Chrysler Stratus Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Amerikan otomobil devi Chrysler tarafından 1996 2000 yılları arasında Türkiye'de de satılan Stratus nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Chrysler safkan bir Amerikan otomobil markasıdır. Amerikalıların otomobil tercihleri, biz ve Avrupalılara göre daha farklıdır. Biz ekonomik otomobiller tercih ederken Amerikalılar daha büyük, güçlü ve donanımlı otomobiller tercih ederler. Yani Amerikalılar otomobil konusunda rahatına düşkün insanlardır.

Chrysler Stratus Nasıl Bir Araba?

Stratus'ta, tam Amerikan tarzı otomobillerden bir tanesidir. Geniş oturaklı ve donanımlı bir arabadır. Zaten Amerikan filmlerinde de çokça görülür. Donanım olarak "LE, LX" paketleriyle satılmıştır. En full paketinde "elektrikli ve ısıtmalı koltuklar, ABS, Klima, hava yastığı, cam otomatikleri ve elektrikli aynalar" gibi özellikleri vardır.

Chrysler, Avrupa pazarında daha fazla pay sahibi olabilmek için, Stratus'u V6 motorun yanında 4 silindirli versiyonunu satmıştır. Yani Stratus, Türkiye'de iki farklı motor seçeneği ile yer almıştır. Şimdi teknik özelliklerine bakacak olursak

2.0 Benzinli : 4 silindirli olan 16 valf bu motor, 131 beygir ve 171 Nm tork güç üretiyor. LPG ile uyumlu değildir. Zaten Amerikalıların LPG taktırmak gibi bir dertleri de yok. Şehir içinde 14, şehir dışında ise 8 litre yakıt tüketimi var.

2.5 LX V6 : Adındanda anlaşılacağı gibi 6 silindirli olan bu motor 163 beygir ve 218 Nm tork güç üretiyor. Şehir içinde 17, şehir dışında ise 10 litre gibi yüksek bir yakıt tüketim değeri var. 

Ayrıca BakınızChrysler 300 C Nasıl Araba

Chrysler Stratus Kullanıcı Yorumu

Bu hafta sonu bir Stratus ile baya bir vakit geçirme fırsatı buldum. Uzun uzun şehir içinde ve uzun yol yaptım. Şimdi size bu otomobil hakkında izlenimlerimi anlatacağım. Arabanın içine daha ilk oturduğunuz anda, çok konforlu bir araba olduğunu anlıyorsunuz. Ön göğüs ve kapı kollarında yumuşak kaliteli bir malzeme kullanılmış. Koltuklarında kullanılan deri kalitesi çok güzel. Üstünden 20 yıldan fazla geçmesine rağmen soyulma falan olmamış. 2.0 hacimli motor şehir içinde biraz hantal kalıyor ama 2.5 litrelik V6 motor resmen şahlanıyor. Motor ve yol sesini içeriye çok fazla almıyor. Benim en çok hoşuma giden tarafı hem mil hemde kilometre olarak hız göstergesinin olmasıydı. Uzun yolda yola resmen yapışıyor. Yol tutuşu çok güzel bir araba. 180'e kadar çıktım bana mısın demedi.

Chrysler Stratus Alınır Mı?

Şimdi geldik en can alıcı bölüme. Tamam zamanına göre çok konforlu ve donanımlı bir araba. Ama hiç ekonomik değil, yakıt tüketimi olsun yedek parçaları olsun çok pahalı. Ayrıca yedek parçaları çoğu yerde dolar üzerinden satılıyor. Yedek parçaları bulunur mu diye soracak olursanız buji, buji kablosu gibi basit ve sık değişen parçaları belki bulursunuz. Ama sensör gibi parçaları bulmanız neredeyse imkansız. Ayrıca arabada çok fazla elektronik aksam olduğu için sürekli bir sensör arızası veriyor. Eğer özel bir ilginiz yoksa bana soracak olursanız alınmaz.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

4 yorum

Yakıt durumu nedir acaba 2.5 lerin

Ben 1999 stratus 2.0le otomatik bir arac kullanıyorum 200 bin km hiç lpg takılmamış düzgün bir araç uzun yolda yeni benzin fiyatları ile 400tl 900 km yol geldim ortalam a hızım yolda 130 140 km arası ve ve klima açık olarak şehir ici de ist trafiğinden bahsediyorum 400tl full depo ile 650 km yol yapıyor; ayrıca parçaları bostancı sanayi ve ataşehir de rahatlıkla bulunuyor ve emin olun renault fiat vs gibi araçları geçmez rakamlarda ; benim bu 6 amerikan aracım düzgün arac alıp birkaç kuruş fazla öderseniz ve bakımlarını düzgün yaparsanız emin olun sizi üzmez ve bu araçlar çok farklı yolda gidişi konfor ve güvenliği ; frene basma hissi bile farklı ; diğer teneke araçlar gibi hemen kaymaya başlamıyor 🤣🤣

Bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Sevgi ve Saygılarımla.

BU YAZIYA YORUM EKLE