. Öyle ki Gen-2'den inip 2008 model bir megane'a bindiğimde frenleri megane'ın bana daha zayıf geliyordu. C segmenti bir otomobil olan Gen-2'nin içerisi de çok geniş. Ön koltukları kendime göre ayarladığımda (boyum 1.80 cm) arka diz mesafesi hala kalıyordu. Gen-2 ne sedan ne de bir hatchback otomobil. İkisinin karışımı olan facelift olarak geçmektedir. Hani bu orta sınıf otomobiller içerisinde Ford Focus en iyi yol tutuşa sahip otomobil derler ya. Gen-2'nin yol tutuşu aynı model bir focus'tan daha iyi. Biz 3 yıl boyunca kullandık ve bir kere bile arıza çıkarmadı. Uzun yol ve yüksek hızlarda çok stabil bir otomobil. Ben 200 km/s hıza kadar çıktığımı biliyorum. Motor, yol ve rüzgar sesini içeriye almıyor.

Proton Gen-2 Alınır Mı?

Eğer alırım kâr eder satarım mantığıyla bir Proton Gen-2 almayı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü bu araba öyle bir otomobil değil. Gerçi biz satışa çıkardığımızın 3. gününde satmıştık ama bizim şansımızdı. Az para ile çok kaliteli bir otomobil sahibi olmak isterseniz alabilirsiniz. Ancak parçaları bulmak biraz zor olabiliyor. Bu arabayı almadan önce kendinize bir parçacı bulmanız daha iyi olacaktır. Proton Gen-2 hiç bir otomobil markasıyla ortak parçalar kullanmıyor. Kendine has parçaları var. İkinci el piyasasının da zayıf olduğunu unutmayın. Ancak her şeye rağmen benim az bir param olsa, yine Gen-2 almayı düşünürdüm. Çünkü az para ile çok kaliteli bir otomobil sahibi olacağımı biliyorum.

otohocam.com


Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

2 yorum

Muhteşem bir araba, ben aldım hiçte pişman değil. Kendinden iki kat daha pahalı arabalardan daha kaliteli yedek parçasını bulmakta hiç zor değil.

merhaba satışı nasil kar yaparmiyiz

BU YAZIYA YORUM EKLE