Renault Latitude Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Renault'un büyük heveslerle 2011 ve 2015 yılları arasında ürettiği otomobil olan Latitude nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
D segmenti otomobil piyasasının en acımazsız olduğu segment. Orta sınıfta ise Passat dışında neredeyse hiç bir model çok fazla satılamıyor. Renault Latitude, Laguna'nın yerini almış, daha sonra 2015 yılında Talisman'a bırakmıştır. Şimdi Renault Latitude kullanmış birisi olarak aracı olabildiğinde anlatacağım.

Renault Latitude Nasıl Araba

D segmenti bir otomobil olan Latitute 1.5 DCİ ve 2.0 DCİ motorlarla satışa çıkmıştır. Türkiye'de benzinli motora sahip olan Latitude satılmamıştır. 
1.5 DCI Dizel : 110 beygir ve 240 Nm tork güç üretmektedir. Aracın son hızı 185 km/s olarak ölçülmüş. Şehir içinde 5.5 şehir dışında ise 4.3 litre gibi çok düşük yakıt tüketim verileri var. 1.5 motor en çok tutulan olanlarıdır.
2.0 DCI Dizel : Daha fazla performans isteyenler tarafından tercih edilebilir. 175 beygir ve 375 Nm tork gibi hayvani bir gücü var. Ben 2.0 olanını bir kere uzun yolda test etme fırsatı bulmuştum. İstediğiniz yokuş, rampa ve yolda istediğiniz hızda gidebiliyorsunuz. Gaza köklediğiniz anda sizi koltuğa yapıştırıp başınızı döndürmeye yetiyor bu motorun gücü.
Latitude Türkiye'de Executive (en full), Expression (en boş), Privilege(orta doluluk) donanım paketleriyle satılmıştır. Executive paketi için konuşacak olursak ısıtmalı deri koltuk, ABS, ESP, ASR, 8 hava yastığı, hafızalı ve elektrlikli koltuk. Hız sabitleyici, anahtarsız çalıştırma ve geri görüş kamerası gibi daha sayamayacağımız onlarca donanımı var. 6 ileri manuel vites ve 6 ileri otomatik EDC şanzıman tipi bulunuyor. EDC şanzıman bana göre üretilmiş en iyi yarı otomatik şanzıman diyebilirim.

Renault Latitude Kullanıcı Yorumu

Latitude'nin içine oturduğunuzda sandığınızdan daha büyük bir iç mekan sizi karşılayacak. Rakipleri olan passat ve mondeo ile aynı kalitede malzeme kullanılmış. 1.5 litrelik turbo dizel motorun performansı orta seviyelerde. Şehir içinde veya şehir dışında, yokuşlarda performansı gayet tatmin edici. 2.0 dizel motora sahip olanları ise rakiplerinden daha performanslı diyebilirim. Latitude'nin içine oturduğunuz anda araç size çok yüksek güven veriyor. Koltukları felan çok rahat. Şehir içinde evlenmesi harika. EDC otomatik şanzımanın geçişleri sarsıntısız ve sessiz. Gerçi Latitude arabanın içine motor sesini neredeyse hiç almıyor. Uzun yol ve yüksek hız performansı güzel. Çok sert virajlara çok yüksek hızlarda girebiliyorsunuz. Bizzat kendim 180 km/s hıza çıkmama rağmen aracın içerisinde sadece hafif bir uğultu vardı. 

Renault Latitude Alınır Mı

Eğer d segmenti bir otomobil alacaksanız, az para ile yüksek kaliteli bir otomobil almak istiyorsanız Latitude tam size göre bir araba diyebilirim. Bana göre piyasada tutulmamış olması ucuza kaliteli bir otomobil almak için avantaj. Ancak şunu unutmayın. Latitude'nin artık üretmi yok ve Türkiye'de az satıldı. Motor ve yürüyen aksam parçalarını bulmakta bir sıkıntı yaşamazsınız. Ancak kaporta aksamının parçaları emsallerine göre biraz daha pahalı. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

1 yorum:

Parasına göre gördüğüm en iyi araba. Bir yıldır kullanıyorum herşeyiy mükemmel siz hakkında atılıp tutulduğuna bakmayın. Kullanmayanlar bu arabayı kötülüyor.

BU YAZIYA YORUM EKLE