Ford B-Max Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden bir tanesi olan Ford'un mini MPV'si B-Max nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz. 

2010'lu yılların hemen başında MPV otomobiller çok tercih edilmeye başlamıştı. Bu pazarda C-Max ile uzun yıllardır yer alan Ford biraz daha küçüğünü üretmek için kolları sıvadı. 2011 yılında B-Max modelini piyasaya sürdü. Türkiye'de 2012 ile 2016 yılları arasında satıldı.

Ford B-Max Nasıl Bir Araba

Bildiğimiz tüm otomobillerde ön kapıların arasında bir direk olur ve arka kapılar başlar. İşte B-Max'ın en öne çıkan özelliği ön kapı ile arka sürgülü kapı arasında direk olmamasıdır. B sütunu diye adlandırılan sütun B-Max'ta yoktur. B-Max fiestadan 11 cm daha uzun, C-Max'tan ise 32 santim daha kısadır. Titanium ve Trend iki donanım paketiyle satışa çıkmıştır. Türkiye'de 2'si dizel, 3'ü benzinli 5 farklı motor hacmi ile satılmıştır. Motor teknik özelliklerine bakacak olursak;

1.0 Ecoboost : 100 ve 120 beygirlik iki farklı güce sahip olanları vardır. Ecoboost motor 3 silindirli olmasına rağmen oldukça performanslıdır. 100 beygir olanları 5, 120 beygir olanları ise 6 ileri viteslidir. Şehir içinde 6, şehir dışında ise 4 litre yakıt tüketimi var.

1.4 Duratec : 4 silindirli olan bu motor, 90 beygir ve 125 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 8, şehir dışında ise 5 litre yakıt tüketimi vardır. Çok fazla tutulmamıştır. LPG ile doğru bir montajla uyumludur. 

1.5 TDCi : iki farklı güce sahip olanları vardır. İlki 75 beygir ve 190 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 4, şehir dışında ise 3 litre yakıt tüketimi var.

İkici ise 1.5 TDCI ECOnetic olarak bilinen motordur. 95 beygir ve 215 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 4, şehir dışında ise 3 litre yakıt tüketimi var. 

1.6 Benzinli : Ford focus'larda da kullanılan motorun aynısıdır. 105 beygir ve 156 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 9, şehir dışında ise 6 litre yakıt tüketimi verisi var. 

B-Max manuel vitesin yanında, dünyanın en iyi çift kavramalı şanzımanlarından bir tanesi olarak kabul edilen otomatik powershift şanzıman seçeneklerine de sahiptir. 

Ford B-Max Kullanıcı Yorumu

B-Max, alt orta sınıf için üretilmiş bir otomobil. Bunu daha içine oturduğunuz anda anlıyorsunuz. Ön göğüs ve kapı kollarında sert plastik malzeme kullanılmış. B sütunun olmaması bana göre olmamış. Ön tarafta sıkıntı yok ama arka tarafa oturmak için çok dar bir alandan geçmek zorunda kalıyorsunuz. Motor ve yol sesini içeriye biraz alıyor. Sürüş olarak çok zevkli bir otomobil. Normal otomobillerden yüksek olduğu için ferah bir sürüş sağlıyor. Arka diz mesafesi biraz dar. Uzun yolda ise aerodinamik yapısının kötü olmasından dolayı yan rüzgarlardan etkileniyor. Yol tutuşu fena sayılmaz.

Ford B-Max Alınır Mı?

Ford, teneke üretsin alınır diyenler olabilir. Ancak B-Max ülkemizde fazla tutulmamıştır. Busebeple yedek parçaları falan biraz pahalıdır. Ha ford kalitesi tartışılmaz. Eğer temiz kullanılmış bir tanesini bulursanız alabilirsiniz. Ancak alır kar eder satarım düşüncesindeyseniz B-Max size göre değil. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE