Mitsubishi Lancer 1.5 GLX Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları


Ülkemizde hiç bir zaman bir modeli fazla satılmayan, mitsubishi'nin Türkiye'de ilk satmaya başladığı Lancer GLX nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt arayacağız. Ayrıca Mitsubishi Lancer kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
Japonya'da ve dünyanın birçok ülkesinde Mitsubishi Mirage adıyla satılmaya başlanmıştır. Aslında 3. nesil lancer olmasına rağmen Türkiye'de 1988 yılında satılmaya başlamıştır. Tasarım olarak zamanının çok ötesinde bir otomobildir. 1988 ile 1991 yılları arasında satılmıştır. 

Mitsubishi Lancer 1.5 GLX Nasıl Bir Araba?

Türkiye'de 1.5 litrelik tek motor seçeneği ile satılmıştır. Bu motor 90 beygir ve 126 Nm tork güç üretmektedir. Lancer'in motoru lpg ile tam uyumludur. Hepsinde olmasada o zamanlar opsiyonel olarak sunulan ancak çok az otomobilde bulunan klima, dört cam otomatiği ve elektrikli aynalar gibi özellikleri bulunmaktadır. Türkiye'de sadece sedan kasası satılmıştır. Genelde 5 ileri manuel vitesli olmasına karşılık çok az sayıda otomatik şanzımanlı lancer'de satılmıştır.

Mitsubishi Lancer 1.5 GLX Kullanıcı Yorumu

Aracın içine oturduğunuz zaman kaliteli bir otomobilin içinde oturduğunuzu hemen anlıyorsunuz. Safkan bir Japon aracı. Tüm düğmeler büyük ve herşey mekanik olarak tasarlanmış. 90 beygirlik motoru gerçekten çok performanslı. Alüminyum alaşımın fazla kullanıldığı bir otomobil olduğu için hafif bir kasaya sahip. Kliması motor performansını çok fazla etkilemiyor. Ben şehir içinde 4 kişi ile klima açık bir şekilde rahatlıkla kullandığımı biliyorum. Uzun yolda yol tutuşu çok üstün. Yani bu fiyata alabileceğiniz en üstün yol tutuşlu bir otomobil diyebilirim. Motor ve yol sesini içeriye fazla almıyor. Yalıtımı bunca yıl geçmesine rağmen hala çok güzel. 

Ayrıca bakınız : Mitsubishi Carisma Nasıl Araba

Mitsubishi Lancer 1.5 GLX  Alınır Mı?

Şöyle bir baktığımız zaman parasına göre en iyi otomobillerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Mitsubishi'nin 1988 yılında kullandığı alt yapının aynısı hyundai excel'de ve 2000'li yılların accent'lerinde kullanılmıştır. Yani buradan bile yılına göre ne kadar kaliteli bir otomobil olduğunu anlayabiliyorsunuz. Motor aksamlarının bir çoğu hyundai excel ile aynı. Yürüyen kısımlarının parçaları ise Proton 415 ile aynıdır. Ancak kaporta aksamının parçalarını bulmak biraz zor. Bulunca da zaten çok para istiyorlar. Ama Lancer'in çok sorun çıkaran bir otomobil olmadığını bilmenizi isterim. Tüm bunlar göz önüne alındığında az para ile kaliteli bir otomobil sahibi olmak istiyorsanız alınabilir.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE