Hyundai Sonata Nasıl Araba Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Hyundai'nin Amerika pazarı için ürettiği ancak Avrupa ve Türkiye'de de satışa sunduğu Sonata nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
2010, 2004 ve 1993 model olmak üzere 3 farklı sonata'nın sahibi oldum. Bu araba hakkında malesef internette pek fazla bir şey bulunmuyor. Bu yazıda sizlere Hyundai Sonata hakkında detaylı bilgi vermeye çalışacağım. 

Hyundai Sonata Nasıl Bir Araba

1990 yılında Türkiye'de de satılmaya başlanan Sonata'nın ilk modelleri 2.0 benzinli olarak yer almıştı. 1994 yılında 2.0 Sohc motorlar yer aldı. 1999 yılında ise 2.5 litrelik, 6 silindirli motor satışa sunuldu. 2004 yılında ise 2.7 litrelik 6 Silindirli motor piyasaya sürüldü. 2006 yılında ise 2.0 CRDİ motorlar yer almaya başladı. Motorların performans ve teknik özelliklere bakacak olursak
2.0 Benzinli : 1990 yılından itibaren üretilmeye başlanan Sonatalarda kullanılmıştır. 130 beygir ve 160 Nn tork güç üretmektedir. Şehir içinde 11, şehir dışında 8 litre yakıt tüketimi var. LPG ile tam uyumlu bir motor.
2.0 CRDİ Dizel : 140 beygir ve 304 Nm tork güç üretiyor. Şehir içinde 10.5, şehir dışında ise 5.5 litre yakıt tüketimi var.
2.5 Litre Benzinli : 160 beygir gücündeki 6 silindirli motorun yakıt tüketimi şehir içinde 13, şehir dışında ise 8 litre yakıt tüketiyor. 
2.7 Litre Benzinli : Yine 6 silindirli olan bu motor 173 beygir ve 245 Nm tork güç üretiyor. Şehir içinde 15 litre şehir dışında ise 9 litre yakıt tüketimi bulunuyor.
Sonata'nın tam otomatik ve manuel vitesli şanzıman seçenekleri bulunuyor. Hyundai bu otomobili Amerikan pazarı ağırlıklı olarak ürettiği için 1993 modelinde bile hız sabitleyici, klima ve hidrolik direksiyon gibi donanımları vardır. 2005 yılında makyajlandıktan sonra 2008 yılında ise en son kasası piyasaya sürülmüştür. 2011 model bir sonata'yı baz alacak olursak; Deri döşeme, elektrikli ve ayarlanabilir koltuk, dijital klima, ABS, ESP, dört cam otomatiği gibi pek çok donanımı bulunuyor.

Hyundai Sonata Kullanıcı Yorumu

İlk olarak 1993 model manuel vitesli olanında bahsetmek istiyorum. Aracın sürüşü çok zevkli ses yalıtımı ise harika. 150 km/s hıza kolaylıkla çıkabiliyor ve yüksek hızlarda oldukça güven veriyor. Altı yere yakın olduğu için ses yalıtımı harika. Arka diz mesafesi aynı model diğer d segmenti otomobillere göre daha geniş.
2004 model olanları ise dış görünüş olarak jaguar'a benziyor. İçerisinde kullanılan malzeme kalitesi oldukça güzel. Araba yolda giderken hiç bir şey hissetmiyorsunuz. Çünkü harika bir konforu var. 
2010 model Sonata hakkında ise diyebilecek pek bir şey yok. Hani premium marka otomobillerden hiç bir eksiği yok. İçerisinde sanki bir tank sürüyormuş gibi güvenlik hissi veriyor. Uzun yolda çok güzel. 4 kişi uçak konforunda yolculuk yapabiliyor. Hyundai Sonata'nın bilinen bir kronik problemi yok. Bana göre en kötü tarafı yakıtı biraz fazla tüketmesi. Dizel motorunun biraz sesli çalıştığını söylemeliyim. 

Hyundai Sonata Alınır Mı?

D segmenti otomobillere bakıldığı zaman bir passat ve mondeo'dan hiç bir eskiği yok. Ama d segmenti otomobillerin bir çoğu piyasada tutulmadığı için çok çabuk değer kaybediyor. Hyundai sonata'nın yedek parçalarını bulmak zor değil. Ancak dediğim gibi Amerikan pazarı ağırlıklı üretildiği için oldukça pahalı. Örneğin bir stop farının teki bin lira fiyata satılıyor. Ayrıca yakıt tüketimi de biraz fazla. Kolay kolay sorun çıkaran bir otomobil olmadığı için pek fazla parça ihtiyacı duymazsınız. Alırım kâr eder satarım mantığındaysanız Sonata size göre değil. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

4 yorum

94 kullanicisi olarak 10.10 diye bilirim herşeyi ile super araba yakit konusuna gelince uzun yolda az yakıyor şehir ici 9 lt bence gzl herkese tavsiye aderim şahine dogana binecegine

Mrhb.bilgileriniz için tskkr ederim..ben subaru legacy 2006 2007 ve sonata 2006 2007 arasında karar veremiyorum.legacy ağır basıyordu,4 çeker oluşunun avantajı bakımından.ama çift şanzıman olduğu için bi motor sıkıntısı yaşayınca en az 30 bin tl gibi bi para gidiyormuş.o yüzden sonataya dönme kararı aldım.sizce ne yapmalıyım?

Mrhb.bende sonatayi çok begenenlerdenim.subarudan toyota ve honda modellerinden sonra uzun zamandan beri sonata arayisindayim.2010 2011 arası otomatik modeli hakkinda bana fikir olarak yardimci olursaniz cok sevinirim.bikac kullanicisini arayıp konuştum,güzel şeyler duydum ama tatmin olamadım.

BU YAZIYA YORUM EKLE