Suzuki SX4 Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Suzuki'nin 2008 - 2013 yılları arasında Türkiye'de sattığı crossover modeli olan SX4 nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Suzuki'nin 2006 yılında tanıttığı, 2007 yılında Avrupa'da 2008 yılında ise Türkiye'de satışa sunduğu jip tarzı otomobil olan SX4, Fiat Sedici ile ikiz bir araçtır. 

Suzuki SX4 Nasıl Bir Araba?

Türkiye'de fazla tutulmayan bir otomobil SX4, Türkiye'de 2 farklı motor ve 2 donanım seçeneği ile satılmıştır. 1.6 benzinli motoruna opsiyonel olarak garantili LPG kiti takılmıştır. 1.6 ddıs yani dizel olanları ise en çok tutulan motor seçeneğidir.
1.6 benzinli : 120 beygir ve 156 Nm tork güç üreten motorun performansı gerçekten çok güzel. Çoğu arabanın vites küçülterek çıktığı yokuşlarda zorlanmadan çıkabiliyor. Şehir içinde 7.7, şehir dışında ise 4.3 litre yakıt tüketimi var. 1.6 benzin/lpg emsali olan araçların bir çoğundan daha az yakıt tüketiyor. Motoru ise LPG'de hiç bir sorun çıkarmıyor.
1.6 DDIS Dizel : 90 beygir ve 215 Nm tork güç üreten performansı çok idare eder. Şehir içinde yokuşlarda ivlenmesi güzel. Şehir içinde 6, şehir dışında ise 4.5 litre yakıt tüketiyor.
SX4'ün  manuel ve tam otomatik vitesli şanzıman seçenekleri bulunuyor. GL en boş olan donanım paketidir. GLX donanım paketi en full olanıdır ve ESP, 6 hava yastığı ve dijital klima standarttır. SX4'ün 4X2 ve 4X4 yani dört çeker aktarma sistemine sahip olanları vardır. 4X4 olanlar istenildiği zaman 4X2'ye getirilebiliyor.

Suzuki SX4 Kullanıcı Yorumu

Dışarıdan biraz küçük gibi görünsede içine oturduğunuz anda kocaman bir iç alan sizi karşılıyor. Aracın ön göğüs torpido ve kapı kollarında sert plastikten malzeme kullanılmış. 1.6 benzin/lpg'li olan için konuşacak olursak, şehir içinde harika bir performansı var. Sanki bir spor araba sürüyormuş hissiyatı veriyor. Şehir içinde ivlenmesi güzel. Yokuştaki bir kırmızı ışıkta durduğumda hemen ivmeleniyor. Ön koltuklar baya bir gerideyken bile, arka diz mesafesi gayet güzel. arka tarafta 3 kişi rahatlıkla yolculuk yapabilir. Her Japon aracında olduğu gibi Suzuki SX4'te sorunsuz bir otomobil. Sadece bakımları yapılarak uzun yıllar binilebilir. Altının yere yüksek olması köy yollarında büyük avantaj sağlıyor. Yüksek hız ve uzun yolda ise 170 km/s hıza kadar çıktım. Ancak yerden yüksek olması yol tutuşunun düşük olmasına neden oluyor. Ayrıca yan rüzgarlardan etkileniyor. Yol ve rüzgar sesi almazken motor sesini kabin içerisine biraz alıyor. Frenlerini çok başarılı buldum. Kısa mesafede aracı durduruyor. Bagaj hacmi biraz küçük, bu sebeple bebek arabası vs taşımaya pek uygun değil.

Suzuki SX4 Alınır Mı?

İkinci el piyasası çok az olan bir otomobil. Eğer alırım kâr edip satarım mantığındaysanız SX4'ü öyle hemen elinizden çıkaramazsınız. Ancak bu paralara sorunsuz, jip tarzı bir japon almak isterseniz SX4 tercih edilebilir bir seçenek olarak görülüyor.



Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

1 yorum:

çok güzel araba..içeriye hiç bir yolsesi motor sesi neredeyse almıyor..kaliteli ve başarılı

BU YAZIYA YORUM EKLE