Ford Fusion Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Ford tarafından Fiesta şasisi üzerine inşa edilen, MPV araç olan Fusion nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
2002 yılında Cenevre otomobil fuarında tanıtılan Fusion 2003 yılında tüm Avrupa ile birlikte Türkiye'de satılmaya başlamıştır. Yerden yüksek olması sebebiyle jip otomobil karışımı bir görüntüsü vardır. 

Ford Fusion Nasıl Bir Araba?

İlk çıktığı zamanlarda yolda bir fusion gören kişi jip mi otomobil mi pek ayırt edemiyordu. Özellikle tavan barları takılı olduğu zaman bir jipten farksız görünüyordu. Ancak ruhu bir otomobildi ve iç mekan boyutları Fiesta ile hemen hemen aynıydı. Fusion Türkiye'de 4 farklı motor seçeneği ile satılmıştır. 2003 yılında satışa çıkan Fusion 2006 yılında makyajlanmıştır. 2011 Yılında ise üretimden kaldırılarak yerini Ford B-Max'a bırakmıştır.
1.4 TDCI Dizel : 68 beygir ve 160 Nm tork güç üreten motor. Çok performanslı değil. Ancak yine de Türkiye'de en çok 1.4 TDCI motor tutulmuştur. Şehir içinde 5.5, şehir dışında ise 4 litre gibi düşük bir yakıt tüketimi var.
1.6 Benzinli : Ford'un Focus gibi arabalarında da kullandığı standart, sağlam bir motordur. 100 beygir güç üreten motorun, şehir içi 10.5, şehir dışı ise 8 litre yakıt tüketimi var. LPG ile tam uyumlu olan motor kaya gibi sağlam. 
1.6 TDCI : Ford'un pek çok otomobilinde kullandığı dizel motordur. Daha fazla performans isteyenler tarafından tercih edilebilir. 90 beygir 204 Nm tork güç üretiyor. Şehir içi 5.5, şehir dışı ise 4 litre yakıt tüketimi var.
Donanım olarak en full paketinde sunroof, klima, ABS, EBD, 4 hava yastığı, hidrolik direksiyon ve dört cam otomatiği özellikleri bulunuyor. Ford Fusion'un bilinen bir kronik sorunu yok.

Ford Fusion Kullanıcı Yorumu

Bir dönem sahibi olduğu Fusion,un içine oturduğunuz anda her yerin sert olduğunu anlıyorsunuz. Ön göğüs ve kapı kollarında sert plastikten malzeme kullanılmış. Koltuklarının sünger yapısı falan çok sert. 1.4 turbo dizel motor şehir içinde biraz hantal kalıyor. ama 1.6 benzinli ve dizel olanların performansı daha güzel. Klima açıldığı zaman motor performansını etkiliyor. Ama 1.6 motorlarda bu fark daha az hissediliyor. Arabanın yerden yüksek olması özellikle köy ve kırsal kesimlerde kullanım için büyük avantaj. Yüksek ama kısa bir otomobil olması park edilmesini kolaylaştırıyor. Uzun yol ve yüksek hız performansı için konuşmak gerekirse ben 190 km/s hıza kadar çıktım. Ama bu anlık bir şeydi. Yerden yüksek olması sebebiyle özellikle yan rüzgarlarda 120 km/s hızın üzerinde yolda gezinmeler olabiliyor. Yüksek yol tutuşuyla meşhur Ford kalitesinden uzakta bir yol tutuşu var. Hiç değilse Ford Focus 1 kadar bile yapılabilirdi.  Motor ve yol sesini içeriye çok fazla alıyor. Yalıtım olarak bence sınıfta kalıyor.

Ford Fusion Alınır Mı?

Fusion hakkında bildilerimi buraya kadar anlatmaya çalıştım. Eğer bir ford fusion alacaksanız mekanik (motor, şazıman) ve yürüyen aksamının parçalarını bulmakta zorlanmayacaksınız. Ayrıca fiyatları da makul değerlerde. Ancak kaporta aksamının parçalarını küçük yerlerde bulmak çok zor. Bulsanız bile çok yüksek fiyat istiyorlar. Örneğin 2020 yılı itibariyle yan sanayi farının fiyato 400-500 lira arasında satılıyor. Orjinallerine hiç değinmiyorum bile. İkinci el piyasası ile zayıf bir araba Ford Fusion. Eğer temiz kullanılmış uygun fiyatlı bir Fusion bulursanız alabilirsiniz. 


Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

1 yorum:

Çok çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için

BU YAZIYA YORUM EKLE