Citroen C3 Picasso Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Citroen'in 2009 ile 2014 yılları arasında sattığı C3 Picasso modeli nasıl bir araba, alınır mı sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

MPV sınıfında yeni bir araç çıkarmak isteyen Citroeen 2007 Paris otomobil Fuarında C3 Picasso modelini tanıttı. Tüm Avrupa ile birlikte 2009 yılında Türkiye'de de satışa sundu. Klasik C3 ile nispeten güzel satış rakamları yakalayan Citroen, C segmenti MPV sınıfı için Citroen C3 Picasso adıyla yollarda yerini aldı.

Citroen C3 Picasso Nasıl Bir Araba? 

Eğer böyle küçük bir aileniz varsa C3 Picasso tam size göre bir otomobil. Donanım olarak SX ve X paketlerivar. SX en full donanım paketidir ve donanım olarak ABS, EBD, sürücü, yolcu ve yan hava yastığı, dijital klima, elektrikli dört cam, hız sabitleyici ve start / stop gibi özellikleri bulunuyor. C3 Picasso'nun manuel ve 6 ileri yarı otomatik F1 şanzıman seçenekleri bulunuyor.  Aracın bir diğer özelliği ise arka koltuklarının öne arkaya gidiyor olabilmesi. Böylelikle bagaj hacmi genişleyebiliyor. Ayrıca arka koltukları 1/3, 2/3 ve 3/3 oranında yatabiliyor. Cam tavanı sayesinde çok ferah bir içi oluyor.

1.4 Benzinli : 95 beygir ve 135 Nm tork güç üretiyor. Şehir içinde 9.5, şehir dışında ise 6 litre yakıt tüketiyor. LPG ile çok uyumlu bir motor değil. Ayrıca yüksek performansta beklemeyin.

1.6 HDI, E-HDI : 90 beygir ve 215 Nm tork güç üretiyor. C3 Picasso'nun en çok tutulan motorudur. Şehir içinde 6 şehir dışında ise 4 litre yakıt tüketimi var. 

Ayrıca Bkz: Citroen C-Elysse Nasıl Araba

Citroen C3 Picasso Kullanıcı Yorumu

Aracın içerisinden başlayalım. Ön göğüs ve kapı kollarında sert plastik malzeme kullanılmış. İçin genişliği ise mükemmel arka tarafa 3 yetişkin rahatlıkla oturabiliyor. Ve arkaya oturanlar ön tarafa göre biraz daha yüksekte kalıyor. Picasso'nun gösterge paneli aracın göğsünün ortasında bulunuyor. 1.6 HDI motorun şehir içi performansı çok güzel. Klimayı açtığınız zaman motor performansını etkilemiyor. Ayrıca kliması çok güçlü kısa süre içerisinde aracın içini buz gibi yapıyor. Yüksekte bir araba olması yola hakimiyeti kolaylaştırıyor ama kör noktaları bana biraz fazla geldi. Uzun yol ve yüksek hızlarda ise gayet rahat bir yolculuk yapma imkanı sunuyor. Yol tutuşu yerden yüksek uzun bir kasası olması sebebiyle o kadar güzel değil. Kasislerden geçişlerde amortisörleri yumuşak olduğu için hissettirmiyor. Kısacası tam bir aile arabası diyebilirim.

Citroen C3 Picasso Alınır Mı?

İkinci el piyasası o kadar güçlü bir otomobil değil. Alır kâr eder satarım mantığındaysanız size glecek bir araba değil. Alınıp uzun yıllar kullanılacak bir otomobil. Motor ve mekanik aksamının parçaları Türkiye'nin her yerinde rahatlıkla bulunabilir. Zaten kullandığı 1.6 HDI motor pek çok Peugeot ve Citroen otomobilleri tarafından kullanılıyor. Ancak kaporta aksamının parçalarının yan sanayisi olmadığı için biraz pahalı. Uygun fiyatlı ve temiz kullanılmış bir tanesi alınabilir.

otohocam.com



Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE