Fiat Uno 60 S Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Bir çok kişi yolda bir uno gördüğünde Türkiye'de üretilmiş olduğunu düşünür. Ancak Fiat Uno 60's hiçbir zaman Türkiye'de üretilmemiştir. Peki ya Fiat Uno 60 S nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
Uno 60S tamamiyle İtalya'da üretilmiş bir otomobildir. Türkiye'de üretilen Unolarla sadece görüntüsü benzemektedir. İçerisinde kullanılan motordan tutun, yürüyen aksamına kadar tamamen farklı bir otomobildir. 

Fiat Uno 60S Nasıl Bir Araba?

Bu arabayı alıp 2 ay kullandıktan sonra sattım. Kaputunun altında 1.1 litre hacminde 58 beygir ve 87 Nm tork gücünde bir motor bulunuyor. B segmenti hatchback bir otomobil olan 60s şehir içinde 9, şehir dışında ise 6 litre yakıt tüketiyor. 60s'in motoru lpg ile tam uyumlu. Ancak lpg'de yakıt tüketimi şehir içinde 10.5, şehir dışında ise 7.5 litre. Donanım olarak neredeyse hiç bir şey yok. 60 S'in hidrolik ve otomatik camlı olanları yoktur. Ayrıca vites altındaki konsol bulunmamaktadır. Vites direk taban halısından içeriye girmektedir. 

Fiat Uno 60S Kullanıcı Yorumu

Ben küçük araba, şehir içinde rahat ederim mantığı ile bir Uno 60 S sahibi olmuştum. İlk olarak içerisinde bahsedecek olursak malzeme kalitesi çok düşük. Ön göğüs çatlıyor. Ayrıca çok dayanıksız malzeme kullanılmış. 60 S'nin içine 3 kişi oturduğunda azıcık bir bir rampaya gelindiğinde araba can çekişiyor. Bazen çok dik yokuşları çıkamadığım oldu. Hafif bir otomobil olmasına rağmen direksiyonu gerçekten çok ağır. Tofaştan bile ağır direksiyonu var. Bir 60 S almadan önce mutlaka kullanıcısıyla görüşün ve aracın bizzat test edin. Sürekli elektrik aksamından ve ara sıra mekanik aksamdan arızalar veriyor. Diğer 70 S unoya göre yedek parçaları daha pahalı. Bunun sebebi 60 S'in ithal bir otomobil olmasından kaynaklanıyor. Uzun performansına gelecek olursak, 90-100 kilometre hıza kadar normal. Ancak daha yüksek hızlara çıkmaya motorun pek günü yetmiyor. Rüzgar, yol ve motor sesini içeriye baya fazla alıyor. Uzun bir rampa çıkacaksanız mutlaka kaptırıp gelmeniz gerekiyor. Çünkü bir uno 60 s rampalarda çok fazla bayılıyor. Yol tutuşu boyutlarına göre ortalama seviyelerde diyebilirim. 

Fiat Uno 60 S Alınır Mı?

Uno 60 S ile 70 S arasındaki farklar çok fazla. Bu sebeple bir 60 S alacaksanız mutlaka dikkatli olmanız gerekiyor. Yedek parçaları biraz pahalı. Ayrıca sürekli arıza veriyor. Fiyatına göre bakıldığı zaman temiz bir tanesi alınabilir. Ancak geçmişini bilmediğiniz bir 60 S alacaksanız karanlık bir odaya giren kapıyı açıyorsunuz demektir. Ben arızalarına sadece 2 ay dayanabildim ve sattım. Karar sizin diyorum.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

4 yorum

Kesinlikle katılmıyorum. Ucuz araç olsun diye bakımsız araç alırsanız sonuç bu şekilde olacaktır.Bu araçlar 27 yaşında araçlar,ayrıca uno yapı itibari ile hassas kullanıma uygundur.Eski tofaş fiat ustaları harici pek kurcalatmayın.İtalyan motorlar bakımı tam ise oldukça seri.Özrllikle kalkışlarda 0-80 arası hızlanma mesafesi kg olarak hafif olduğundan ciddi derecede güzel.Kalkışta birçok Avrupa araca saç yoldurmuşluğum var 🙂 dediğim gibi karbüratör bakımlı ise baskı yeni ise yokuş ve rampalardan 70s modellere göre farkedilebilir düzeyde oldukça performanslı bir motor.Günümüzde İnternet siteleri sayesinde bulunmayacak parçası yok.Yakıt olarak da en ekonomik kg hafif olduğu için motor küçük olması yakıta etki etmiyor zorlanmıyor.Bakımını yaptıktan sonra cidden cok keyifli bir araç.Orjinal parçaları bulunuyor ama dogru pahalı.Direksiyon doğan slx yarı hidroliği gibi düşünün,en fazla 13,175,65 bunun üstüne çıkmayın.Fabrıkanın önerdiği lastiği kullanmaz hava basıncına dikkat etmezseniz Dodge kamyonet kadar sert olur okadar farkeder.2 yıldır kullanıcısıyım ve memnunum.Hafif ama yol tutuşu başarılı tek kişi viraja temkinli girin 3 kişi ve üzeri bindiğinizde frenler biraz zayıflıyor,kalabalık olunca dogru rampalarda yavaşlayıp hız almak istedikçe bir nevi farkediyor.2 kişiden fazla yolculuk yapacaksam benzinde kullanıyorum. Dostum bu araba benzinde alfa romeo gibi oluyor 👍🙂 yakıtı düşük bence hep benzinde kullanılırsa da olabilir.Elektriksel olarak gaz rölesi ve distribütör kronik sorun cıkarıcı,akü ve marş motoru çok önemli.Orjinal distribütör öneririm yan sanayi maksimum 4 yıl ömürlü.Ön konsol gögüs kısmı evet daha dayanıklı olmalıydı Tavan daha güçlü olmalıydı Genel olarak memnunum Teşekkürler

Bu yorumu giren kardeşimiz bayağı sallamış ben de 60 s var çok uzun yola gittim geldim yeni çıkan arabalara taş çıkarır yeni arabalar benim arabamın arkasından gelemiyor yol tutuşuda gayet güzel ben uzun yolda 150 160 bastım banamısin demiyor yakıt oranı ise 2300 km de 1200 tl yaktı daha ne olsun

çok güzel araba yakıt az heryer git daha ne olsun

Yukarıda aracı anlatan tamamen ezbere ve kulaktan dolma konuşmuş. Tam 7 yıldır ikinci aracımız olan satmaya dahi kıyamadığım uno 60s ile şehir içi lpgde 9litre uzun yolda ise 6 litre yakıt tüketimi var defalarca denedim yakıtı çok ekonomik ayrıca 70s lerde çok daha seri ve kaliteli sonuçta orjinal italyan 7yıldır sadece yağını ve anfirizini değişimine dikkat ettim satmayı da düşünmüyorum ülkemiz şartlarında bulunmaz nimet

BU YAZIYA YORUM EKLE