Fiat Egea Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Fiat'ın alt-orta sınıf otomobili olan egea nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz. 

Fiat Linea ile güzel satış rakamları yakalamasına rağmen, özellikle tasarım olarak çağının geride kaldığını düşünen Fiat, 2015 yılında yeni modeli Egea'yı tanıttı. Tofaş tarafından Türkiye'de üretilen Egea 2015 yılının sonlarında plazalardaki yerini aldı. Daha piyasaya çıktığı ilk günden itibaren peynir ekmek gibi satılmaya başlamıştır. 

Fiat Egea Nasıl Bir Araba?

Her ne kadar B segmenti olarak adlansa da aslında C segmenti boyutlarında bir otomobildir. 2015 yılında üç farklı motor ve üç farklı donanım seviyesiyle satışa sunulmuştur. İlk olarak Fiat Egea Donanım paketlerine göz atacak olursak;

Easy : ABS, ESP, EBD, yokuş kalkış desteği (hill holder), sürücü ve yolcu hava yastığı, elektrikli camlar, analog klima, yol bigisayarı, ısıtmalı ve elektrikli aynalar ve ön kol dayama gibi özellikleri bulunuyor.

Urban : Easy paketine ek olarak ASR, perde hava yastığı, dijital klima, deri direksiyon, hız sabitleyici ve geri görüş kamerası bulunuyor.

Lounge : Urban paketine ek olarak alaşımlı siyah jantlar ve 9 inç multimedya ekranı bulunuyor. Ayrıca Egea'nın Easy Plus, Mirror, Street ve Urban plus donanım paketleri vardır. Manuel ve otomatik vites seçenekleri de mevcut.

Fiat Egea teknik özellikleri nedir diye soracak olursanız, bir çok motor seçeneği ile satışa sunulmuştur. Bu motorların özelliklerine göz atacak olursak;

1.3 multijet : Fiat'ın ürettiği en sağlam motordur. Pek çok marka tarafından kullanılmaktadır. 1.3 litre hacimli 4 silindirli motor 95 beygir ve 200 Nm tork güç üretiyor. Şehir içinde 5.2, şehir dışında ise 3.5 litre yakıt tüketim verisi var. İlk sahibi olduğum egea'da bu motor vardı. Kağıt üzerinde zayıf gibi dursa da çok güçlü bir motor. Tek dezavantajı biraz sesli çalışıyor olmasıdır. 

1.4 Fire : 4 silindirli motor 95 beygir ve 127 Nm tork güç üretiyor. LPG ile tam uyumlu olan motor şehir içinde 7.7, şehir dışında ise 4.5 litre yakıt tüketiyor. Performans olarak idare eder diyebiliriz. 

1.4 T-jet : 1.4 litre hacimli 16V turbo beslemeli motor 120 beygir ve 215 Nm tork güç üretiyor. Şehir içinde 7,7, şehir dışında ise 5 litre yakıt tüketiyor. 

1.6 E-Torq : Benzini ve fabrika çıkışı LPG'li olarak satılan bu motor 110 beygir ve 152 Nm tork güç üretiyor. Benzinli ancak daha güçlü bir arabaya sahip olmak isteyenler tercih edebilirler. 

1.6 Multijet : 120 beygir ve 320 Nm tork güçündeki motorun şehir içinde 5.2, şehir dışında ise 3.6 litre yakıt tüketimi var. Daha fazla güç isteyenler tarafından tercih edilebilir. Oldukça performanslı bir motordur. Ayrıca bu motorla birlikte 6 ileri çift kavramalı DCT otomatik şanzıman seçeneği de var.

Fiat Egea Kullanıcı Yorumu

eğer bir Fiat Egea almadan önce araştırma yapıyosanız mutlaka bir kullanıcısından fikir edinmelisiniz. İnternette olsun, dışarda olsun pek çok kişi Egea'nın güzel bir otomobil olmadığını söyler. Ancak bunu söyleyenlerin büyük bir kısmı hayatında hiç egea kullanmamıştır. Ben 2016 yılından bu yana ikinci Egeamı aldım. Oldukçada memnunum. İlk egea 1.3 litre motorluydu. O küçük motoruna rağmen çok performanslıydı. Tamam içerisinde falan kullanılan malzeme kalitesi o kadar güzel değil. Ama Egea'nın ucuz otomobiller sınıfında olduğunu unutmayın. Taş gibi sağlam bir motora sahip. City direksiyonu sayesinde kullanması çok kolay. 1.3 litrelik motora en son ne zaman yakıt aldığınızı unutuyorsunuz. Şehir içinde yokuşlarda ivmelenmesi çok güzel. Ankara'nın dik yokuşlarında hemen hızlanıyordu. Ancak 1.3 multijet motor turboya geçmeden önce çok zayıf. Turboya geçtikten sonra ise şahlanıyor. Daha sonra 2018 yılıda 1.6 multijet hatchback olanından aldım. 120 beygir gücündeki motor harika bir performansa sahip. Otobanda yaptığım hız testinde 220 km/s hıza kadar çıkabildi. Yol tutuşu orta seviyelerde diyebilirim. 1.3 motor sesli çalıştığı için motor sesini içeriye alıyor. Ama 1.6 lounge pakette yalıtım daha güzel yapılmış ve çok sessiz bir motor.

Yeni Egea HB Sport

Fiat Egea Alınır Mı?

Şimdi geldik en merak edilen konuya. Fiat Egea ucuz otomobiller sınıfında bir araba. Rakipleri ise Peugeot 301, Renault Clio Symbol, Skoda Rapid gibi otomobiller. Bunların arasıında bana göre en iyi donanım ve performansa sahip bir otomobil. Tüm her şeyi Türkiye'de üretildiği içibn yedek parçaları hem kolay bulunuyor hemde çok ucuz. İkinci el piyasası ise çok güçlü. 1.3 mj motora sahip olan egeamı satışa çıkardığım 3. günde sattım. Sağlam, ekonomik ve ikinci eli güçlü bir otomobil arıyorsanız egea tam size göre diyebilirim.



Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

1 yorum:

Herkes kötülemiş ama parasına göre alınabilecek en iyi araba bence. Dün test sürüşü yaptım hayran kaldım. Kullanmayanlar arabaya çamur atıyorlar. Ayrıca ucuz otomobiller içinde Egea en kalitelisi bence.

BU YAZIYA YORUM EKLE