Seat Exeo Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Seat tarafından 2 yıl boyunca ülkemizde de satılan Exeo nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

D segmenti bir otomobil olan Seat Axeo, Audi A4 B7 kasa ile ile aynı platform üzerine inşa edilmiştir. Türkiye'de 2009 ile 2011 yılları arasında satışa sunulmuş, ancak çok fazla tutulmadığı satıştan kaldırılmıştır.

Seat Exeo Nasıl Bir Araba?

Aslında tasarım olarak bakıldığı zaman ikiz kardeşi olan Audi B7 kasa ile hemen hemen aynı hatlara sahip. Türkiye'de sadece 1.6 benzinli motor seçeneği ile satışa sunulmuştur. Bu motor 102 beygir ve 148 Nm tork güç üretmektedir. Seat Exeo'nun d segmenti bir otomobil olduğun düşünürsek oldukça küçük kalan bir motora sahip. Ayrıca Türkiye'de otomatik veya yarı otomatik şanzımanlı vitese sahip Exeo satılmamıştır. Sadece manuel tercihinin olması Exeo'nun satışlarını düşüren diğer bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Reference (boş) ve Style (full) olmak üzere iki donanı paketi vardır. Style paketinde İki bölgeli dijital klima, yağmur sensörü, far sensörü, lastik sensörü, ABS-ESP-EBA, kararan dikiz aynası, hız sabitleyici, coming home, sürücü ve yolcu ön hava yastıkları ve perde hava yastıkları gibi özellikleri vardır. Donanım olarak yeterli olsa da Seat Exeo teknik özellikleri olarak rakiplerinden oldukça düşük kalıyor.

Seat Exeo Kullanıcı Yorumu

Bir hafta sonu bir exeo ile zaman geçirme fırsatı buldum. Ankara'dan Nevşehir'e gidip geldiğim bu otomobil ile yaklaşık 1000 km yol yaptım. 1.6 litrelik 8v motoru gerçekten çok zayıf. Özellikle rampalarda çok bayılıyor. Yol bilgisayarından yakıt tüketimine baktığım zaman 100 km'de  ortalama 9 litre yakıt tüketiyor. Şehir içinde 11, şehir dışında ise 7 litre yakıt tüketimi var. Yol tutuşu Exeo'nun en öne çıkan özelliklerinden bir tanesi. Harika bir yol tutuşu var. İç mekanı oldukça geniş. Devasa bir bagaj hacmine sahip.Yalıtımı başarılı yol ve motor sesini içeriye fazla almıyor. Ama dediğim gibi performans olarak saç baş yoldurabiliyor. Ön göğüs ve kapı kollarında yumuşak kaliteli plastik bir malzeme kullanılmış. 

Seat Exeo Alınır Mı?

Bugün en yenisinin 2011 model olduğunu düşünürsek en az 10 yaşında bir otomobil sahibi olacaksınız. Seat Exeo'nun bence alınabilir tek yönü fiyatının ucuz olması olabilirdi. Ancak ikinci el piyasası çok düşük olmasına rağmen Seat Exeo Fiyatları oldukça yüksek. Aynı paraya daha fazla piyasası olan bir modeo ve avensis alınabilir diye düşünüyorum. Yedek parçaları motor ve yürüyen aksamı volkswagen ile aynı fiyatlara sahip ve kolay bulunabiliyor. Ancak kaporta aksamının parçalarını bulmak hem zor hem de pahalı. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE