Kia Pride Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

 Kia, tarafından üretilen ve sadece 2 yıl boyunca Türkiye'de satılmış olan Pride nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Kia, otomobilleri Türkiye'de çok fazla tutulmaz. Ama dünyanın en sorunsuz otomobillerini üretirler. Pride'de sorunsuz bir otomobil olan Ford Festiva'nın, sadece adının değiştirilmiş halidir. Türkiye'ye sadece stationwagon kasa tipleri ithal edilmiştir.

Kia Pride Nasıl Bir Araba?

Pride b segmenti bir otomobildir. Türkiye'ye sadece 1.3 litrelik 64 beygirlik bir motorla ithal edilmiştir. Bu motorun en büyük özelliği çok uzun kilometreler boyunca dayanıklı olması, LPG ile tam uyumlu olması ve az yakıt tüketiyor olmasıdır. Bir Kia Pride şehir içinde 7, şehir dışında ise 5 litre yakıt tüketiyor. Donanım olarak hidrolik direksiyon, ön cam otomatikleri, elektrikli anten gibi özellikleri vardır. Ayrıca bazılarında o zamanlar opsiyonel olarak sunulan klima ve otomatik vites seçenekleri de vardır.  

Kia Pride Kullanıcı Yorumu

2 yıl boyunca bir Pride kullandık ve hala bir akrabamız kullanıyor. İlk olarak içinden başlayalım. Arabanın içi her uzak doğu otomobili gibi mekanik kontrollü ve sadece bir şekilde tasarlanmış.  Motoru 64 beygir olmasına rağmen çok performanslı. Çok defa 150 km/s hızın üstüne hiç fark ettirmeden çıkmıştır. 2 yıl boyunca bana motor aksamından hiç arıza çıkarmamıştır. Hatta bir keresinde radyatör hortumundan sızdırmasına rağmen uzun yol gelmişti. O derece sağlam bir motoru var. Konfor olarak pek bir şey beklemeyin. Ön tarafının genişliği güzel, ama arka diz mesafesi biraz dar. Sw olduğu için bagajına dünyaları sığdırabiliyorsunuz. Motor, yol ve rüzgar sesini içeriye alıyor. Yalıtımı o kadar güçlü değil. Yol tutuşu da malesef o kadar güzel değil. Bendeki klimalı olan modeldi ve içeriyi soğutuyordu.

Kia Pride Alınır Mı?

Bu arabayı genelde esnaf ve az parası olanlar tercih ediyorlar. Bana göre bu fiyatlara alınabilecek en sorunsuz otomobillerden bir tanesi. Motor ve mekanik aksam parçaları Ford Festiva ile birebir uyumlu, bu sebeple yedek parça sorunu bulunmuyor. Ancak kaporta aksamında özellikle akseuar parçaları yan sanayisi olmadığı için pahalı. Bu arabayı almaktaki amacınız az para ile hem az yakan, hem sorunsuz bir otomobilse tam size göre diyebilirim.

Ayrıca Bkz: Ford Festiva Nasıl Bir Araba?

otohocam

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

5 yorum

dogan şahin borotveye lada gibi araçlardan iyi hor kulanmaya gelmez parca sorunu yok yakıtı gercekten cok iyi 8 yıldır kulanıyorum cok memunum temizini bulursanız kacırmayın şu an iranda aracın sıfırı cıkıyor sedan modeli motor aynı

Parca konusunda yardimci olacak bir arkadas lutfen yazsin

parca sorunu kesinlikle yok

Kaporta aksamı parçaları bulunuyormu birde bozuk yollara gelirmi hor kullanmaya gelmez demiş yorumlarda arkadaş

bozuk yolara gelmez kardeş bazı kaporta parcalarda sıkıntı olsada cıkma parca cok fort festiva parcalarıda uyar

BU YAZIYA YORUM EKLE