Tata İndigo Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Hindistanlı otomobil üreticisi olan ve 2005 ile 2014 yılları arasında Türkiye'de otomobil satan Tata'nın İndigo modeli nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz. 

Dünyanın en çok araç üreten markalarından bir tanesi olan Tata, 2004 yılında gelişmekte olan ülkelerle birlikte Türkiye pazarına girmeye karar verdi. İlk olarak İndica (hatchback) ve İndigo modelleriyle Türkiye pazarında yer aldı.  

Tata İndigo Nasıl Araba?

İndigo Türkiye'de benzinli ve dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile satışa sunulmuştur. Otomatik vitesli olanı yoktur. Tüm Tata İndigolar 5 ileri manuel vitese sahiptir. Tata İndigo teknik özellikleri ne diye biraz bakacak olursak.

1.4 Benzinli : 75 beygir ve 110 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile uyumlu olan motor şehir içinde 11, şehir dışında 7 litre yakıt tüketiyor. 

1.4 TDI Dizel : İki farklı çeşidi vardır. Bunlardan birincisi 70 beygir 135 Nm tork güç üreten turbo dizel motor. İkincisi ise turbosuz 49 beygir gücündeki motordur. Kullanıcı yorumunda bu iki motorunda performansını açıklayacağım.

Donanım olarak trend ve comfort olmak üzere iki çeşidi vardır. Trend paketinde Hidrolik direksiyon, klima (opsiyonel), sürücü hava yastığı ve elektrik ön camlar gibi özellikleri vardır. Comfort donanım paketinde ise Trend paketine ek olarak ABS, yolcu hava yastığı ve dört cam otomatiği gibi özellikler bulunmaktadır. 

Tata İndigo Kullanıcı Yorumu

Daha önce dizel benzinli olanlarının sahibi oldu. İlk olarak 1.4 MPFI motora sahip olan tatadan bahsedecek olursak, 75 beygirlik motoru biraz hantal kalıyor. İndigo'dan çok fazla bir performans beklemeyin. 1.4 dizel olanı ise eğer turbolu ise biraz daha performanslı. Ancak turbosu 2.500 RPM'de açıldığı için kalkışlarda baya zayıf kalıyor. Hele bunun bir de 49 beygirlik turbosuz versiyonları var ki sormayın gitsin. Işıklarda durup hafif yokuş varsa çevrenizde bulunan tüm arabalar sizi geçip gider siz daha hızlanmaya çalışırsınız o derece yani.  İçerisinde kullanılan malzeme kalitesi çok dandik. İndigo ile yolculuk yaparken sürekli bir yerlerden gelen gıcırtı sesi sizi rahatsız edecektir. 120 km/s hızın üzerinde yol ve rüzgar sesinin içeriye ne kadar alabiliyorsa o kadar alıyor. Yanınızda bulunan kişi ile bağırarak konuşmak zorunda kalıyorsunuz. Yol tutuşu çok zayıf. Zaten tasarım olarak hiç anlamayan birisi bile ilk baktığında aerodinamik bir yapısının olmadığını anlayabilir. Sürekli olarak elektrik arızası açmakta.

Tata İndigo Alınır Mı?

İkinci el piyasası sanıldığı kadar kötü değil ama çokta iyi değil. Düşük fiyatla yüksek model bir otomobil sahibi olmak isterseniz Tata İndigo doğru bir tercih olabilir. Yukarıda İndigo'yu yerden yere vurduk. Ama parasına göre iyi bir otomobi olduğunu söyleyebilirim. Sonuçta indigo parasına şahin veriyorlar. Yedek parça sıkıntısı büyük şehirlerde bulunmuyor. Küçük şehirdeyseniz de internet üzerinden rahatlıkla temin edebilirsiniz. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

2 yorum

Gayet iyi bir araba RAMPALARDA çok iyi

2007 var bende parça bulamıyorum yardımcı olurmusunuz

BU YAZIYA YORUM EKLE