Daewoo Tico 0.8 Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Daewoo tarafından 1997 ile 1999 yılları arasında Türkiye'ye ithal edilen mini otomobil Tico nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Bir daewoo Tico ile 1 haftalık bir süre geçirdim. Bu süre zarfında Ankara - Nevşehir arası git gel yolculukta yapma fırsatı buldum. Şimdi size Daewoo Tico hakkında detaylı bilgiler vereceğim.

Daewoo Tico Nasıl Araba?

Uzak doğu otomobil markaları 1990'lı yıllarda mini araçlara daha fazla ağırlık veriyor. Bu şehir içinde özellikle park sorunlarının üstesinden gelme ve az yakıt ile çok yol anlamına geliyordu. Daewoo Tico'da başta bayanlar olmak üzere genelde aracıyla tek veya yanında bir kişi ile yolculuk yapacaklar için üretilmiş bir arabadır. 0.8 litre hacmindeki 3 silindirli küçük motoru 41 beygir ve 59 Nm tork güç üretiyor. Otomatik ve manuel vitesli şanzıman seçenekleri mevcuttur. SL ve SX olmak üzere iki donanım paketi vardır. SX paketinde elektrikli ön camlar vardır. Hidrolik direksiyonu bulunmuyor, ama hafif bir otomobil olduğu için direksiyonu çok yumuşak. Motoru LPG ile tam uyumlu ve çok sağlam. 500 bin kilometreyi geçmesine rağmen motoruna anahtar değmemiş bir çok Tico mevcut. 

Daewoo Tico Kullanıcı Yorumu

Tico'nun daha içine oturmadan çok küçük olduğunu biliyordum görüntüsü nedeniyle. Tico'nun içine oturduğumda ön koltuğu kendime göre ayarlayıp arka koltuğa geçtiğimde oturmak için baya bir zorlandım. Özellikle arka tarafı çok dar. Ayrıca bagajı da yok denecek kadar küçük. Hani şöyle bebeğimi alırım, bebek arabasını bagaja koyarım derseniz, o araba bagaja sığmaz. İçerisinde sert plastikten malzeme kullanılmış. Ön gösterge panelinde devir saati göstergesi bulunmuyor. Hız, yakıt ve hararet göstergeleri bulunuyor. Şehir içinde 2 kişi ile giderken, motorunun güçsüz olduğunu hissediyorsunuz. Yokuşlarda biraz zor ivmeleniyor. Bu araba kesinlikle uzun yol aracı değil. 100 km/s hıza çıktım ama genelde 70 -80 aralığında kullandım. Çünkü 90 km/s hızın üzerinde sanki yerden kesiliyormuş gibi bir his veriyor. Yan rüzgarladan çabuk etkileniyor. Yol, motor ve rüzgar sesini içeriye alıyor. Yani yalıtımı çok zayıf. Biraz hızlıyken frene sert bastığınızda araba kendini sağa sola savurabiliyor. Virajlara temkinli girmeniz gerekiyor. Buraya kadar Daewoo Tico'nun hep kötü yönlerini saydık. Artı yönlerinden bahsedecek olursak, sorunsuz bir otomobil ve kaya gibi sağlam bir motoru var. Yakıtı ise piyasadaki tüm otomobillerden daha az. Şehir içinde 6, şehir dışında 4 litre yakıt tüketiyor. Tekerlerinin küçük olması yol tutuşunun daha çok düşmesine neden oluyor.

Daewoo Tico Alınır Mı?

2020 yılı Ağustos ayı itibariyle bir Daewoo Tico 15 bin ile 18 bin lira arasında bir fiyata satılıyor. İkinci el piyasası çok küçük olup, ayrıca çok küçük bir kesim kullanıcıya hitap eden otomobil için bana göre bu fiyat biraz fazla. Aslında otomatik vitesli olanları bayanlar için uygun olabilir. Ancak bir aile otomobili olarak kullanacaksanız yanılırsınız. Yedek parça sıkıntısı motor ve mekanik aksamda yok. Ancak kaporta aksamının parçaları için hurdacıları gezmek zorunda kalabilirsiniz. Bana soracak olursanız biraz daha büyük olan B segmenti, piyasası olan otomobillere yönelmeniz daha iyi olacaktır. Ancak dediğim gibi Daewoo Tico gerçekten sorunsuz bir otomobil. Temiz bir tanesi sıkı bir pazarlıkla alınabilir.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

1 yorum:

güzel açıklanmış.. Aferim..Tebrikler.

BU YAZIYA YORUM EKLE