Opel Kadett Nasıl Bir Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Opel'in bir zamanlar ürettiği en kaliteli otomobillerden bir tanesi olan, Kadett nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

1970'li yılların sonu 80'lerin başında Opel Premium otomobiller üretiyordu. Örneğin 1980 yılında Opel marka otomobil sahibi olan birisi zengin gözüyle görülürdü. Bunun en büyük sebebi Kadett modelidir. 1978 ile 1994 yılları arasında Türkiye'ye ithal edilmiştir. Daha sonra yerini Astra'ya bırakmıştır. Opel'in bir zamanlar "Das Auto" yani "Araba" sloganıyla sattığı otomobildir. Bu adını da tam manasıyla hak etmektedir.

Opel Kadett Nasıl Bir Araba

1980'lerin başından itibaren Türkiye'de baya bir satılmıştır. Hatta Türkiye'de dizel modeli olan bir kaç arabadan bir tanesidir. İlk olarak Opel Kadett teknik özellikleri nedir diye bakacak olursak.

1.3 Benzinli : Türkiye'ye ilk gelen Kadettler 1.3 motor ile gelmiştir. 75 beygir güç üreten 4 silindirli motor. Şehir içinde 10, şehir dışında ise7 litre yakıt tüketmektedir. 

1.4 Benzinli : 1990'dan itibaren üretlen makyajlı kasa Kadettler 1.4 motora sahiptir. 75 beygir gücündeki motor şehir içinde 9.5, şehir dışında ise 6.5 litre yakıt tüketiyor.

1.6 Benzinli : 90 beygir ve 126 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 10.5, şehir dışında ise 7.5 litre yakıt tüketiyor.

1.6 Dizel : 1.6 D motor turbosuz bir motordur. 55 beygir ve 96 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 11, şehir dışında 8 litre yakıt tüketmektedir.

Kadett'in otomatik ve manuel vitesli şanzımana sahip olanları vardır. 

Opel Kadett Kullanıcı Yorumları

Bugün 1990 model bir 1.4 GT Opel Kadett ile akşama kadar vakit geçirdim. Öncelikle Kadett'in daha içine oturduğunuz anda sizi geniş ve rahat bir ortam karşılıyor. Şöyle şehir içinde biraz turladım. Motor performansı idare eder. Ama yokuşlarda biraz zor ivmeleniyor. Direksiyonu hidrolik değil öncelikle bunu bilin. İçerisi oldukça geniş bir otomobil. Yüksek hız ve uzun yol performansı için Ankara otobanına çıktım. 140 km/s hıza kadar çıkabildi ama daha fazlasını yapabileceğini sanmıyorum. Yol tutuşu fena sayılmaz. Hatta üretildiği yıllar göz önüne alınırsa oldukça iyi diyebilirim. Yol ve motor sesini içeriye alıyor.

Opel Kadett Alınır Mı?

Şimdi fiyatları ile Kadett göz önüne alındığında, bu fiyatlara daha yeni otomobiller alınabilir. Tamam kaliteli bir otomobildir ama en yenisi bile 30 yaşına yaklaşmıştır. Ayrıca özellikle kaporta aksamının yedek parçaları çok zor bulunuyor. Benim kullandığım Kadett'in sahibi parça için hurdacıları geziyormuş. Bana soracak olursanız Opel Kadett'e büyük bir ilginiz yoksa macera aramaya gerek yok diye düşünüyorum.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

2 yorum

Direksoynu çok ağır diye biliyorum

BU YAZIYA YORUM EKLE