Proton 415 Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Malezyalı otomobil üreticisi Proton'un, 415 modeli nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt kararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

1998 ile 2000 yılları arasında Jetpa tarafındna ithal edilen Proton 415, dünyanın ilk 5X5 otomobili olarak reklam vermişti. Ancak 5X5 çekeri nasıl olduğu hiç bir zaman öğrenilememiştir. Hatta bırakın 5 çekeri 4 çeker bile bir otomobil değildir. Neyse konumuza dönecek olursak, Proton 415, 1991 model Mitsubishi Lancer, platformu kullanılarak üretilmiş bir otomobildir. 

Proton 415 Nasıl Bir Araba?

Sedan ve hatchback kasa olarak satılan 415 tasarım olarakta Mitsubishi Lancer'e benzemektedir. Türkiye'de 1.5 litre  hacimli 90 beygir ve 124 Nm tork güç üreten motoruyla satılmıştır.  415'in GLi ve GLSi olmak üzere iki donanım paketi vardır. En full donanımında "ABS, hava yastığı, klima, dört cam otomatiği ve elektrikli aynalar" gibi özellikler bulunmaktadır. 

Ayrıca Bakınız : Proton Gen-2 Nasıl Araba

Proton 415 Kullanıcı Yorumu

Bu arabadan sıfır olarak 1998 yılında almıştık ve 20 yıl kullandık. Bu sebeple 415 hakkında en detaylı bilgiyi bu yazıda bulacaksanız. İlk olarak iç mekan kalitesinden bahsedecek olursak ön göğüs ve kapı kollarında sert plastik malzeme kullanılmış. Ama çatlama falan olmuyor. İçerisi gayet geniş, arka diz mesafesi yeterli. Bir Japon otomobili kullanıyormuş gibi hemen hemen her şey mekanik olarak kontrol ediliyor. 90 beygirlik motorunun performansı şehir içinde çok güzel. Araba kolaylıkla ivmelenebiliyor. Proton 415'in yakıt tüketimi, şehir içinde 9, şehir dışında ise 6 litre yakıt tüketiyor. Altı yere yakın olduğu için köy yollarında ve engebeli yerlerde altı yere çabuk vurabiliyor. Ancak yol tutuşu çok mükemmel bir otomobil. Uzun yolda 150-160'la çok rahat gidebiliyor. Sert virajlara bile yüksek hızlarda girebiliyor. 

Proton 415 Alınır Mı?

Biz bu arabayı 20 yıl boyunca kullandık ve ufak tefek şeyler haricinde bize hiç bir arıza çıkarmadı. Yedek parçaları 2000'li yılların başında kolaylıkla bulunabiliyordu. Ama son zamanlarda biraz zorlanıyorduk. Örneğin 2017 yılında bir arka stop farının tekini 600 liraya almıştık. Ancak yine de parasına göre alınabilecek en iyi otomobillerden bir tanesi. Bana kalırsa temiz kullanılmış bir tanesi alınıp uzun yıllar sorunsuzca kullanılabilir.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

5 yorum

Bende var proton 415 gerçekten çok kaliteli ve kullanışlı bir otomobil. Şahin alacağınıza 10 gömlek üstte bu arabayı alın daha iyi.

Proton kullanan arkadaş hepinize selamlar bende 415 proton var yolda giderken silkeleme yapıyor bunun sıkıntısını net bilen varmı nasıl yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim

Proton kullanıcılarına selamlar arkadaşlar bende ☺️415 var silkelemeli çalışıyor yolda giderken neden yapar yardımcı olursanız sevinirim

Bilen biner bilmeyen tofaş toplar

BU YAZIYA YORUM EKLE