Opel Astra G Kasa (1998-2009) Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

 Alman otomobil üreticisi Opel'in satış rekorları kıran modeli olan Astra G nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz. 

1997 yılında en büyük rakibi olan Volkswagen Golf ile pazarda rekabet edebilmek amacıyla, yeni bir model çıkarmak yerine zaten pazarda oldukça güzel bir yer edinmiş Astra adıyla devam etti. Aslında Astra F ile güzel satış rakamları yakalamıştı. Ancak Golf daha modern bir otomobil piyasaya çıkarınca, Opel'de Astra G kasasını 1998 yılında piyasaya sürdü. Daha ilk çıktığı zamanlarda özellikle ileri tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken Opel, tüm Türkiye'de Avrupa'da satış rekorları kırmaya başladı. Hatta 2004 yılında Astra H'yi çıkaran Opel, G kasanın satışlarından o kadar memnundu ki 2009 yılına kadar Astra Classic adıyla, G kasa satışlarını sürdürdü.

Opel Astra G Nasıl Bir Araba

1998 yılında Türkiye'de satışa sunulduktan sonra, ülkemizde satış rekorları kırdı. Astra G'nin hatchback, sedan ve stationwagon kasa tipleri vardır. Ayrıca 5 ileri manuel ve 4 ileri otomatik şanzımanlı vites seçenekleri vardır. En full paketi 1999 yılında CD iken 2001 yılından itibaren elegance olmuştur. Elegance pakette 4 hava yastığı, cd çalar, dört cam otomatiği, elektrikli aynalar ve klima gibi özellikleri vardır. Çok nadir bulunsada dizel motorlu olanları vardır. Ancak Türkiye'de en çok 1.4 ve 1.6 benzinli motora sahip olanları satılmıştır.

1.4 Benzinli : 90 beygir ve 125 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile uyumlu bir motordur. Şehir içinde 10, şehir dışında ise 6 litre yakıt tüketimi var. Astra'nın 1100 kilogram olduğunu düşünürsek, biraz hantal kalmaktadır. Yine de performans olarak o kadar yerlerde değil.

1.6 Benzinli : 1999 ile 2003 yılları arasında ecotech motor ile 2003 - 2009 arasında satılanlarda ise twinport motorlu olanları satılmıştır. İki motorda 100 beygir ve 150 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile uyumlu motordur. Ancak LPG takıldığı zaman arıza lambası yanıyor.  Şehir içinde 10.5, şehir dışında ise 6.5 litre yakıt tüketimi var.

Opel Astra G Kullanıcı Yorumu

2013 yılında 2001 model bir 1.6 16V bir opel astra g aldım ve hala kullanıyorum. Araba aldığımda 90 bin kilometrede ve hiç lpg takılmamıştı. LPG'yi kendim taktırdım. Şuan Astram 290 bin kilometrede ve hala kullanmaya devam ediyorum. Astra G altı yere yakın bir otomobil. Bu sebeple köy yollarında ve kasislerde çok dikkat etmeniz gerekiyor. Arka süspansiyonları biraz sert olduğu için kasislerden geçişlerde hissettiriyor. Frenleri bir harika. Bu modelde olup, astra'dan daha iyi fren sistemi olan çok az otomobil gördüm. Klima açıldığı zaman arabada 4 kişi varsa performansı biraz düşüyor. Ama kliması çok başarılı ve arabanın içini temmuz sıcağında bile buz gibi yapabiliyor. Çok rahat bir otomobil. Koltuklarında kullanılan sünger kalitesini ben nice otomobillerde göremedim. Uzun yolda 150 ile giderken bile yol tutuşu çok güzel. Orta segmentte ve aynı modelde çoğu arabadan daha iyi bir yol tutuşu var. Motor ve yol sesini içeriye almıyor. Ben aracımın bakımlarını hiç aksatmadan zamanında yaptırıyorum. Kullanmış olduğum 200 bin kilometre boyunca bana ufak tefekler hariç, hiç masraf çıkarmadı. Emin olun şuan sıfırı üretilse hala alacağım ilk otomobil Astra G olurdu. Zaten Türkiye'de satış rakamlarına bakıldığı zaman bile ne kadar sevilen bir otomobil olduğunu ortaya koyuyor.

Opel Astra G Alınır Mı?

İkinci el piyasası, çok tutulduğu için yüksek bir otomobil. Ancak Türkiye'nin her yerinde yedek parçasının orjinal ve yan sanayisini bulabilirsiniz. Çok tutulan bir otomobil olması onun ikinci el piyasasının güçlü olmasını sağlıyor. Performans olarak öyle çok üstün bir otomobil değil. Ama konfor, kalite ve sorunsuzlukta onun üstüne yoktur. Bana göre Opel'in şimdiye kadar ürettiği en iyi otomobil diyebilirim. Şöyle temiz kullanılmış bir tanesini gönül rahatlığıyla alıp uzun yıllar kullanabilirsiniz. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

2 yorum

Bwv mersedes Audi alamiyorsan Opel Astra al tadını çıkar

bana göre tasarım olarak çok ilerisinde 2022 yılına üretseydi keşke arabayı
1998-2009

BU YAZIYA YORUM EKLE