Daewoo Matiz Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Daewoo'nun A segmentinde 1998 ile 2002 yılları arasında ürettiği otomobil olan Matiz nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Daewoo 1998 yılında A segmenti ki bana göre a segmentinden bile küçük otomobili matiz'i tüm Avrupa ile birlikte Türkiye'de satışa sundu. 2002 yılında Daewoo şirketi iflas edince, Matiz'de üretimden kaldırıldı. Ancak aslında sadece adı değişti. Daewoo otomobil üretimine Chevrolet olarak devam etti ve Matiz, Chevrolet Spark olarak satışa devam etti.

Daewoo Matiz Nasıl Bir Araba?

1998 yılında Türkiye'de 0.8 litre hacmindeki motorla satışa sunuldu. Daewoo Matiz teknik özellikleri ne diye bakacak olursak, 0.8 litre hacimli bu motor 52 beygir ve 68 Nm tork güç üreten minicik bir 3 silindirli motor. LPG ile şehir içinde 7, şehir dışında ise 4.5 litre yakıt tüketiyor. Matiz'in "CD, S, SE" olmak üzere 3 farklı donanım seçeneği bulunuyor. SE donanımı en full donanım paketidir. Bu pakette Klima, hava yastığı ve ön cam otomatiği gibi özellikler vardır.

Daewoo Matiz Kullanıcı Yorumu

Bu geçtiğimiz hafta sonu bir matiz ile baya bir zaman geçirdim. İçine daha oturduğunuz anda küçük olduğu kendini hemen hissettiriyor. Benim gibi 1.80 boyunda iki kişi ön tarafa oturduğunda omuzlar birbirine değiyor. Arka tarafa oturmak ise imkansız hale geliyor. 52 beygirlik küçükcük motorunun performansı zayıf. Zaten bu araba performans arabası değil. Küçük olduğu için park sorunu yok. Özellikle bayan sürücüler oldukça rahat edecektir. Bagajı hiç yok denecek kadar az. Bebek arabası gibi şeyleri sığdırmak imkansız. İçerisinde sert plastik malzeme kullanılmış. Uzun yol ve yüksek hızların arabası değil. Ben otobanda bakalım kaç yapacak dediğimde 130 km hıza kadar çıktı ama korkmadım değil. Yol tutuşu çok zayıf. 70 ile virajlara girildiğinde hiç güven vermiyor. Ama çok az yakıt tüketen bir motoru var. 20 litre gaz aldım, sabahtan akşama kadar hiç durmadan gezdim ve hala bitmedi. 

Daewoo Matiz Alınır Mı

Şimdi sunduğu şeyler ve fiyatına bakıldığı zaman aslında o kadar mantıklı bir otomobil değil. İkinci el piyasası çok düşük. Ayrıca yedek parçalarını bulmak hurdacılarda bile çok zor. Bulsanız bile yan sanayisi olmadığı için çok pahalı. Ha uygun fiyata temiz kullanılmış bir matiz bulursanız alınabilir. Ama kesinlikle alırım kısa sürede kâr eder satarım mantığındaysanız yanılırsınız. Bayan sürücüler için tercih edilebilir bir seçenek. 

otohocam

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

3 yorum

yedek parça bulmak çok kolay ve ucuz orda yanlışınız var.

merhabalar güzel bir araba. herkesin alabileceği bütçeye sahip umarım alırsınız

BU YAZIYA YORUM EKLE