Renault Laguna 3 Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

D segmenti otomobiller arasında özel bir yeri olan Laguna'nın 3. nesil olanı nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Laguna 1 ve 2 ile istediği satış rakamlarını bir türlü yakalayamayan Renault 2008 yılında 3. nesil Laguna'yı Türkiye'de satışa sundu. 2011 yılında ise yerini Latitute bırakarak üretimi sonlandırıldı.

Renault Laguna 3 Nasıl Bir Araba?

2008 yılında piyasaya çıkan laguna 3'ün tasarımından söz edecek olursak, ön farkları köşeli ve eğimli bir açıya sahip. Arka stop farları ise yukarıda ve çamurluklara doğru uzanan bir görüntüsü var. Çıktığı zaman hakkında bir otomobil ne kadar çirkin yapılabilir diye düşünseler laguna 3, gibi tasarım olurdu diye söylenirdi. Neyse tasarımını o kadar takmadığınızı farz ederek Laguna'dan biraz bahsedelim. İlk olarak motor seçeneklerine biraz göz atalım.
1.5 DCİ : Dizel olan bu motor 110 beygir ve 240 Nm tork güç üretiyor. Şehir içinde 6.4, şehir dışında ise 4.8 litre yakıt tüketiyor. Laguna'nın D segmenti bir otomobil olduğunu düşünürsek bu motor biraz zayıf kalıyor. Yine de ekonomi için tercih edilebilir bir motor.
1.6 Benzinli : Dizel motor istemeyenler için tercih edilebilir. Şehir içinde 11, şehir dışında ise 7.5 litre yakıt tüketiyor. LPG ile uyumlu olmasına rağmen motor arıza lambası yanıyor bu motorda. Gücü ise 110 beygir ve 151 Nm tork. Performans olarak laguna 3.'e zayıf kalıyor.
1.9 DCİ : Pek fazla tercih edilmeyen eski bir Renault motorudur. Hatta satıldığı dönemlerde Renault'un bu motoru neden hala kullandığı çokça söyleniyordu. 120 beygir ve 300 Nm tork güç üreten motorun şehir içi 7.5, şehir dışı ise 5 litre yakıt tüketimi var. Performans olarak tatmin edici. Laguna 'nın kasası ile uyumlu bir motor. Ancak çok fazla tutulmamıştır
2.0 DCİ : Laguna 3.'ü adeta uçuran motor diyebiliriz. Bu motora sahip bir Laguna'yı öyle kolay kolay kimse kalkışta veya uzun yolda geçemez. 150 beygir ve 340 Nm tork güç üreten motor gaza köklediğiniz zaman sizi koltuğa yapıştırıyor. Şehir içi 10, şehir dışı ise 6 litre yakıt tüketiyor.
2.0 T : Turbo beslemeli benzinli motor yüksek hız sevenler için ideal. 170 beygir ve 270 Nm tork güç üreten motor, rahatlıkla 200 km/s hızın üstüne çıkabiliyor. Ancak LPG ile uyumlu değil. Şehir içinde 13.5, şehir dışında ise 8 litre yakıt tüketiyor.
Manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri mevcut. EDC şanzıman kullanılan Laguna 3'ün otomatik vites geçişleri sarsıntısız ve sessiz. Ayrıca sorunsuz bir şanzıman. 

Donanım paketlerine göz atacak olursak
Authentique: En boş donanım paketidir. Ön camlar otomatik ve 2 hava yastığı vardır. ABS standart olarak gelmektedir. 
Expression : Authentique donanımına ek olarak, arka cam otomatiği, dijital klima, elektrikli aynalar, yol bilgisayar, anahtarsız çalıştırma, soğutmalı topido ve start stop gibi özellikler bulunuyor.
Dynamique : Expression donanımına ek olarak ESP, ASR, Yokuş kalkış desteği, yan hava yastıkları, hız sabitleyici, elektrikli ö koltuklar, far yıkama, yağmur ve far sensörü gibi donanımlar bulunuyor.
Privilege : Dynamique donanım paketiyle aynıdır. Ancak içerisinde bej renkli kaplama kullanılmıştır.
Executive : En full donanım paketidir. Privilege paketine ek olarak, deri koltuk, Türkçe yarı ekranı, elektronik el freni, Sunroof ve panoramik cam tavan gibi özellikleri vardır.

Renault Laguna 3 Kullanıcı Yorumu

Daha önce passat, mondeo ve avensis kullanan birisi olarak kendi segmentinde bir arabayla kıyaslayacağımı bilerek Laguna III'e yaklaştım. Dışarıdan küçük bir araba gibi görünse de içine oturunca dev bir alan sizi karşılıyor. Aracı çalıştırmadan önce içerisinde kullanılan malzeme kalitesinin üstün olması dikkatimi çekti. Premium bir otomobilin içindeymiş hissi veriyor. Laguna 3'ü çalıştırmak için start-stop düğmesine bastığımda motorun çalışıp çalışmadığını hissetmedim bile. Ses yalıtımı harika. Daha sonra şehir içinde biraz turlamak için çıktım. 1.5 DCİ motor yüksek devirlerde iyi, ancak ara hızlanmalarda zayıf kalıyor. Ancak 2.0 DCİ motor Laguna 3'ü resmen uçuruyor. Ön koltukları 1.80'lik kendi boyuma göre ayarladığımda arka diz mesafesi yeterince kalıyor. Ayrıca makam arabası edası var. Uzun yol ve yüksek hız performansını test etmek için otobana çıktım. İnanın 180 km/s hıza çıkmama rağmen en ufak bir güvensizlik hissi vermedi. O kadar yüksek hızda bile aracın içine en ufak bir yol sesi almıyor. Çok keskin virajlara 120-130 km/s gibi yüksek hızlarla girdim. Yol tutuşu bir passat ve mondeo'dan daha iyi buna emin olabilirsiniz. Engebeli yollarda sert süspansiyonları biraz hissettiriyor, ama konfordan çok ödün vermiyor. Kliması 3-5 saniye içerisinde laguna 3'ün içini buz gibi soğutuyor. 

Renault Laguna 3 Alınır Mı

D segmenti, otomobil piyasasının en acımasız olduğu segment. Nice kaliteli arabalar sırf bu segmentte diye pazarda yer edinemeyerek üretimden kaldırıldı. Laguna'da bunlardan bir tanesi. Bugün aynı model bir Laguna 3 ile aynı model bir passat'ı karşılaştırdığınızda arasında ciddi fiyat farkı var. Laguna'nın kendi sınıfındaki modellerden hiç bir eksiği yok. Ama gel gelelim piyasada fazla tutulmuyor. Yedek parça ve usta sıkıntısı çekmezsiniz. Çünkü Türkiye'nin her yerinde bir renault servisi var. Ama parçaları biraz pahalı. Özellikle de kaporta aksamının parçaları. Ama d segmentinde her aracın parçası pahalı. Bu fiyatlara kaliteli bir d segmenti araca binmek istiyorsanız Laguna 3 rahatlıkla tercih edilebilir. Alırım kısa sürede kâr eder satarım mantığı güderseniz size göre bir otomobil değil. Alınıp uzun yıllar konforlu ve sorunsuz bir şekilde binmek için ideal bir aile otomobili.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

4 yorum

3 senedir kullanıyorum hocam bukadar iyi tarif edilemezdi agzınıza sağlık

Usb işini çözen varmı???

Aklımdaki soruları yanıtladınız. Teşekkür ederim.

Fleuncemı alsam lagunamı kararsız kalıyodum sımdı kararımı verdım tesekkurler

BU YAZIYA YORUM EKLE