Hyundai Accent Era Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

2 yıl boyunca sahibi olduğum hyundai accent era nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt arayacağız. Ayrıca birinci ağızdan kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
Hyundai Accent Era, Türkiye'de üretilmiş bir otomobildir. Hyundai tarafından 2005 yılında tanıtılarak 2006 yılında satışa çıkmıştır. Üretimde ve satışta olduğu zamanlar boyunca Türkiye'nin en çok satılan modellerinden bir tanesi olmuştur. Özellikle emniyet ekiplerinin araçları hep hyundai accent era olmuştur. B segmenti olan era'nın aslında C segmenti boyutlarına daha yakın olduğunu söyleyebiliriz.

Hyundai Accent Era Nasıl Bir Araba?

Benim sahip olduğum 2011 model bir Era'ydı. Hyundai'nin zaten sorunsuz arabalar ürettiği biliniyor. Ama şuna emin olun era gerçektende hi sorun çıkarmıyor. Dizel motoru olsun, benzinli motoru olsun çok uzun kilometreler boyunca sorunsuzca kullanılabiliyor. İnternette bir sürü milyon kilometreyi devirmiş hyundai accent era videosu bulmak mümkün. Türkiye'de 3 farklı motor seçeneği ile satışa çıkmıştır. Şimdi kısaca motorlar ve performans özelliklerine biraz göz atalım. 
1.4 Benzinli : Sorunsuzluğu, LPG ile tam uyumu ve genişliği sayesinde özellikle taksici esnafı tarafından çok tercih edilmiştir. 1.4 litre hacmindeki motor 97 beygir güç üretiyor. Şehir içinde 8.5, şehir dışında ise 5.5 litre yakıt tüketimi var. Motoru LPG ile süper uyumlu. LPG'de hiç bir performans kaybı yaşamıyor. 
1.5 CRDİ Dizel : Benimde sahibi olduğum Era'da bulunan motor 1.5 CRDİ olandı. 110 beygir ve 235 Nm tork güç üretiyor. Bu motoru kısaca şöyle anlatıyım. İstediğiniz yokuşta istediğiniz hızda gidebiliyorsunuz. Çok yüksek performanslı bir motor. 220 km/s hızı bizzat kendim test ederek gördüm. Şehir içinde 5.7, şehir dışında ise 4.2 litre mazot tüketiyor. Çok sağlam bir motordur. Triger zincirli olduğu için biraz fazla sesli çalışıyor. 
1.6 benzinli : Hyundai Accent Era'nın en az tutulan motorlu olanıdır. 112 beygirlik motoru yine LPG ile tam uyumlu. Kolaylıkla yüksek hızlara çıkabiliyor. Yine sorunsuz bir otomobildir.
Hyundai accent era'da donanım paketlerine göre dijital klima, ABS, bir çok hava yastığı gibi özellikler bulunuyor. 

Hyundai Accent Era Kullanıcı Yorumu

2 yıl boyunca kullandığım bu aracın tüm herşeyini size anlatmaya çalışacağım. İlk olarak içerisinde kullanılan malzeme kaliteli o kadar iyi değil. Ön göğüste ve kapı kollarında sert plastikten malzeme kullanılmış. Ama torpido çatlaması olmuyor. Koltuklarında sert sünger kullanılmış. Ama bence rahat bir oturma şekli var. Aracın içerisinin genişliği ortalama diyebilirim. Arka koltuk dize mesafesi yeterli. Ancak arka tarafa 3 yetişkin oturunca sıkışılıyor. Arka tavanı bombeli olduğu için kenarda oturanların kafası tavana değiyor. 
1.4 litrelik motor şehir içinde ortalama bir performans sunuyor. Öyle rampalarda felan bayılma olmuyor. Gayet atik ve çabuk ivmeleniyor. 
1.5 CRDİ motor ise tam bir canavar. Era'yı resmen kaldırıp şahlandırıyor. Ben Ankara'nın o dimdik yokuşlarında neredeyse tüm arabaları sollayarak çıktığımı bilirim. Uzun yolda ise istediğinz kadar hızlı gidebilir.
Ancak Era'nın yol tutuşuna bir parantez açmak istiyorum. Yol tutuşu ortalamanın altında. Motor güçlü, yol tutuş düşük olunca kaza riski de kaçınılmaz oluyor. Bu sebeple bir era alacaksanız motorun gücüne fazla aldanmamanızı öneririm. İster benzinli olsun, ister dizel yol sesini içeriye alıyor. Dizel motor daha sesli çalışırken, benzinli motora sahip era düşük devirlerde daha sessiz. 

Hyundai Accent Era

Her ne kadar Kore menşeili bir otomobil olsa da aslında yerli bir araçtır Hyundai Accent Era. Bu sebeple hala daha Türkiye'nin en çok tutulan otomobillerinden bir tanesidir. Özellikle alt-orta sınıf gelirine sahip olanlar için biçilmiş kaftandır. Yürütmesi en az maliyetli olan otomobillerden bir tanesidir. Yedek parça ve usta sıkıntısı Türkiye'nin hiç bir yerinde sorun yaratmaz. Performansı yüksek olduğu için sizi tatmin edecektir. Ancak altınızdakinin 900 kilo ağırlığında bir araba olduğunu unutmamalısınız. Konforu öyle aman aman değil. İkinci el piyasası çok güçlü.
Tüm bu saydıklarımıza bakarak, Hyundai Accent Era sizin şartlarınıza uyuyorsa gönül rahatlığıla alabilirsiniz. Son bir not olarak şunu ekleyim. Zamanında taksiciler ve şirketler tarafından çok fazla tutulduğu için geçmişini iyi araştırmanız gerekiyor. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

7 yorum

Accent era mi 900 kg ? Symbol ile karıştırdın herhalde hocam altındaki dizel era 1205 kg

Accent era mi 900 kg ? Symbol le karıştırdın herhalde altındaki dizel era 1205 kg

Babayorgun ben bizzat kantara çıkartıp tartım 890 kilo geldi. Ruhsatta yanlış yazıyor haberin olsun

Arkadaşlar ben 1.4 hundai era benzin-lpg almayı duşunuyorum 2006 model 160 binde tafsiye edermisiniz

Selam arkadaşlar 2008 model hunday era 1.5 dizel aldım hiç era sürmedim normalde era lar seri diyorlar ama benim aldıgım era rampada bayılıyor sebebi nedir ne yapmam gerek bilgisi olan aylınlatsa sevinirim şimdiden teşekkürler

Bende bir tane almak istiyorum. Benim için yedek parçaları ucuz olsun, ikinci eli güçlü olsun yeter. Tam istediğim gibi araba ama taksi çıkması olmayanını bulmak çok zor.

2 senedir 1.5 kardi era kullaniciyim bi sorun yaratmadi 110 beygir performasi iyi sade yol tutusu zayif tam bi uzun yol arabasi diyebilirim 3 gunde 2 bun km yaptim sorunsuz

BU YAZIYA YORUM EKLE