Opel Tigra Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Opel'in ilk olarak 1995 yılında çıkardığı ve 2000 yılına kadar sattığı, daha sonra 2005 yılında yeni kasasını sattığı Tigra nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt arayacağız. Ayrıca kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Opel'in herkesin ulaşabileceği bir spor otomobil yapmak amacıyla piyasaya sürdüğü Tigra, Türkiye'de ilk olarak 1995 yılında satışa sunuldu ve 2000 yılına kadar satıldı. 2005 yılında ise Astra H kasanın küçültülmüş haline benzeyen makyajlı kasası satışa sunulmuş, istenilen satış rakamlarını yakalayamayınca aynı yıl satışı durdurulmuştur. Ancak Avrupa'da 2009 yılına kadar satılmıştır. 

Opel Tigra Nasıl Bir Araba?

Opel Tigra her ne kadar küçük gibi görünse de aslında 4 kişilik bir otomobildir. Donanım olarak ise ABS, klima, hidrolik direksiyon ve ön cam otomatikleri gibi özellikleri vardır. Bagaj kapağı arka cam ile birlikte kalkmaktadır. Tigra'nın manuel ve otomatik vites seçenekleri de mevcuttur. 2005 yılında çıkan 2. nesil Tigralar Cabrio olarak geçmektedir ve açılır tavan vardır. Motor teknik özelliklerine bakacak olursak;

1.4 benzinli : 1995 yılında ilk çıkan Tigralarda mevcut olan motordur.  90 beygir ve 125 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 7,5, şehir dışında ise 5 litre yakıt tüketimi var.

1.6 benzinli : Yine ilk çıkan Tigralarda bulunan atmosferik motorlardan bir tanesidir. 16 valf motor 106 beygir ve  148 Nm tork güç üretmektedir. 

1.4 TT Sport : 2005 yılında üretilen 2. nesil tigralarla birlikte gelmiştir. 90 beygir ve 125 Nm tork güç üretmektedir.

1.8 TT Sport : Daha güçlü bir Tigra isteyenler tarafından tercih edilebilir. 125 beygir ve 170 Nm tork güç üreten motor şehir içinde 11, şehir dışında ise 6,5 litre yakıt tüketiyor. 

Opel Tigra Kullanıcı Yorumu

Bir arkadaşımdan aldığım Opel Tigra ile bir gün vakit geçirdim. Aracın içerisi gerçekten çok dar. Benim gibi 1.80 cm boyundaki birisi inip binmekte aşırı zorlanıyor. Arka tarafa koltuk yapmışlar ama sadece kolduk var, oraya yetişkin bir insanın oturması imkansız. Bagaj hacmi de yok denecek kadar az. Şehir içinde ara hızlanmaları falan güzel. Motor ve yol sesini içeriye almıyor. Uzun yol ve yüksek hızlarda ise yol tutuşu ortalama seviyede diyebilirim. Frenleri başarılı, kısa mesafede içerisinde Tigra'yı durdurabiliyor.

Opel Tigra Alınır Mı?

Ben bir günlüğüne aldığım Tigra ile gezerken emin olun utandım. Çünkü bu arabanın lakabının "travesti arabası" olması beni çekindirdir. Hatta bir kaç küçük çocuk yanıma gelip, travesti arabası abi bu demeleri beni bitirdi. Ben olsam ne kadar ucuz ve temiz olursa olsun almam. Ama siz böyle şeylere takılmam diyorsanız alabilirsiniz tabikide. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

2 yorum

Hayırlı günler arkadaşlar ben Opel tigra98model bı araç almayı düşünüyorum. Bilgisi olan yardımcı olabirmi

Kardeşim 2009 yılından beri Tigra kullanıcısıyım. 99 model siyah bir tigram var. Kesinlikle almanı tavsiye ediyorum. Kullanımı çok çok keyifli bir araç. Travesti mevzusuna gelince, kendinden şüphesi olan almasın, binmesin. Sadece Tigramı? Tempra, Megan2, Renault cupe, BMW vesaire bir çok araç bizim ülkemizde iğrenç benzetmelerden nasibini almıştır. Aslına bakarsan araçların bir kabahati yok, bizim memleket içi bozuk, ruhu kirli, akıl fukaraları ile dolu...

BU YAZIYA YORUM EKLE