Seat Cordoba Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Seat'ın B segmentinde ürettiği otomobil modeli olan Cordoba nasıl bir araba, alınır mı? Gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Seat tarafından 1998 yılında Avrupa ile birlikte Türkiye'de satışa sunduğu otomobil olan Cordoba aslında, Volskwagen Polo ile aynı şase üzerine inşa edilmiştir. 1998 ile 2002 yılları arasında birinci nesil Cordoba üretilirken, 2002 yılında ise makyajlanarak ikinci nesli satışa sunulmuştur. 2009 Yılında ise tüm dünya ile birlikte Türkiye'de de satışı sonlandırılmıştır. 

Seat Cordoba Nasıl Bir Araba?

Sedan ve stationvagon kasa olarak üretilen Cordoba, aslında Volkswagen Seat ortaklığının bir ürünü. Cordoba'nın mekanik ve yürüyen aksamının parçaları Volkswagen polo ile aynıdır. Farklı donanım seçenekleri bulunan Cordoba'da SXE en full paket olanıdır. Donanım olarak klima, hidrolik direksiyon, dört cam otomatiği, sürücü ve yolcu hava yastığı gibi özellikleri vardır. Motor seçenelerine ve teknik özelliklerine göz atacak olursak;

1.4 Benzinli : Çok fazla tutulan bir motor değildir. 60 beygir ve 116 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 9.5, şehir dışında ise 6 litre yakıt tüketimi var. LPG ile uyumu çok iyi değildir. Bu sebeple LPG kiti takıtırılacaksa mutlaka iyi bir ustadan yardım alınmalıdır.

1.4 TDI Dizel : 2002 yılından sonra üretilen 2. nesil Cordobalarda yer almaya başlamıştır. Cordoba'nın en çok tutulan motor seçeneğidir. 1.4 litre hacmindeki turbo dizel motor 75 beygir ve 195 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 5.5, şehir dışında ise 4 litre yakıt tüketmektedir.

1.6 Benzinli : En çok tutulan motor seçeneğidir. Volkswagen'in pek çok aracında kullandığı 1.6 litre hacimli 100 beygir ve 140 Nm tork gücündeki motor bulunmaktadır. En çok tutulan motor seçeneğidir. LPG ile uyumlu bir motordur. Ancak yakıt tüketimi biraz fazladır. Şehir içinde 12, şehir dışında ise 7 litre yakıt tüketimi mevcuttur.

1.9 TDI : 1998-2001 yılları arasında üretilen Seat Cordobalarda yer almıştır. 2. nesil cordoba'da 1.9 litrelik dizel motor bulunmamaktadır. 90 beygir ve 210 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 6.5 şehir dışında ise 4.5 litre yakıt tüketimi mevcut. 

2.0 benzinli : Seat'ın çok az satılan bir modeli olan 3 kapılı coupe modellerinde yer alan motordur. 150 beygir ve 180 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 12, şehir dışında ise 8 litre yakıt tüketimi vardır. Yüksek performans isteyenler için tercih edilebilir.

Seat Cordoba Kullanıcı Yorumu

Yaklaşık 2 yıl boyunca 1.4 dizel bir Cordoba sahibi oldum. Yukarıda motorların performansından bahsettim. Burada Cordoba'nın daha farklı detaylarından bahsedeceğim. İlk olarak iç mekanına göz atacak olursak ön göğüs ve kapı kollarından sert plastik malzeme kullanılmış. Ancak kaliteli bir plastik. Ön tarafı kendime göre ayarladığımda ki boyum 1.80 cm iki kişi yan yana kolay oturuyoruz. Ancak arka tarafı çok dar. Ön koltukta benim boyumda birisi otururken arka diz mesafesi çok küçük kalıyor. Aslında bagaj hacminden kısılıp bir daha arka taraf genişletilebilirdi. Şehir içinde orta seviyelerde bir performans sergiliyor. Arka amortisörleri çok sert olduğu için kasislerden geçerken baya bir sarsıntılı oluyor. Uzun yolda tol tutuşu orta seviye. Motor ve rüzgar sesini içeriye almıyor. Yol tutuşu da vasat seviyede. Ama Cordoba'nın ekonomik sınıf bir otomobil olduğunu unutmayın lütfen. Seat Cordoba kolay kolay sorun çıkaran bir otomobil değil. Rutin bakımları yapıldığı sürece uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanılabilir. 

Seat Cordoba Alınır Mı?

Seat Cordoba'nın ikinci el piyasası biraz zayıf. Bu fiyatlarının da düşük olmasına neden oluyor. Ancak bu dezavantaj gibi görünse de aslında bir avantaj olarak görüyorum. Yedek parçaları Volkwagen grubuyla aynı olduğu için ucuz. Ayrıca yedek parçasını bulmakta zorlanmazsanız. Ayrıca bilinen bir kronik sorunu da bulunmuyor. Bana soracak olursanız şöyle temiz kullanılmış bir tanesini bulursanız alınabilir diyorum.



Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

2 yorum

Bizde de 1.9 tdi sxe cordoba sw var ancak piyasada parça bulamıyoruz bulduğumuz parçalar da ateş pahası tavsiye etmem

1.4 TDI motor olanlarında bir sorun yok ama 1.9 tdı motor parçaları çok zor bulunuyor. Alacaksanız bunu göz önünde bulundurun. Ayrıca 1.4 motor traktör gibi çok sesli çalışıyor.

BU YAZIYA YORUM EKLE