Brilliance Zhonghua Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

2005 yılında Çinli otomobil üreticileri Avrupa ve Türkiye pazarına açılma kararı almıştı. Chery ve Geely gibi markaların yanı sıra Brilliance markası da satılmaya başlamıştır.
Brilliance Zhonghua, önden bakıldığı zaman BMW 5 serisine benzemektedir. Hatta Avrupa'da çakma BMW lakabı bile takılmıştır. Arkadan bakıldığında ise daha çok citroen, ve pejo gibi fransız arabalarını anımsatmaktadır.

Brilliance Zhonghua Nasıl Araba?

Çinli otomobil üreticisi Brilliance tarafından orta üst sınıf için üretilmiştir. 2.0 litre hacimli motoru 129 beygir ve 173 Nm tork güç üretmektedir. Ancak aracın 1.5 ton ağırlığında olduğunu düşünürseniz motorun o kadarda yüksek performans sunmadığını söyleyebiliriz. Donanım olarak yol bilgisayarı, abs, esp, dijital klima, dört cam otomatiği gibi özellikleri bulunuyor.

Brilliance Zhonghua Kullanıcı Yorumu

Bugün bir galerici arkadaşım, bir Zhonghua'yı takas karşılığında yok fiyatına satın almış. Bende nasıl bir araba diye test etmek için gittim. Aracı uzaktan görünce önce BMW sandım. İçerisine oturduğunuzda geniş bir otomobil olduğunu hemen anlıyorsunuz. Ama kullanılan malzeme kalitesi her Çin otomobilinde olduğu gibi yerlerde sürünüyor. Şehir içinde biraz turladım ama performansı bana iyi gelmedi. Özellikle klima açılınca motor baya bir boğuluyor. Yüksek hızlarda yol ve motor sesini içeriye alıyor. Yol tutuşu orta seviyede. Aracın bana göre içinin genişliği dışında bir artı yönü yok.

Brilliance Zhonghua Alınır Mı?

Diyelim ki bir tane uygun fiyatlı Zhonghua buldunuz. Bir daha geri satabilecek misiniz. Hadi satmadınız diyelim. Yedek parçasını bulabilecek misiniz. Türkiye'de bir elin parmaklarını geçemeyecek araba için hiç bir servis yedek parça getirmez. Macera aramaya gerek olmadığını düşünüyorum. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE