Skoda Felicia Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanici Yorumları

Skoda tarafından 1995 - 2002 yılları arasında üretilen Felicia nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
Çekya eski adıyla Çek Cumhuriyetinin otomobil üreticisi Skoda, Volkswagen çatısı altına girdikten sonra sorunsuz ancak ucuz otomobiller üretmek adına skoda favorit modelini piyasaya sürmüştü. Favorit ile güzel satış rakamları yakalayan Skoda, 1995 yılında Favoriti yenilemek yerine yeni bir modelle piyasaya çıktı. Bu modelin adı Felicia olarak belirlendi. Favorit şasesi üzerine inşa edilen Felicia 1995 yılında Avrupa ve Türkiye ile birlikte satışa çıkmıştır. 2002 yılına kadar üretimi ve satışı devam eden felicia, markanın istediği satış rakamlarını yakalayamamasından dolayı üretimden kaldırılarak yerini Skoda Fabia'ya bırakmıştır.

Skoda Felicia Nasıl Araba ?

1.3 ve 1.6 benzinli ile 1.9 Dizel motor seçeneklerine sahiptir. Donanım olarak bazı modellerinde 1999 ve üzer olanlarda klima ve hidrolik direksiyon özelliği ile 2000 model üzeri olan GLXİ en full donanım lısıdır. Hatta bazılarında hava yastığı bile vardır. Ayrıca Volkswagen Polo ile pek çok parçası birbirine uyumludur. Hatchback ve Stationwagon kasa tipleri vardır. Tüm Felicia'lar manuel viteslidir. Otomatik şanzıman özelliği yoktur.
1.3 Benzinli : İki farklı motor seçeneği vardır. 1.3 karbüratörlü olanları 58 beygir güç üretmektedir. Ancak MPİ motor kullanılan 1.3 enjeksiyonlu olanları ise 68 beygir güç üretmektedir. Şehir içi yakıt tüketimi 8, şehir dışı ise 5 litre. Her iki motorunda iyi bir işçilikle LPG uyumu vardır.
1.6 Benzinli : Favorit'in çok güçsüz olduğu söyletinlerinin üzerine 1.6 litre hacimli motor Felicia'da yer almıştır. 75 beygir gücündeki bu motor şehir  içinde 10, şehir dışında ise 7 litre yakıt tüketiyor. 
1.9 D Dizel : 1997 yılında piyasaya çıkmıştır. 64 beygir gücünde dizel motora sahiptir. Şehir içinde 6, şehir dışında ise 4 litre yakıt tüketiyor. Ancak dizel Felicia pek fazla tutulmamıştır.

Skoda Felicia Kullanıcı Yorumu

Bir yıl kadar sahibi olduğum 1.3 benzinli Felicia gerçektende sorunsuzluk abidesiydi. Benden önceki sahibi sıfır almıştı ve arabayı sıfır olduğundan beri biliyordum. Alındığı günden bu yana bakımlarının haricinde hiç bir masraf çıkarmadı. Özellikle yakıt tüketimi açısından oldukça ekonomik bir araba. Yedek parça olarak kaporta hariç (yürüyen ve motor) parçaları Polo ile tam uyumlu. Ayrıca parçaları oldukça ucuz. Şehir içinde çok performanslı değil. Özellikle yokuşlarda biraz bayılabiliyor. Ama zaten performans isteyen bu arabaya bakmasın. Tam bir sorunsuzluk abidesi. Uzun yolda yol ve motor sesini içeriye biraz alıyor. Ön göğüs ve kapı kollarında sert plastik malzeme kullanılmış. Ama çatlama yapmıyor. Eğer düzgün kullanılırsa uzun yıllar sorunsuzca binilebilecek bir otomobil.

Skoda Felicia Alınır Mı?

Bugün fiyatlarına baktığımızda, alınabilecek en uygun otomobillerden bir tanesi. Özellikle GLXİ ve LXİ olanları donanım olarak ta tatminkar. Motor ve yürüyen aksamının parçalarını bulmak zor değil. Ancak kaporta aksamının parçalarını küçük şehirlerde bulmakta zorlanabilirsiniz. Eğer sorunsuz ve ekonomik bir otomobil istiyorsanız, ayrıca bütçeniz kısıtlıysa Skoda Felicia alınabilir.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

10 yorum

Çok menmumum lakin ikisenedir soğuk hava da zor valismaya başladı neden acqba

Çok memnun kaldım lakin soğuk hava da zor çalışmaya başladı neden acaba

Torosun konforlusudur felicia..

Alınırmı arkadaşlar almayı düşünüyorum

2002 felicia dusunuyorum nasildir acaba..

Ben aldım 1.6 gayet memnunum

Fiyatına göre gayet konforlu bir araç yakıt konusunda da oldukça az yakıyor. Gri renkleri gerçekten çok hoş duruyor. Uzun yolda yakıt nerdeyse yarı yarıya kadar düştüğünu gördüm. Yuuksek hızlar da kullanıma elverişli değil. Uzun yolda 110-120 gidersen çok rahat edersin. Daha fazla da gider ama yakıt olarak çok fazla yakar tehlike artar. Şehir içinde ölümüne bin cok iyi. Motorun her parçasını rahatlıkla bulursunuz. Kabortayla işim olmadı ama konya da çok var

Glxi ve Lxi enjeksiyonlulari gayet iyi. Renk açısından da gri tutuluyor. Şehir içi mükemmel bir araba. Performans arabası değil. Sürüş zevki var. Sattım yeni bir şey alıyım dedim yine felicia aldım. Yakıtları çok iyi rahat ve konforlu. Şahinden 5 kat daha iyidir.

Merhabalar bende 2000 polo motorlu felica aldım yalnız aracımın hararet göstergesi yarıyı geçiyo ustalara gösterdim herkes normal dedi ama kış ayında olmamıza rağmen böyle yazın ne olıcak çözemedim sizlerdede durum böylemi aceba

Fan motorunu büyüt yada ek ilave et sorun çözülüyor

BU YAZIYA YORUM EKLE