Fiat Panda Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Fiat'ın A segmentinde yer alan otomobili Panda nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Fiat Panda aslında, Uno'dan daha önce üretilmiş bir otomobildi. Yani Uno'nun atası diyebiliriz. Ancak ülkemizde resmi olarak 2004 yılında satılmaya başlamıştır. Hatta Fiat Panda, Tofaş fabrikasında yani Türkiye'de üretilmiş ve 2020 yılı itibariyle hala üretilip satılmaya devam etmektedir.

Fiat Panda Nasıl Bir Araba

Mini otomobil sınıfında Panda'ya ara veren Fiat, onun yerine Avrupa ve Türkiye'de Uno 60's modelini satmaya başlamıştı. Ancak 2000'li yılların başında UNO üretimi durdurularak yeniden Panda'ya dönüş yapıldı. 2004 yılından itibaren ise Türkiye'de satılmaya başlandı. Fiat Panda daha çok kadın sürücüler tarafından tercih edilen bir otomobil. Ayrıca çok yönlü bir araba olan Panda'nın 4X4 (Climbing 4x4) modeli bile vardır. Bu konuda Daihatsu Terios ile birlikte en küçük jip havası bulunan araçlardan bir tanesidir. Panda'nın "Active, Dynamic, Lounge, Pop, Joy, Popstar" gibi donanım paketleri vardır. Panda'nın motor teknik özelliklerine bakacak olursak;

0.9 Benzinli : Motosiklet motorundan biraz hallice olan 2 silindirli bu motor kendisinden beklenmeyecek derece 85 beygir ve 145 Nm tork gibi yüksek bir güç üretiyor. Yakıt tüketimi ise benzinli motorlar arasında en düşük olanlarından bir tanesi. Şehir içinde 4,8, şehir dışında ise 3,6 litre yakıt tüketiyor. Bu motora sahip Panda'nın son hızı ise 178 Km/s olarak ölçülmüş.

1.1 Benzinli : 4 silindirli olan bu motor, 54 beygir ve 88 Nm tork güç üretiyor. Şehir içinde 7,5, şehir dışında ise 4,5 litre yakıt tüketiyor.  Son hızı ise saatte 150 km/s olarak ölçülmüş. Performans olarak çok düşük kalan bir motor. Rampalarda falan çok bayılıyor. Zaten Türkiye'de 1.1 motorlu Panda bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az satılmıştır.

1.2 Benzinli : 60 beygir gücündeki bu motor en çok tutulan motor seçeneğidir. Şehir içinde 6,9, şehir dışında ise 4,8 litre yakıt tüketimi var.

1.2 Fire : 2019 yılından itibaren Pandalarda satılmaya başlamıştır. 69 beygir ve 102 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 6,7, şehir dışında ise 4,3 litre yakıt tüketimi var. 

Fiat Panda'nın 4 ileri otomatik (dualogic) ve 5 ileri otomatik şanzımanlı vites seçenekleri bulunuyor.

Fiat Panda Kullanıcı Yorumu

Kız kardeşim için bir Fiat panda almıştık ve bazen bende kullanıyordum. İlk olarak bu araba kesinlikle bir bayan arabası. Ön tarafının genişliği biraz güzel ama arka diz mesafesi çok dar. Bagaj hacmi de çok küçük. Öyle aileyle kullanılabilecek bir otomobil değil. 1.2 motorunun şehir içi performansı güzel. Zaten küçük bir otomobil olması sebebiyle trafikte aralara derelere kolaylıkla giriyor. Park sorunu da yok, küçücük yerlere kolaylıkla sığıyor. Dik yokuşlarda durup kalkarken ivmelenmesi falan güzel. Sessiz bir motora sahip. Uzun yol ve yüksek hızlara gelen bir araba değil. Virajlarda yana çok fazla eğiliyor. Zaten yapısı da yüksek olması sebebiyle yol tutuşu o kadar üstün değil. Ama dediğimiz gibi Fiat Panda tam bir şehir içi kullanım için üretilmiş bir otomobil. 

Fiat Panda Alınır Mı?

Eğer arabayı genelde tek başınıza kullanıyorsanız veya kadınsanız Fiat Panda tam size göre bir otomobil. Öyle yüksek bir performans sunmuyor. Ama çok sorunsuz bir otomobil. Fiat Panda'nın bilinen bir kronik sorunu yok. Türkiye'de üretildiği için yedek parça fiyatları uygun ve kolay bulunabiliyor. İkinci eli ise ne çok hızlı ne de çok zayıf. Temiz kullanılmış bir tanesine yıllarca sorunsuzca binilebilir.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

2 yorum

Fiat Panda. 2011 Model olanını satın aldık 4 yılı geçti kullanıyoruz. Çok memnunuz. Çok ince detaylarla süslenmiş, üzerine çalışılmış karakteristik bir araba.

Birkaç örnek:
-Kapı kilidi üstten itmeli değil, içeride dururken kapı tutamağını terse itiyorsunuz kırmızı renk görünüyor, kilitlenmiş oluyor. Tekrar çekince açılıyor. Görüntü olarak oldukça minimal ve sevimli, hem görseli güzel hem kullanımı.

-Cam açma tuşları camın yanında değil orta konsolda yüskekte.
Vites yüksekte. Alışınca anlıyorsunuz ki, çok çok rahat. Diğer araçları da sürüyorum kıyaslıyorum. Daha rahat.

-City mod harika.
-İç butonlar oldukça iri , her yaşa uygun ve tuş hissi oldukça güzel.

-İç tasarımı güzel. "İçi dışından büyüktür" Yani sizi şaşırtır.
Tam bir atom karınca. Bir de sürüş keyfi yüksek araç hissi veriyor. binince anlarsınız. ekonomik bir jip gibi adeta :) Sürüşü keyifli bir araç. Camları ferah gezi için güzel.

Uzak yol yaptık. İstanbul-Hatay , sorun yaşamadık. Oldukça güzel.

Bakımları ekonomik. Biz ilk başta bütçemiz buna yetiyor diye en küçükve en temiz araçlar neler var diye araştırıp, en son çare satın almıştık. Bizi üzmedi. Fazlasıyla sevdik satmak istemiyoruz duygusal bağ oluştu, ama büyütmemiz gerekiyor ne yapacağız arada kaldık :)

2016 pop 1.2 satım aldım 2021 temmuz ayında 1.5 sene olacak ilk aracım cok memnunum kesinlikle tavsiye ederim yakıtı cok ekonomik çekişide memnun ediyoru uzun yolda 140 150 yi görüyorum 1.4 LPG'li aracımız daha var çekişi yokuş tepkisi bundan daha iyi tavsiye ederim İzmir Eskişehir arasını git gel araç ful dolu 5 kişi 50 55 litre arası benzin tüketiyor.

BU YAZIYA YORUM EKLE