Dacia Solenza Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Renault ile tam birleşmenin ardından Türkiye'de satışa sunduğu ilk modellerden bir tanesi olan Dacia Solenza nasıl bir araba, alınır mı? Gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
Alt sınıf için bir otomobil üretmek isteyen Renault grubu, Romanyalı marka Dacia'yı bünyesine kattıktan sonra, 2004 yılında Solenza modelini piyasaya sürdü. Magane 1 şasesi üzerine Peugeot 309 platformunda üretilmiştir. Solenza 2004 ve 2005 yılları arasında satışa sunulmuştur. Daha sonra yerini Logan'a bırakmıştır.

Dacia Solenza Nasıl Bir Araba
2004 yılında piyasaya sürüldüğü zamanı daha dün gibi hatırlıyorum. O zamanlar alınabilecek en ucuz sıfır otomobildi. Clima, Comfort, Prima, Rapsodie, Scala gibi donanım paketleri mevcuttur. Rapsodie en full donanımlı olan paketidir. Klima, hava yastığı ve ön iki cam otomatiği gibi özellikleri vardır. Türkiye'de 1.4 MPI motorla satılmıştır. Bu motor Renault Clio'da kullanılan motorun aynısıdır. 1.4 litre hacimli motor, 75 beygir ve 114 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile tam uyumlu bir motordur. 

Dacia Solenza Kullanıcı Yorumu
1 yıl boyunda bir Solenza'ya sahip oldum. Aracın içerisinde kullanılan malzeme kalitesi pek iyi değil. Zaten üretim amacı da ucuz otomobil olmasıydı. Koltuklarında kullanılan sünger biraz ince olduğu için konfor eksikliği var. 75 beygirlik motor şehir içerisinde 1-2 kişi ile seyahat ederken sıkıntı çıkartmıyor. Ancak daha fazla kişi olunca çekiş güçlüğü yaşanabiliyor. Klimasının soğutması orta seviyelerde diyebilirim. Ayrıca klima açıldığı zaman aracın performansını ciddi derecede etkiliyor. Solenza'nın bana göre en büyük eksi yönü direksiyon turunun az olması. Park ederken bir kaç kez manevra yapmanıza neden oluyor. İçerisindeki motor çok yüksek hızlara çıkabilir. Ancak altınızdaki arabanın solenza olduğunu düşünürseniz bu aracı 120 km/s hızın üzerinde kullanmak pek akıl karı değil. 100 km hızın üstüne çıkıldığı zaman içeriye yol ve rüzgar sesini alıyor. Yalıtımı zayıf diyebilirim. Altı yerden yüksek olduğu için yan rüzgarlardan çok fazla etkileniyor. 
Bu kadar eksi yönünden konuştuk. Ancak kullandığım süre boyunca Solenza bana hiç bir arıza çıkarmadı. Tamam konforu çok yüksek bir otomobil değil. Ama çok ekonomik ve yedek parçası çok uygun. Clio ile motor ve yürüyen aksam parçaları birbiriyle tam uyumlu. Solenza'nın yakıt tüketimi ise çok düşük. Şehir içinde 8 litre lpg tüketiyor. 

Dacia Solenza Alınır Mı?
Solenza'nın ikinci el piyasası bir zayıf bu sebeple al-sat mantığıyla alınabilecek bir otomobil değil. Amacınız A noktasında B noktasına en ekonomik bir şekilde gitmekse Solenza tam bu normlara uyan bir otomobil. Kronik sorun olarak kapı dönüşlerde aks kafalarından ses çıkarması ve kapı fitillerinin çabuk aşınması var. Düşük para ile klimalı bir otomobil sahibi olmak isterseniz alınabilir. Ancak konfor ve güvenlik istiyorsanız Solenza size göre değil.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

5 yorum

"Rapsodie en full donanımlı olan paketidir" cümlesi yanlış. En donanımlı paketi Scala' dır.

Reno sonuçta alırım ben

solensa güzel bir arac yakıt cımrisi fiati cok uygun 2004 modelide güzel gariban arabası

bütün yorumlarda hep dacia övgüsü üst düzeyde olup nedense olumsuz yorum atan olmamış galiba bu yorumcular dacia sahibi olsa gerek. yani hiç mi olumsuz tarafı yok. adam malzeme kalitesiz diyor. renault ben alırım diyor. şaka gibisiniz.

BU YAZIYA YORUM EKLE