Citroen C8 Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Büyük aile otomobili olan 7 kişilik Citroen C8 nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt arayacağız. Ayrıca C8 kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Citroen'in 2003 yılında Türkiye'de satışa sunduğu ve 2006 yılında satıştan kaldırdığı bir model olan C8 büyük ailelere hitap ediyor. 6+1 kişilik oturma düzeni ile oldukça geniş bir araç. Daha önce üretilen Citroën Evasion'un yerini almıştır.  Üretiminde Peugeot 806, lancia z ve Fiat ulysse ile ortak platform kullanılmıştır. 

Citroen C8 Nasıl Bir Araba?

Büyük aile otomobili yani MPV olan C8, oldukça geniş bir iç hacme sahip otomobildir. Gösterge paneli aracın orta konsoluna yerleştirilmiştir. Yerden yüksekte bir minibüs havasında arabadır. Türkiye'de SX donanım paketiyle satılmış olup, "ABS, ESP, klima, dört hava yastığı elektrikli camlar gibi özellikleri vardır. Motor teknik özelliklerine bakacak olursak;

2.0 HDİ SX : 136 beygir ve 320 Nm tork güç üreten bu motor şehir içinde 9, şehir dışında ise 6 litre yakıt tüketiyor.

2.0 İ Benzinli : 136 beygir ve 190 Nm tork güç üreten motor. Şehir içinde 12.5, şehir dışında ise 8 litre yakıt tüketiyor. 

2.2 HDi : 130 beygir ve 314 Nm tork güç üreten motorun şehir içi 10, şehir dışı ise 7 litre yakıt tüketimi var. 

3.0 Benzinli : Çok fazla olmasa da az sayıda bu motora sahip C8 satılmıştır. V6 yani 6 silindirli olan motor 204 beygir ve 285 Nm tork güç üretiyor. Şehir içi 16, şehir dışı ise 10 litre yakıt tüketiyor.

C8'in 5 ileri manuel ve otomatik şanzımanlı vites seçenekleri vardır.

Citroen C8 Nasıl Bir Araba?

Arabanın içine oturduğumda sanki minibüs kullanıyormuşum hissine kapıldım. Ön koltukların arkasında servis masası bile var. Oldukça yüksek bir otomobil. Benim kullandığım 2.2 HDi motora sahip olanıydı. Şehir içinde ara hızlanmalarda ve yokuşlarda durup kalkmalarda kolaylıkla ivmeleniyor. Arka koltukları çok geniş ve büyük bir diz mesafesine sahip. Frenleri çok başarılı, arabanın o koca cüssesini kısa mesafede durdurabiliyor. Uzun yolda çok harika bir araba, sanki bir otobüsle yolculuk yapıyormuşsunuz hissi veriyor. Ben, eşim, iki çocuğum ve kaynanamla birlikte Ankara'dan Alanya'ya rahat rahat gidip geldik.

Citroen C8 Alınır Mı?

Eğer MPV sınıfı bir araba arıyorsanız tam bir fiyat/performans otomobili diyebilirim. Çok konforlu ve rahat bir otomobil. Yedek parça sıkıntısı yok ama kaporta aksamının parçaları çok pahalı. Yine de temiz kullanılmış bir tanesi alınıp güzelce kullanılabilir.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

3 yorum

Gerçekten gayet güzel ve konforlu harika bir araç.. 3 yıldır kullanıyorum. Şükür Bi arızası nı görmedim sanayi ye gitmedim.. Almak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim.. Parasına göre çok özelliği olan yol tutuşu konforu on numara... Bu özellikte bu aracı gerçekten alınacak bir aarç

Harika bir araç, ucuza alınabiliyor üstelik

Muhteşem bir araç, Boyutuna göre performansı mükemmel.

BU YAZIYA YORUM EKLE