Lada Vega Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

 Rusya'nın en büyük otomobil üreticisi olan Lada Vega nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Doğu bloğu ülkelerinin lideri Sovyetler Birliği zamanında kurulmuş olan Lada, Samara modeli ile bir dönem Türkiye'de en çok ithal edilip en çok satılan otomobil unvanını almıştı. Ancak Samara'nın eskiyen tasarımı yerine daha modern bir otomobil ile piyasaya çıkmak isteyen Lada, 1998 yılında Vega modelini Türkiye'de satmaya başladı. Aslında fena satılmayan Vega 1998 ile 2007 yılları arasında satılmıştır. Daha sonra Lada, Türkiye'de otomobil operasyonlarını sonlandırmıştır. 

Lada Vega Nasıl Bir Araba?

Rusya pazarı ile Türkiye otomobil pazarı birbirine en çok benzeyen iki pazar. Sadece benzinli motorları üretilen Vega'da donanım olarak hidrolik direksiyon, klima, cam otomatiği gibi özellikler var. Ama bu donanımlar hepsinde yok çünkü Lada her şeyi opsiyonel olarak sunuyordu. Ayrıca Vega'nın otomatik vitesli olanı da yok. İki farklı motor seçeneği ile satılmış olan Vega'nın 1.5 litrelik motoru, 71 beygir ve 118 Nm tork güç üretiyor. Bu motorun şehir içi 11, şehir dışı ise 7.5 litre yakıt tüketimi var. 1.6 litrelik benzinli motoru ise, 77 beygir ve 120 Nm tork güç üretiyor. Şehir içi 10, şehir dışı 7 litre yakıt tüketimi var. 1.5 litre 16v valf olanları 94 beygir ve 130 Nm tork gücündedir. 1.6 16 valf olanları ise 90 beygir ve 131 Nm tork güç üretmektedir. Tüm Lada Vega motorları LPG ile tam uyumlu ve bir sorun çıkarmıyor. Lada Vega'nın sedan, hatchback ve stationwagon kasa tipleri mevcut.

Lada Vega Kullanıcı Yorumu

Daha önce 3 yıl boyunca bir Lada Vega sahibi oldum. İlk olarak iç mekan kalitesinden bahsedecek olursak, ön göğüs ve kapı kollarında sert dandik plastikten bir malzeme kullanılmış. Ayrıca Vega'nın işçliği de çok kötü. Yolda giderken her yerinden tıkırtı "trim" sesleri geliyor. 16 valf olanlarının şehir içi performansı güzel, ama 8 valf olanlarının ivmelenmesi o kadar güzel değil. Uzun yol ve yüksek hızlarda ise yol ve motor sesini içeriye çok fazla alıyor. Ayrıca cam fitillerinden çok fazla rüzgar sesi geliyor. Lada vega'nın en kötü yanı ise frenleri, ne yaptırırsanız yaptırın frenleri güçlü olmuyor. Ani bir fren yapmanız gerekirse aracı çok uzun mesafede durduruyor. Artık nasıl yapıldıysa frenler kızakladığı zaman ise Vega çok fazla kayıyor.  İçerisinin genişliği idare eder seviyede. Ön taraf güzel ama arka diz mesafesi biraz dar. Lada Vega sahibi olup, elektrik arızası çıkarmayanı yoktur. Lada Vega'nın kronik sorunlarının en başında elektrik aksamının sürekli sorun çıkarmasıdır. Bir gün otomatik camlar çalışmaz, bir gün silecekler çalışmaz, bir gün araba hiç çalışmaz. Özellikle yağmurlu havalarda mutlaka bir elektrik arızası çıkarır. 

Lada Vega Alınır Mı?

Lada Vega gerçekten çok arıza çıkaran bir otomobil. Almadan önce gerçek bir kullanıcısıyla görüşün mutlaka aracının çok fazla arıza çıkardığını söyleyecektir. Eğer temiz kullanılmış ve uygun fiyatlı değilse, Lada Vega almayın derim. Çünkü sürekli bir sorunlar yumağı ile uğraşıyorsunuz.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

6 yorum

Arkadaşlar bendede var 2001 1.5 16 valf benzinli gaz yemiyor bayılıyor silkeliyor sonra kendiliğinde açılıp turboya takmışsın gibi fırlıyor tamir konusundada her usta anlamıyor arıza tespiti yaptır bilgisayarda diyor hiç bir servistede bu araçların yazılımını bulunmuyor bir aydır uğraşıyorum yok tamirci obd arıza tespit cihazını takacağımız soketin yerini dahi bulamadı nasıl bir araç bunlar bende anlamadım adam soketin yerini bulsa arızayı kendim bulucam aldığım cihazla.bu arabanın dilini anlayana kadar her türlü ekipman alıp tamirci olup bir Lada servisi açıcaz bu gidişle.

Bendede var birlada Vega 1.5 16 valf benzinli gaz yemiyor silkeliyor sonrada birden turboya takmış gibi fırlıyor.arıza lambası sürekli yanıyor tamirci arızayı bulamıyor bırak arızayı arıza tespit cihazını takacağımız obd soketini bile bulamıyorsoketin yerini bulsa arızayı kendim bulucam.arıza tespit cihazı aldım bende anlamadığım için işimiz zor hayırlısı.2001 model araç.bu gidişle tamirci olucağız heralde artık bir servis açarız işin sonunda.

Bende 1.5 16v var araba zehir gibi yakıt yok denecek, kadar az arıza çıkarmaz zamanında bakımını yaptın, mı yolda asla bırakmaz

Gaz yemiyorsa bayiliyorsa Araç Lpg li ise öncelikle map sensörü değişmeli rölanti dalgalanmaları için rölanti ayar valfi değişmeli veya gaz kelebeği sensörü sorun düzelecektir

Yaklaşık 13 yıllık Lada kullanıcısına (vaz-samara-niva-vega) yorumlar hayret verici bahse konu araç Rus üretimi ülkemiz şartlarına da gayet uygun parçası ucuz ve bulunabilir dağ taş kullanılan araçlar bu fiyata illaki içerisinde çok da lüks beklentisi olanlar düşük kalite iç trim vs normal karşılanmalı

Asla yolda bırakmaz demeyin büyük konuşmayın sonra çok acıtıyor

BU YAZIYA YORUM EKLE