P0200 Yakıt enjektör Devresi Arızası Kodu

 P0200 arıza kodu genel bir sorun olmasına rağmen bazı marka ve modellerde farklı bir soruna işaret ediyor olabilir. Bu sebeple aracınızda P0200 arıza kodu varsa mutlaka aracınızın servis el kitabına göz gezdirin.

Sıralı sistem yakıt enjeksiyonuna sahip araçlarda, motor kontrol ünitesi (ECU) her enjektörü ayrı ayrı kontrol eder. Akü her enjektöre ayrı ayrı elektrik sağlar. Bu enerji bir güç dağıtım merkezi ve diğer sigortalı kaynaklardan karşılanır.

P0200 Yakıt enjektör Devresi Arızası Ne Anlama Geliyor?

Her otomobil motorunda silindir başına bir enjektör bulunmaktadır. Enjektörlere elektrik bir topraklama devresi ile verilir. Örneğin, ECU yakıt enjektörlerinden birine kapalı komutu verdiğinde, şasi devresinde yüksek voltaj görmeyi bekler. Açık komutu verdiğinde ise topraklama devresinde düşük voltaj görmesi gerekir. Eğer ECU enjektör devresinde bu durumu göremezse aracınız P0200 yakıt enjektör devresi arızası (Fuel Injector Circuit Malfunction) kodu çıkar.

P0200 Arıza Kodu Belirtileri

  • Her arıza kodunda olduğu gibi arıza lambası yanar
  • Rölantide veya gaza basınca motorun teklemesi
  • Motor çalışırken stop edebilir veya hiç çalışmayabilir
  • Silindir tekleme kodları mevcut olabilir

P0200 Arıza Kodu Nedenleri

  • Enjektör kablolarında bir kısa devre, kopma veya açıklık
  • Enjektör direncinde düşüklük
  • Motor içerisinde bulunan diğer bileşenlerde kısa devre yapan kablolar.

P0200 Arıza Kodu Çözüm, Onarım ve Tamir Adımları

Birden fazla enjektör arızası kodunuz varsa tüm yakıt enjektörlerinin fişini çıkarın ve enjetör kablosuna 12 volt elektrik geldiğinden emin olun. 

İkinci adım olarak enjektör sürücüsünün çalışmasını kontrol etmek için bir ohmmetre, volt metre yardımıyla enjektörü ölçün. Bu kod genelde enjektöre gelen elektrik devresinden kaynaklanmaktadır. Bu sebeple elektrik devresini kontrol ettirmeniz gerekmektedir. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

2 yorum


Usta bigün boyunca uğrastı enjektörlere kadar söktü sorunu bulamadı kafayı yiyeceğim

Benzer bir sorun yaşadık izmit sanayii de 14. Sokak yaşar usta çözdü

BU YAZIYA YORUM EKLE