Chrysler 300 C Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Chrysler'in iri yarı arabası olan 300 C nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz. 

Chrysler, Amerika'nın en büyük otomobil üreticilerinden birisi iken 2009 yılında yaşadığı mali kriz nedeniyle bir kısmı Fiat tarafından satın alınmış 2014 yılında ise tamamen Fiat'ın kontrolüne geçmiştir. Chryslerher zaman iri yarı büyük cüsseli otomobiller üretmiştir. Daha doğrusu Amerikalıların sevdiği güçlü motorlu konforlu otomobiller üretmesiyle tanınmış bir markadır. 300 C, Türkiye'de 2005-2012 yılları arasında satılmıştır. 

Chrysler 300 C Nasıl Bir Araba?

Böyle kocam cüsseli bir araba Chrysler'in tasarımı en dikkat çeken yönü. Böyle keskin hatları 18" jantları basık tavanı ama genişliğidir. Chrysler 300 C'nin 4 silindirli motoru bulunmamaktadır. En güçsüz motoru 2.7 litre hacminde 6 silindirli olanıdır. Neyse motorlarını aşağıda daha detaylı inceleyeceğiz. Donanım olarak "ABS, ESP, 8 hava yastığı, dijital klima, ısıtmalı koltuklar, yol bilgisayarı, sunroof ve navigasyon"gibi özellikler bulunuyor.

Motor olarak 2.7, 3.0 CRD, 3.5, 3.6, 5.7, 6.1 SRT çeşitleri olsa da Türkiye'de en çok tutulanları 2.7 benzinli motor ve 3.0 CRD dizel motordur. Bu iki motorun teknik özelliklerine bakacak olursa

2.7 benzinli : 6 silindirli bu motor 190 beygir ve 258 Nm tork güç üretiyor. Tork olarak benzinli motorlara göre güçlü bir motordur. LPG ile pek uyumlu değildir ve sensör arıza vermektedir. Şehir içinde 16, şehir dışında ise 9 litre yakıt tüketiyor.

3.0 CRD Dizel : Chrysler 300 C'nin en çok tutulan motor seçeneğidir. 218 beygir ve 218 Nm tork gibi hayvani bir gücü vardır. Yine 6 silindirli olan bu motor şehir içinde 11.5, şehir dışında ise7 litre yakıt tüketiyor. Performans olarak gayet güzel.

Chrysler 300 C Kullanıcı Yorumu

Bir süre kadar 3.0 CRD olanından kullanmıştım. İlk olarak içinden bahsedecek olursak içerisi çok geniş, arka koltuk diz mesafesi falan çok iyi boyutlarda. Ama koltuklarla cam hizaları bana göre çok orantısız. Arabanın içinde kasvetli bir hava var. Sürüşü ise hiç zevkli değil. O kocaman burnu nedeniyle insan sürekli bir yerlere takacakmış hissediyor. Motor ve yol sesini de içeriye alıyor. Performans olarak gayet güzel. O büyük ebatlarına rağmen, gaza köklediğinizde koltuğa yapıştırıyor. Uzun yol ve yüksek hızlarda performansına gelecek olursak. Virajlarda çok iyi bir yol tutuşu var. Ayrıca arka koltuklarında 3 kişi bile rahatlıkla yolculuk yapabilir. 300 C'nin bana göre en iyi yönü fabrika çıkışı olan Boston müzik sistemi. Piyasada sonradan satılan müzik sistemlerinden bile çok çok kalitesi bir ses sistemi var. 

Chrysler 300 C Alınır Mı?

Fiat çatısı altına girdikten sonra Avrupa ve Türkiye pazarında çok fazla yeri kalmamıştır. Zaten Chrysler 300 C'nin aynısı Lancia Thema olarak satılmaya başlamıştır. Yine de zevkler ve renkler tartışılmaz. Eğer temiz kullanılmış bir tanesini bulabilirseniz alınabilir. Ayrıca fiyatının düşük olması az para ile çok lüks bir otomobile binme imkanı sunuyor. Yedek parçalarını bulmakta büyük şehirlerde zorlanmazsınız. Zaten internette her parçası var. Ancak 300 C'nin parça fiyatları çok astronomik rakamlara satılıyor. Eğer ben yedek parçasını bulurum, yakıtı da önemli değil diyorsanız bir 300 C alınıp uzun yıllar kullanılabilir.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE