Suzuki Swift (1988 - 2002) Nasıl Bir Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Suzuki'nin b sınıfı ürettiği ve ülkemizde de bir dönem popüler olmuş otomobili Swift nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Aslında ilk olarak 1983 yılında üretilmeye başlamıştır. Ancak Japonya dışında satılmaya 1988 yılında başlamıştır. Avrupa ile birlikte Türkiye'de de 1983 yılında satışa sunulmuştur. Swift'in hatcback olanları Suzuki Japonya fabrikasında üretilmişken, sedan olanları ise Macaristan fabrikasında üretilerek ithal edilmiştir.

Suzuki Swift (1988-2002) Nasıl Bir Araba?

B segmenti olan Swfit'in hatchback ve sedan kasaları vardır. GL, GLS, GLX, GS, Gti donanım paketleri olup, GLX en full donanım paketidir. Donanım olarak klima, hidrolik direksiyon, elektrikli aynalar ve otomatik ön camlar bulunmaktadır. Manuel vitesli olanları 5 ileri, tam otomatik şanzımana sahip olanları ise 3 ileri viteslidir. Bu sebeple 3 ileri otomatik şanzıman daha yüksek devirde çalışmaktadır. Bu da Swift'in fazla yakıt tüketmesine neden oluyor. Suzuki Swift dünyada çok sevilen bir otomobil olmuştur. Hatta öyle ki Pontiac ve Chevrolet gibi markalar sadece kendi logolarını basarak Suzuki Swift'in aynısını satmışlardır. 

Motor Teknik Özellikleri

1.0 Benzinli : 3 silindirli 1.0 litre hacimli motor 52 beygir ve 76 Nm tork güç üretiyor. Suzuki çok küçük bir araba olmasına rağmen bu motor ona bile zayıf kalıyor. Öyle çok yüksek hızlara çıkmanıza izin vermiyor. Şehir içinde 7.5, şehir dışında ise 5 litre yakıt tüketiyor. Her Japon otomobilinde olduğu gibi LPG ile tam uyumlu bir motor. 

1.3 Benzinli : 4 silindirli 68 beygir ve 100 Nm tork güç üreten bu motor en çok tercih edilendir. Şehir içinde 7, şehir dışında ise 4.5 litre yakıt tüketiyor. LPG ile tam uyumlu bir motordur.

1.3 GTI : Tek yani 3 kapılı Swiftlerle beraber gelen bu performans motoru 101 beygir ve 113 Nm tork güç üretiyor. Şehir içinde 11, şehir dışında ise 8 litre yakıt tüketiyor. 160 -170 km/s hıza kadar çıkabiliyor. Spor bir otomobil isteyenler bu motora sahip Swift tercih edebilir.

Suzuki Swift Kullanıcı Yorumları

Daha önce 1.3 motorlu iki tane swift sahibi oldum. Bunlardan birisi otomatik, diğer ise manuel vitesliydi. Otomatik vitesli olanları şehir içi kullanımlar için gayet güzel. Yokuşlarda felan geri kaçırma yapmıyor. Ama uzun yolda size saç baş yoldurabilir. Araba 100 km hız çıkınca bile öyle bir bağırıyor ki sanki motor patlayacak sanıyorsunuz. Bu sebeple sık sık uzun yol yaparım diyorsanız otomatik vitesli olanını tavsiye etmiyorum. Ancak manuel vitesli olanları daha iyi. Düşük devirde 100 km/s hıza çıkabiliyor. Şehir içinde ivmelenmesi idare eder. Ancak öyle aman aman bir performans beklemeyin. Hatchback olduğu için bagaj hacmi dar. Arka koltuk diz mesafesi de çok dar. Arkada iki yetişkin otururken biraz zorlanıyor. İçerisinde sert plastik malzeme kullanılmış. Kliması başarılı diyebilirim. Ama klima açınca motorun performansı bir hayli düşüyor. Yazın Swiftte 3 kişi varken birde klima açarsanız rampalarda birinci vitese düşerek çıkıyorsunuz.

Suzuki Swift (1988-2002) Alınır Mı?

Yukarıda size swift'in nasıl bir otomobil olduğundan bahsettim. Şimdi gelelim asıl meseleye. Verdiğiniz paranın karşılığında ne alıyorsunuz ona bakmalısınız. Japon otomobilleri zaten sorunsuzluklarıyla meşhur oldukları için Swiftte son derece sorunsuz bir otomobil. Bugün bir tofaş parasına ondan daha kaliteli bir otomobile sahip olabilirsiniz. Otomatik şanzımanlı olanları zaten trafikte yavaş seyreden kadın şoförler için daha uygun. Yedek parça ve usta sorunu yaşamazsınız. Büyükşehirlerde ve internette her parçası bulunabiliyor ve çok pahalı sayılmaz. Şöyle temiz kullanılmış bir Swift alınıp uzun yıllar sorunsuzca kullanılabilir.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

6 yorum

1.3 2001 sedan klimasız swift aldım çok yakıyor 600 KLM de 260 TL yaktı ortalama 100/120 hızla geldim 100 u geçince sallamaya başlıyor rampada çekmiyor ilkkez Suzuki kullanıyorum hiç beğenmedim iç dizaynı iy fena deyil fites geçişleri rahat

süper araçlar
tavsiye ederim masrafsız parcası ucuz

Parçası her yerde bulunan arabanın nedense tavan lambası ve taban halısı hiç bir yerde bulunamıyor ilginç ve parçalar da öyle ucuz falan değil.

Arkadaşlar suzuki baleno alacağım ama yedek parça sıkıntısı var mı merak ediyorum. Donanımına göre fiyatı gayet güzel gibi duruyor. Bu araba hakkında bilgisi olan var mı?

araç tam bir japon harikası sanayi yüzü göstermiyor otomatiği çok çok sağlam üstelik bağımsız süspansiyona sahip yeni modellerde olmayan özelliklere ve sağlamlığa sahip

Bu aracın parçası kolay bulunur demek milleti aldatmaktır. Parçası çok zor bulunuyor.

BU YAZIYA YORUM EKLE