Kia Rio 1 (2002-2005) Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Kia'nın Rio modelinin 1. nesli yani 2002 - 2005 yılları arasında üretilen Rio nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Güney Kore'nin en büyük otomobil üreticilerinden bir tanesi olan Kia, 2001 yılında yeni bir modeli piyasaya süreceğini açıkladı. Bu modelin adı Rio idi. Tasarım olarak göz dolduran hatlara sahipti ve sedan, hacthback ve stationwagon kasa tiplerine sahipti. 2006 yılında yeni kasa Kia Rio piyasaya sürülmüştür.

Kia Rio 1 Nasıl Bir Araba?

C segmenti olan bu otomobil, diğer tüm uzak doğu otomobillerinde olduğu gibi sorunsuzluk ve uzun ömürlülük üzerine tasarlanmıştır. Kia Rio'nun "Comfort, Luxury, Trend" donanım paketleri vardır. ABS, Klima, dört cam otomatiği, elektrikli aynalar gibi özellikleri vardır.

1. nesil Kia Rio'lar Türkiye'de 2 farklı benzinli motor seçeneği ile satılmıştır. Motor teknik özelliklerine bakacak olursak;

1.3 Benzinli : Full enjeksiyonlu olan motor 1.3 litre hacmindeki motor 82 beygir ve 116 Nm tork güç üretiyor. Şehir içinde 8,8, şehir dışında ise 5,4 litre yakıt tüketiyor. Kia Rio 1'de çok fazla tutulmamıştır. LPG ile tam uyumlu bir motordur.

1.5 Benzinli : 1.5 litre 16 valf motor 98 beygir ve 138 Nm tork güç üretiyor. Şehir içinde 10, şehir dışında ise 6 litre yakıt tüketimi bulunan motor, LPG ile tam uyumlu. En çok tutulan motor seçeneğidir.

Kia Rio 1 Kullanıcı Yorumu

3 yıl boyunca kullandığım bu araba hakkında bildiğim her şeyi anlatmaya çalışacağım. İlk olarak içerisi oldukça geniş bir otomobil. Tasarım olarak ise bana çok güzel. 1.5 litrelik motorunun performansı harika. Şehir içi dik yokuşlarda ivmelenmesi olsun ara hızlanmaları olsun çok güzel. 3 yıl, 70 bin kilometre kullanmama rağmen bakımlar haricinde bana bir here bile sorun çıkarmadı. Frenleri başarılı ve güçlü Rio'yu kısa süre içerisinde durdurabiliyor. Uzun yol ve yüksek hız performansına değinecek olursak, bizzat kendim 170 km/s hıza kadar çıktım. Motor ve yol sesini içeriye orta derecede alıyor. Zaten Rio 1'in alt-orta sınıf bir otomobil olduğunu unutmayalım. Ön koltuklarını kendime göre ayarladığımda (boyum 1.80 cm) arka koltuklarda baya bir diz mesafesi kalıyordu. 4 kişi rahat rahat yolculuk yapabilir. Yol tutuşu o kadar güzel değil, sert virajlarda arkasını atacakmış gibi bir his doğuruyor. 

Kia Rio 1 Alınır Mı? 

Kia Rio'nun ikinci el piyasası çok üstün değil. Ama kendine has küçük bir ikinci el pazarı var. Temiz ve uygun fiyatlı bir otomobil her zaman satılır. Eğer alacağınız Kia Rio 1 temiz kullanılmışsa tabikide alınıp uzun yıllar sorunsuzca kullanılabilir. Yedek parçalarını bulmakta zorluk çekmezsiniz, ayrıca yedek parça fiyatları gayet ucuz.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

8 yorum

Bende 2005 model 1.3 trend paket var gayet ekonomik bir araç.Ben çok memnunum

Bende Alicam 2005 model 1 3 alacamda memnun musunuz rambada nasıl yollarda nasıl acaba

Yaklaşık olarak 1 yıldır 2005 hb 1.5 kullanıyorum. 100.000 km kadar yol yaptım. Gerçekten masrafsız , fiyat performans olarak muazzambir araç

Ben daha yeni aldım expere falan sokturmadım inşallah iyi bir araç çıkar ve beni üzmez 🤲🤲🤲

Selam arkadaşlar ben Kia almak istiyorum tavsiyeniz nedir bende hundai aksent yumurta var onu satip Kia geçmek istiyorum nedersiniz

ben 5 yıldır biniyorum çok memnum tavsiye ederim yakıtta türkiyede tek

Bende 2004 kia rio sedan akdım üç ay önce maşallah daha önce opel corsam vardı 1100 km yol gldim opelin yarısı kadar yormadı beni benzinli lpg li 900tl lpg yaktım çekiş hızlanma çok iyi

1.3 motor olanın çekişi nasıldır önerirmisiniz

BU YAZIYA YORUM EKLE