Daewoo Espero Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Güney Koreli otomobil üreticisi olan Daewoo'nun bir dönem ülkemizde de satılan Espero modeli nasıl bir araba alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Daewoo 1980'li yılların sonundan itibaren Amerikalı otomobil üreticisi GM ile ortak parçalar kullanmaya başlamış. Daha sonraları ise GM tarafından satın alınmıştır. Her ne kadar Koreli olsa da daha çok Amerikan tarzı otomobiller üretmiştir. Espero'da 1990 yılında Kore'de üretilmeye başlamış ve Amerika'ya ihraç edilmişti. 1995 yılında Romanya'da da üretilmeye başlanan Daewoo Espero, Bu sayede Avrupa pazarında satışa sunulmuş ve Türkiye'de de yerini almıştır. Espero'nun tasarımı ünlü İtalyan otomobil tasarım şirketi "Bertone" tarafından yapılmıştır.

Daewoo Espero Nasıl Araba?

Türkiye'de 4 ileri otomatik ve 5 ileri manuel şanzımanlı vites seçenekleriyle satışa sunulmuştur. Türkiye'ye sadece 2.0 litre hacimli 105 beygir gücündeki motorla 1995 - 1997  yılları arasında ithal edilmiştir. Donanım olarak ABS, hava yastığı, klima, hidrolik direksiyon, elektrikli aynalar ve dört cam otomatiği gibi donanımları vardır. Espero'nun motor LPG ile uyumludur. Ancak 2.0 litre olması sebebiyle yakıtı biraz fazla tüketmektedir. LPG'de şehir içi 13 litre, şehir dışı ise 8 litre yakıt tüketimi var. 

Daewoo Espero Kullanıcı Yorumu

Espero gerçekten konforlu bir otomobil. Bunu aracın içine daha ilk oturduğunuz anda hissedebiliyorsunuz. Ön göğüs ve kapı kollarında kaliteli plastik malzeme kullanılmış. Şehir içinde biraz turlamak için çıktığımda Ankara'nın yokuşlu yollarında kolaylıkla ivmelenebiliyor. Kliması içeriyi kısa sürede buz gibi yapıyor. Amortisörleri çok yumuşak olduğu için yoldaki hiçbir engebeyi hissettirmiyor. Uzun yol ve yüksek hız testi için Ankara otobanına çıktım. 150 km/s hıza hiç zorlanmadan kısa sürede çıkabildi. 150 ile giderken bile oldukça stabil ve güvenli bir şekilde yol alıyor. Yol ve motor sesini içeriye almıyor. Yalıtımı bu yaşta olmasına rağmen harika. Yol tutuşu ortalamanın üstünde. Ön koltukları kendi boyuma göre ayarladığımda ki boyum 1.80 cm arka tarafa oturduğumda hiçte sıkışmadım. İçi çok geniş bir otomobil. 

Daewoo Espero Alınır Mı?

Az para ile çok şey almak istiyorsanız Daewoo Espero tam size göre. Ancak Türkiye'de çok az satıldığı için yedek parçasını bulmakta zorlanabilirsiniz. Motor aksamının parçaları Opel ile hemen hemen aynı. Ancak kaporta ve aksesuar parçalarını bulmak bırakın yedek parçacıları hurdacılarda bile çok zor. Eğer İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde yaşıyorsanız daha kolay bulabilirsiniz. Bu da alabileceğiniz anlamına geliyor. Ancak küçük şehir ve kırsal kesimde kullanacaksanız bu sizi biraz üzebilir. Ayrıca almadan önce ikinci el piyasasının çok zayıf olduğunu unutmayın. Alırım kısa süre içerisinde kâr eder satarım mantığındaysanız Espero yanlış otomobil. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

2 yorum

Temiźini buldugunuzda alınır derim konforda sahine dogana göre çok konforlu araçtır espero

BU YAZIYA YORUM EKLE