Peugeot 306 Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Peugeot tasarım olarak her zaman göz alıcı otomobiller üretmiştir. 1993 yılında 306 ilk çıktığında da zamanının çok ilerisinde bir tasarıma sahip otomobildi. Peki ya bugün Peugeot 306 alınır mı, nasıl bir araba sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
Peugeot 306 1993- 2001 yılları arasında satılmış ve 2001 yılında yerini 307 modeline bırakmıştır. 1993 yılında ilk versiyonları üretilen 306, 1998 yılında makyajlanmıştır. Birçok farklı motor seçeneğinin bulunduğu 306'nın hatchback, sedan ve stationwagon kasa tipleri bulunmaktadır. 5 ileri manuel ve 4 ileri otomatik şanzımanlı vites seçenekleri bulunmaktadır. 

Peugeot 306 Nasıl Bir Araba?

Peugeot 306'nın bir çok motor ve güç seçenekleri vardır. Kağıt üzerinde C segmenti olarak geçmesine rağmen ebatları daha çok B segmentine yakındır. 3 ve 5 Kapılı hatchback versiyonları vardır. Hatchback olan 338 litre, sedan olan 475 litre bagaj hacmine sahiptir. 
1.4 Litre Benzinli : LPG ile uyumu düşük bir motordur. 75 beygir ve 120 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 8.6, şehir dışında ise 5.5 litre yakıt tüketimi vardır. Pek performanslı bir motor olmamasına rağmen oldukça ekonomiktir. Türkiye'de çok fazla tutulmamıştır.
1.6 Litre Benzinli : 1.6 litre 8 valf olanları 88 beygir ve 135 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile uyumu düşüktür. Şehir içinde 9.9, şehir dışında ise 5.8 litre yakıt tüketimi mevcuttur. 1.6 16v olanları ise 98 beygir 138 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 10.5, şehir dışında ise 7.6 litre yakıt tüketmektedir. Bu motorunda LPG uyumu düşüktür. 
1.8 Litre Benzinli : Daha yüksek performans isteyenler için ideal motor seçeneğidir. 110 beygir ve 155 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 10, şehir dışında ise 6.5 litre yakıt tüketmektedir. LPG ile uyumu düşüktür. 1.6'dan sonra en çok tutulan motor seçeneğidir. 
2.0 Litre Benzinli : GTI ve S16 olarak ikiye ayrılmaktadır. GTI olanları 163 beygir, Sr16 olanları ise 133 beygir gücündedir. Ancak bazı modelleri 149 beygir gücündedir. LPG ile uyumu neredeyse hiç yoktur. Ancak yüksek hız ve performans arayanlar için tercih edilebilir.
Peugeot  306'nın donanım paketlerine göz atacak olursak;
Griffe : 1997 yılında üretilmeye başlamıştır. Tek hava yastığı ve klima bulunmaktadır. Ayrıca elektrikli ön camları vardır. 
Platinum : ABS ve Klima standarttır, metalik renk tamponları vardır. Opsiyonel olarak arka cam otomatikleri bulunmaktadır.
XR : ABS yoktur. 1997 yılı ve üstü olanlarda tek airbag vardır. Ayrıca klima opsiyonel olarak sunulmuştur.
XT : En full donanım paketidir. ABS, Klima, hava yastığı, yol bilgisayarı, yağmur ve far sensörü gibi özellikleri vardır. 
XS : Tek kapılı olan modelidir. 1.6 8 Valf 88 beygir gücünde motoru vardır. 
XN : En boş pakettir. Sadece hidrolik direksiyon bulunmaktadır. 
GTI : Spor modelidir. 2.0 163 beygir gücünde motora sahip olan modelidir. 

Peugeot 306 Kullanıcı Yorumu

İki yıl kadar bir süre 1.6 platinum sahibi oldum. Ayrıca Griffe modeliyle de biraz zaman geçirmişliği var. Peugeot 306'nin içerisine oturduğunuzda orta kalitede bir malzeme sizi karşılıyor. Ön göğüste ve kapı kolları sert plastik malzeme kullanılmış. Aracın ön tarafındaki genişlik güzel. Dışardan küçük durmasına rağmen 306'nın içerisi gayet ferah. Sürücü koltuğuna oturduğunuzda orta konsol hafifçe sürücüye doğru çevrilmiş. 101 beygirlik motoru şehir içerisinde gayet güzel işler çıkarıyor. Kliması bakımları yapıldığı sürece çok güzel ısıtıyor. Ancak özellikle araba bir kaç kişi varken açılıyorsa motor performansının düşmesine neden olabiliyor. Peugeot 306'nın bana göre en kötü yanı motorunun lpg ile uyumsuz olması. Ayrıca hararete çok meyilli bir araba.  Arka süspansiyonları 307'de olduğu gibi çok sert. Kasislerde ve çukurlarda baya ses yapıyor. Peugeot 306'nın en öne çıkan özelliği ise yol tutuşu. Zaten tasarım olarak yol tutuşuna önem verildiği belli oluyor. Yüksek hızlarda keskin virajlara giriyor. Ses yalıtımı üretildiği yıllar düşünüldüğünde güzel diyebilirim. Frenleri çok yumuşak ve hassas, kullanırken kızaklamaya müsait olduğu için dikkatli olmak gerekiyor.  
Peugeot 306 Makyajsız


Peugeot 306 Alınır Mı?

Şimdi en can alıcı noktaya geldik. Malesef peugeot otomobilleri elektrik arızalarıyla meşhur bir otomobil. Ayrıca 1996 yılında beyinli 306'lar kullanılmaya başladıktan sonra aracın her yerinde sensör vardır. Bu da 306'nın çok fazla sensör arızası vermesine neden oluyor. LPG takıldığı zaman ne yaparsanız yapın motor arıza ışığı yanıyor. Benzin pompası yakması 306'nın kronik bir sorunu. Eğer illaha bir 306 almak istiyorsanız mutlaka çok temiz olmasına gayret gösterin. Ya değilse sanayiye çok sık gitmek zorunda kalabiliyorsunuz. Bana soracak olursanız başka marka ve modellere bakmakta fayda var diye düşünüyorum.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

8 yorum

306 hacbek kullanıyorum keyifli araç 18 resim ve videolar instagram sayfamda var /cdt.uzeyirsahin

Aydınlatıcı olmuş,hatadan döndük diyebilirim.Teşekkürler

Bence harika bir aba 8 yıldır kullanıyorum şükürler olsun gayet memnunum

Peugeot 306 Griffe Hb 1998 modeli tam 14 yıldır kullanıyorum Hem lpg Sıralı Sistem uyumlu hemde atik seri bir araba önemli olan 1.6 valf motor olanı ideal bir araç şehir içi ve uzun yolda yormayan tek araba diyebilirim

1.8 XT kullanicisiyin üstelik 94 model olmasına rağmen bahsettiğiniz hiç bir arızası da yok. Ya tamamen arastirmiyorsunuz , yada maksat muhabbet olsun diye yazıyorsunuz. Bu modeli satsam , yine bu modeli kullanırım açık ve net saygılar :)

1.6 otomatik vites alınır mı

Sedan kasa alınır mı peki 1.8 benzinli

Pejo 306 1.8 XR otomatik alınır mı?

BU YAZIYA YORUM EKLE