Alfa Romeo 145 Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Alfa Romeo tarafından 1993 - 2000 yılları arasında satılan tek kapılı bir otomobil olan 145 nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo'nun sadece 3 kapılı olarak satılan hatchback aracı 145, daha çok spor çizgileri olan bir arabadır. Türkiye'de 1994 ile 2000 yılları arasında satılmıştır. Her Alfa Romeo gibi çok fazla tutulmayan bir model olmuştur.

Alfa Romeo 145 Nasıl Bir Araba?

Tek kapılı C segmenti olan otomobilin TS ve TS Sportivo iki donanım paketi vardır. Donanım olarak "klima, hidrolik direksiyon ve cam otomatiği" gibi özellikleri bulunmaktadır. Türkiye'de 4 farklı bir motor seçeneği ile satılmıştır. Motor teknik özelliklerine bakacak olursak;

1.4 TS STD : 90 beygir ve 115 Nm tork güç üretmektedir. 4 silindirli twin spark (boxer) motor, şehir içinde 9.5, şehir dışında ise 6.5 litre yakıt tüketiyor. LPG ile uyumlu bir motordur. 

1.6 TS : İki farklı güçte 1.6 litre hacimli motor vardır. Birincisi 103 beygir gücünde, ikincisi ise 1.6 litre 16 valf twinspark motordur. Bu motor 120 beygir güç üretmektedir. Şehir içinde 10, şehir dışında ise 7 litre yakıt tüketimi vardır. Eğer illaha Alfa Romeo 145 alınacaksa 1.6 Twin Spark olanını tavsiye ederim.

1.7 Benzinli :  ilk üretilen 145'lerde yer almış 1996 yılında çıkarılmıştır. 129 beygir ve 148 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 11, şehir dışında ise. 6.5 litre yakıt tüketimi vardır. Performans olarak tatmin edicidir.

2.0 T. Spark Quadrifoglio : Yüksek güç ve hız tutkunları tarafından tercih edilebilir. 150 beygir ve 187 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 13, şehir dışında ise 7 litre yakıt tüketiyor. Çok performanslı bir motordur. 

Alfa Romeo 145 Kullanıcı Yorumu

İlk göz ağrım olan otomobillerden bir tanesidir. Dışardan her ne kadar küçük gibi görünse de aslında içi oldukça geniştir. Tasarım olarak  göze hitap eden bir şekli var. 1.6 boxer motorunun sesi harikadır. Şehir içinde kısa mesafe ivmelenmelerde çok harika. Kalkışlarda çoğu arabayı geride bırakırdım. Ancak bunlardan bir tanesine sahipseniz özellikle sıcak havalarda çok çabuk hararet yapabiliyor. Ayrıca tam bir asfalt arabası olduğu için engebeli yollarda ön takımı çabuk bozulabiliyor. Bunlardan temiz olanını bulmak samanlıkta iğne aramak gibi bir şeydir. Ben kullandığım süre boyunca rölanti dalgalanmasına bir türlü çözüm bulamamıştım. Bu sorun zaten 145'in kronik sorunlarından bir tanesi. 120 beygirlik motoru kolaylıkla 160-170 km hıza çıkabiliyor. Yol tutuşu aynı yıllarda üretilen çoğu otomobilden daha iyidir. Yol ve rüzgar sesi almıyor. Ama boxer motorun sesini rahatsız etmiyor. Benim hiç sevmediğim yönlerinden bir tanesi de frenleriydi. Ne yaptırdıysam öyle çok kuvvetli bir fren sistemi olmadı.

Alfa Romeo 145 Alınır Mı?

Yazımın içinde de bahsettiğim gibi 145 daha çok gençler tarafından tercih edilmiş bir otomobil. Bir çoğu çok fazla hor kullanılmış. Ayrıca ikinci el piyasası da çok yavaştır. Yani son sahibi olursunuz denilen otomobillerden bir tanesi. Yedek parçaları büyük şehirlerde bulunabiliyor. Ama küçük şehirlerde çok zor. Uygun fiyatlı temiz bir tanesini bulursanız alabilirsiniz.  

kaynak: otohocam.com

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

1 yorum:

1.4 TS ve 1.6 TS olmak üzere iki tane 145 im oldu..bu arada 1.4 TS modelleri 103 HP dir. Araçlarımin ikisinde çok temiz olduğu için satışa çıkardığımda 1 haftada satılmısti.Gercekten çok keyifle kullandigim arabalardir.Hala daha her firsatimda internette satılık 145 lere bakarım.2021 yılındayız temizini bulmak imkansız gibi ama Temiz bir Alfa 145 in asla son sahibi olmazsınız..

BU YAZIYA YORUM EKLE